fbpx
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ένα Μουσείο και δύο Βιβλιοθήκες λειτούργησαν εθελοντές

Ένα Μουσείο και δύο Βιβλιοθήκες λειτούργησαν εθελοντές

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με σκοπό την αύξηση του βαθμού ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και της προβολή και ανάδειξη στους επισκέπτεςτης περιοχής των μοναδικών πολιτιστικών και οικολογικών αξιών του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου,υλοποίησε με επιτυχία, για 2η συνεχή χρονιά,από τις 8 έως και στις 18 Αυγούστου, Εθελοντικό Πρόγραμμα με τίτλο «Λειτουργία Μουσειακών ή Εκθεσιακών χώρων στην περιοχή του Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου».

Η ανταπόκριση των εθελοντών στο κάλεσμα του Φορέα Διαχείρισης υπήρξε μεγάλη και όπως διαπιστώθηκε για ακόμη μία φορά ο συνδυασμός της εθελοντικής προσφοράς και των εναλλακτικώνδιακοπών στην μεγαλύτερη προστατευόμενη περιοχή της χώρας μαςέδρασε καταλυτικά στην προσέλκυση μεγάλου αριθμού ατόμων κάθε ηλικίας που εκδήλωσαν την επιθυμία να παρέχουν εθελοντική εργασία στους χώρους που θα τους υποδείκνυε ο Φορέας Διαχείρισης.

Δυστυχώς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Φορέα Διαχείρισης σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα των Δήμων, που περιλαμβάνονται στην προστατευόμενη περιοχή, οδήγησαν στην επιλογή και λειτουργία τριών μόνο χώρων από τους πολλούς που διαθέτει το Εθνικό Πάρκο.

etel mouseio1

Συγκεκριμένα οι εθελοντές απασχολήθηκαν:

⦁ στο Λαογραφικό Μουσείο Σαμαρίνας το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του, σε ένα πολύ όμορφο νέο χώρο στην είσοδο του οικισμού, με αφορμή το Εθελοντικό Πρόγραμμα του Φορέα Διαχείρισης και χάρη στις μακροχρόνιες προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μοράβα», της Τοπικής Κοινότητας Σαμαρίνας και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σαμαρίνας.

⦁ στη Βιβλιοθήκη της Σαμαρίνας και

⦁ στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Γρεβενιτίου στο Ζαγόρι

Οι επισκέπτες των τριών χώρων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αξιόλογες συλλογές που διαθέτει το Μουσείο καθώς και τα σημαντικά και πολυάριθμα βιβλία και συγγράμματα των δύο Βιβλιοθηκών ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και τις δράσεις του Φορέα Διαχείρισης.

Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε την συγκεκριμένη δράση ζητώντας την επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας του Εθελοντικού Προγράμματος ενώ ο Φορέας Διαχείρισης δημιούργησε ένα μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με τις τοπικές κοινότητες όπου υλοποιήθηκε το Πρόγραμμα.

Ο Φορέας Διαχείρισης,γνωρίζοντας ότι ο εθελοντισμόςπαρέχει ωφέλειες τόσο για τους εθελοντές, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες και την κοινωνία συνολικά, δεσμεύεται για την διοργάνωση αντίστοιχων δράσεων και στο μέλλον καιευχαριστεί θερμά, για την άριστη συνεργασία, τους εθελοντές, τους Τοπικούς Συλλόγους της Σαμαρίνας και την Τοπική Κοινότητα που με μεριμνά τους εξασφάλισαν την δωρεάν διαμονή του εθελοντή που απασχολήθηκε στην περιοχή τους, καθώς και τον Δήμο Ζαγορίου και την τοπική κοινωνία του Γρεβενιτίου που βοήθησαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του Εθελοντικού Προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Φυσικό αέριο: Η Ρωσία προβλέπει ότι η τιμή θα υπερδιπλασιαστεί

Η Ρωσία προβλέπει ότι η μέση τιμή του εξαγόμενου φυσικού αερίου της θα υπερδιπλασιαστεί εφέτος, φθάνοντας τα 730 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα, προτού μειωθεί σταδιακά μέχρι...

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ως επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Άρτας ,στα πλαίσια των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος ΤΕΒΑ, θα πραγματοποιήσει μαθήματα...

Πανελλαδικός Σύλλογος : Να ξηλωθούν ΑΜΕΣΑ τα κάγκελα-Να περιοριστεί ΑΜΕΣΑ η ταχύτητα στα 30km/h.

Πέρασαν σχεδόν δυο χρόνια από την μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Ευάγγελος Δραγατάκης, από τα φονικά κάγκελα της περιφερειακής οδού της Άρτας. Βέβαια πριν από...

«Βούλιαξε» η Πάργα το 15αύγουστο – Μοναδικές στιγμές, πανέμορφο θέαμα

Μαγική η βραδιά του Δεκαπενταύγουστου στην πανέμορφη Πάργα. Η πριγκίπισσα του Ιονίου φόρεσε τα γιορτινά της και προσέφερε μοναδικές και αξέχαστες στιγμές σε ντόπιους...