fbpx
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΚΟ και BP στα Γιάννινα - από Φεβρουάριο καύσιμα στο αεροδρόμιο

ΕΚΟ και BP στα Γιάννινα – από Φεβρουάριο καύσιμα στο αεροδρόμιο

Και κει που κανένας δεν ήθελε να φέρει καύσιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων σύντομα θα υπάρχουν δύο εταιρίες για εφοδιασμό των αεροσκαφών.

Το πολύμηνο σήριαλ έλαβε τέλος και μάλιστα το καλύτερο που θα μπορούσε να υπάρξει, αποτέλεσμα του συντονισμένου τρόπου με τον οποίο κινήθηκαν όλες οι τοπικές αρχές, οι βουλευτές του Νομού και οι φορείς της περιοχής.

ΕΚΟ και BP κατέθεσαν επίσημα το ενδιαφέρον τους για να λειτουργήσουν φορητές δεξαμενές στο αεροδρόμιο, με την δεύτερη μάλιστα να έχει κάνει ήδη αυτοψία στο χώρο και να έχει επιλέξει το σημείο όπου ήταν εγκατεστημένες οι παλιές δεξαμενές.

Κλιμάκιο στελεχών της δεύτερης θα βρεθεί στα Γιάννινα την ερχόμενη Δευτέρα όπου επίσης θα επιλέξει χώρο για την εγκατάσταση δεξαμενών που θα μεταφερθούν από την Θεσσαλονίκη.

Όλες οι διαδικασίες οριστικοποιήθηκαν σε σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας και η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Στη σύσκεψη, μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος και Κώστας Τασούλας, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, στελέχη του Υπουργείου και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρθηκε, τον Φεβρουάριο οι φορητές δεξαμενές θα είναι σε λειτουργία, ενώ συνάμα θα εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας μόνιμων δεξαμενών.

Η συνύπαρξη των δύο εταιριών δεν δημιουργεί καμία εμπλοκή ή πρόβλημα. Αυτό που θα πρέπει να ξεπεραστεί είναι το νομοθετικό εμπόδιο το οποίο προβλέπει την ύπαρξη τελωνειακών αποθηκών σε αεροδρόμιο όπου γίνεται τροφοδοσία με καύσιμα. Για το θέμα αυτό υπάρχει η δέσμευση ότι θα υπάρξει τροπολογία το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς αφορά αρκετά αεροδρόμια της χώρας.

Οι δύο εταιρίες αναμένεται να αποστείλουν έγγραφο στο Δήμο Ιωαννιτών και την Ένωση Ξενοδόχων ότι θα τοποθετήσουν και θα λειτουργήσουν δεξαμενές στο αεροδρόμιο ώστε αυτό να αποτελέσει και «διαβατήριο» προς ξένους τουριστικούς κολοσσούς που έθεταν ως προϋπόθεση την ύπαρξη καυσίμων για να δρομολογήσουν πτήσεις τσάρτερ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από εμπορικό κατάστημα στα Ιωάννινα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, εξιχνιάστηκε κλοπή, που έγινε προχθές (02-12-2021)...

Κήρυξη περιοχών του Δήμου Πάργας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου τις τοπικές κοινότητες Αμμουδιάς, Κουκκουλίου, Βαλανιδορράχης, Λούτσας, Βουβοποτάμου, Ναρκίσσου, Κορώνης, Μουζακαίικων, Κυψέλης και...

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί. Μαθήματα χειρισμού και προγραμματισμού Drones σε μαθητές 9-12 ετών

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) ανέθεσε στην Ελληνική Εταιρία infolearn και το λογισμικό TEST4U την εκπαίδευση των μαθητών 9-10 ετών και...

Πυκνή ομίχλη καλύπτει τα Ιωάννινα

Τοπίο στην ομίχλη το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Πυκνό πέπλο δίνει στα Γιάννινα την συνηθισμένη χειμωνιάτικη εικόνα τους. Το πρωινό της Κυριακής βρήκε την πόλη καλυμμένη από την...