Ενωμένοι εμφανίζονται οι διαπραγματευτές της ΕΕ ενώ συζητούν τον οδικό χάρτη για τις συνομιλίες του Brexit

0
90
epa04132219 European flags representing all EU states are seen ahead of an EU summit, at the main entrance of the European Council Building in Brussels, Belgium, 19 March 2014. European Union leaders will consider ratcheting up pressure on Russia through economic sanctions at the summit taking place in Brussels from 20 to 21 March, amid heightened tensions over Moscow's course of action in Ukraine's Crimea peninsula. EPA/JULIEN WARNAND

Σε κλίμα ενότητας συναντήθηκαν σήμερα οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για το διαζύγιο της ΕΕ με τη Βρετανία, επιδιώκοντας να αποτρέψουν τις διαφορές που θα μπορoύσαν να προκύψουν σε μεταγενέστερη φάση των συνομιλιών.

Ωστόσο, τα σχόλια ενός Γερμανού υπουργού είναι ενδεικτικά των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την όποια προσπάθεια των κρατών-μελών να επιτύχουν ξεχωριστές συμφωνίες με το Λονδίνο. Άλλος υπουργός προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί να γίνουν μειώσεις στον προϋπολογισμό μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.

«Είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για τη συνάντηση στο Λουξεμβούργο, όπου οι υπουργοί των κρατών-μελών που είναι υπεύθυνοι για τις συνομιλίες για το Brexit θα επεξεργαστούν το προσχέδιο του οδικού χάρτη πριν από την επίσημη επικύρωσή του από τους ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο του Σαββάτου.

«Αυτό που είναι σήμερα σημαντικό για εμένα είναι να επιβεβαιώσουμε ότι οι 27 είναι ενωμένοι για αυτά τα θέματα προκειμένου να μπορούμε να έχουμε μια ομαλή προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το επόμενο Σάββατο», δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς.

Σε αυτή τη φάση, αυτό το κλίμα ενότητας μεταξύ των υπόλοιπων 27 κρατών-μελών δεν φαίνεται να αμφισβητείται ιδιαίτερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here