fbpx
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΚΟ και BP στα Γιάννινα - από Φεβρουάριο καύσιμα στο αεροδρόμιο

ΕΚΟ και BP στα Γιάννινα – από Φεβρουάριο καύσιμα στο αεροδρόμιο

Και κει που κανένας δεν ήθελε να φέρει καύσιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων σύντομα θα υπάρχουν δύο εταιρίες για εφοδιασμό των αεροσκαφών.

Το πολύμηνο σήριαλ έλαβε τέλος και μάλιστα το καλύτερο που θα μπορούσε να υπάρξει, αποτέλεσμα του συντονισμένου τρόπου με τον οποίο κινήθηκαν όλες οι τοπικές αρχές, οι βουλευτές του Νομού και οι φορείς της περιοχής.

ΕΚΟ και BP κατέθεσαν επίσημα το ενδιαφέρον τους για να λειτουργήσουν φορητές δεξαμενές στο αεροδρόμιο, με την δεύτερη μάλιστα να έχει κάνει ήδη αυτοψία στο χώρο και να έχει επιλέξει το σημείο όπου ήταν εγκατεστημένες οι παλιές δεξαμενές.

Κλιμάκιο στελεχών της δεύτερης θα βρεθεί στα Γιάννινα την ερχόμενη Δευτέρα όπου επίσης θα επιλέξει χώρο για την εγκατάσταση δεξαμενών που θα μεταφερθούν από την Θεσσαλονίκη.

Όλες οι διαδικασίες οριστικοποιήθηκαν σε σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας και η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Στη σύσκεψη, μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος και Κώστας Τασούλας, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, στελέχη του Υπουργείου και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρθηκε, τον Φεβρουάριο οι φορητές δεξαμενές θα είναι σε λειτουργία, ενώ συνάμα θα εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας μόνιμων δεξαμενών.

Η συνύπαρξη των δύο εταιριών δεν δημιουργεί καμία εμπλοκή ή πρόβλημα. Αυτό που θα πρέπει να ξεπεραστεί είναι το νομοθετικό εμπόδιο το οποίο προβλέπει την ύπαρξη τελωνειακών αποθηκών σε αεροδρόμιο όπου γίνεται τροφοδοσία με καύσιμα. Για το θέμα αυτό υπάρχει η δέσμευση ότι θα υπάρξει τροπολογία το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς αφορά αρκετά αεροδρόμια της χώρας.

Οι δύο εταιρίες αναμένεται να αποστείλουν έγγραφο στο Δήμο Ιωαννιτών και την Ένωση Ξενοδόχων ότι θα τοποθετήσουν και θα λειτουργήσουν δεξαμενές στο αεροδρόμιο ώστε αυτό να αποτελέσει και «διαβατήριο» προς ξένους τουριστικούς κολοσσούς που έθεταν ως προϋπόθεση την ύπαρξη καυσίμων για να δρομολογήσουν πτήσεις τσάρτερ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

3×3 για τους παίδες της Δόξας

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το 3/3...

Ύποπτες επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές στη Θεσπρωτία

Δύο ακόμη φωτιές ξέσπασαν σε ένα 24ωρο σε διαφορετικές περιοχές της Θεσπρωτίας. Η μία αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Σμέρτο Φιλιατών, η δεύτερη...

ΠΕ Άρτας:Μελέτη οριοθέτησης κοίτης Αράχθου

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου συζητήθηκε η ΜΠΕ του έργου οριοθέτησης της κοίτης του Αράχθου, η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη...

Τουρίστας έχασε τη ζωή του στην Πάργα

Νεκρός στο κατάλυμα όπου διέμενε, στην περιοχή της Πάργας, βρέθηκε ένας 65χρονος από τη Σερβία. Ο Σέρβος έκανε διακοπές στην περιοχή. Οικείο του πρόσωπο τον...