fbpx
Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΚΟ και BP στα Γιάννινα - από Φεβρουάριο καύσιμα στο αεροδρόμιο

ΕΚΟ και BP στα Γιάννινα – από Φεβρουάριο καύσιμα στο αεροδρόμιο

Και κει που κανένας δεν ήθελε να φέρει καύσιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων σύντομα θα υπάρχουν δύο εταιρίες για εφοδιασμό των αεροσκαφών.

Το πολύμηνο σήριαλ έλαβε τέλος και μάλιστα το καλύτερο που θα μπορούσε να υπάρξει, αποτέλεσμα του συντονισμένου τρόπου με τον οποίο κινήθηκαν όλες οι τοπικές αρχές, οι βουλευτές του Νομού και οι φορείς της περιοχής.

ΕΚΟ και BP κατέθεσαν επίσημα το ενδιαφέρον τους για να λειτουργήσουν φορητές δεξαμενές στο αεροδρόμιο, με την δεύτερη μάλιστα να έχει κάνει ήδη αυτοψία στο χώρο και να έχει επιλέξει το σημείο όπου ήταν εγκατεστημένες οι παλιές δεξαμενές.

Κλιμάκιο στελεχών της δεύτερης θα βρεθεί στα Γιάννινα την ερχόμενη Δευτέρα όπου επίσης θα επιλέξει χώρο για την εγκατάσταση δεξαμενών που θα μεταφερθούν από την Θεσσαλονίκη.

Όλες οι διαδικασίες οριστικοποιήθηκαν σε σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας και η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Στη σύσκεψη, μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος και Κώστας Τασούλας, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, στελέχη του Υπουργείου και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρθηκε, τον Φεβρουάριο οι φορητές δεξαμενές θα είναι σε λειτουργία, ενώ συνάμα θα εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας μόνιμων δεξαμενών.

Η συνύπαρξη των δύο εταιριών δεν δημιουργεί καμία εμπλοκή ή πρόβλημα. Αυτό που θα πρέπει να ξεπεραστεί είναι το νομοθετικό εμπόδιο το οποίο προβλέπει την ύπαρξη τελωνειακών αποθηκών σε αεροδρόμιο όπου γίνεται τροφοδοσία με καύσιμα. Για το θέμα αυτό υπάρχει η δέσμευση ότι θα υπάρξει τροπολογία το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς αφορά αρκετά αεροδρόμια της χώρας.

Οι δύο εταιρίες αναμένεται να αποστείλουν έγγραφο στο Δήμο Ιωαννιτών και την Ένωση Ξενοδόχων ότι θα τοποθετήσουν και θα λειτουργήσουν δεξαμενές στο αεροδρόμιο ώστε αυτό να αποτελέσει και «διαβατήριο» προς ξένους τουριστικούς κολοσσούς που έθεταν ως προϋπόθεση την ύπαρξη καυσίμων για να δρομολογήσουν πτήσεις τσάρτερ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Όλα έτοιμα για τον 17ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού & το 4ο Koronisia Sprint Triathlon

Δυο σημαντικά αθλητικά γεγονότα, με επίκεντρο την Κορωνησία και τις δυνατότητες που έχει στον τομέα του αθλητικού τουρισμού, διοργανώνονται από τον Δήμο Αρταίων, αυτό...

Στο κόκκινο ο υδράργυρος στην Ήπειρο

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, το ΕΚΑΒ και όλες οι υγειονομικές δομές για την αντιμετώπιση των συνεπειών του...

Φωτιά στη Σταμάτα Αττικής – Εκκενώνεται ο οικισμός Γαλήνη

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε δασική έκταση. Οι φλόγες βρίσκονται κοντά σε σπίτια, γι' αυτό...

Τουρισμός – Εστίαση: Οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν το υποχρεωτικό rapid test

Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση - τουρισμό, οι οποίοι υποχρεούνται σε δύο τεστ κορονοϊού την εβδομάδα,...