fbpx
Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΔΗΜΟΣ Β.ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: Ξανά προς χρήση σύντομα το Κλειστό Γυμναστήριο Καλεντζίου

ΔΗΜΟΣ Β.ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: Ξανά προς χρήση σύντομα το Κλειστό Γυμναστήριο Καλεντζίου

Λειτουργικό ξανά μετά από δύο δεκαετίες και πλέον θα είναι σύντομα το κλειστό γυμναστήριο στο Καλέντζι, καθώς ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων προχώρησε στις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου «Επισκευή και συντήρηση κλειστού γυμναστηρίου (γενικής χρήσης) στην Τ.Κ. Καλεντζίου». Το έργο έχει προϋπολογισμό 165.000 ευρώ με Φ.Π.Α. και η χρηματοδότηση του θα γίνει από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το κλειστό γυμναστήριο αποτελεί τμήμα του πρώην Γυμνασίου Κατσανοχωρίων, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του οποίου χρησιμοποιούνται σήμερα για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου και όχι μόνο. Ο χώρος του γυμναστηρίου, λόγω εγκατάλειψης και απουσίας συντήρησης, είχε πάψει να χρησιμοποιείται και στην ουσία είχε μετατραπεί σε αποθηκευτικό χώρο.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η επισκευή του κτιρίου και η επαναφορά του στην αρχική του χρήση ως γυμναστήριο γενικής χρήσης με όργανα γυμναστικής, με μπασκέτες για μικρά παιδιά και προπόνηση ερασιτεχνικών ομάδων. Το κτίριο έχει διαστάσεις 33,20 μ. x 14,20 μ. με αίθουσα άθλησης εσωτερικών διαστάσεων 24,20 μ. x 13,25 μ. και μέσου ύψους 6,5 μ. Στο νότιο τμήμα του κτιρίου υπάρχουν (σε δύο ορόφους) οι βοηθητικοί χώροι και οι χώροι υγιεινής (αποθήκες, αποδυτήρια, WC και ντουζιέρες).

Η μελέτη του έργου δεν προβλέπει διαφοροποιήσεις στον αρχικό σχεδιασμό και οι επεμβάσεις στοχεύουν στην αποκατάσταση των φθορών, με τη μεγαλύτερη παρέμβαση να αφορά στους χώρους υγιεινής που είναι κατεστραμμένοι. Τα WC και οι ντουζιέρες θα αποξηλωθούν και θα κατασκευαστούν εκ νέου, με πρόβλεψη και για ένα WC για χρήση από ΑμεΑ. Εξωτερικά του κτιρίου θα γίνει αντικατάσταση των κουφωμάτων αλουμινίου, κατασκευή νέου επιχρίσματος, χρωματισμός όλων των επιφανειών, μόνωση της οροφής και αντικατάσταση των υδροροών, ενώ εσωτερικά, εκτός από την κατασκευή των νέων χώρων υγιεινής, θα αντικατασταθούν οι ξύλινες πόρτες, θα κατασκευαστούν νέα επιχρίσματα, θα γίνει χρωματισμός όλων των επιφανειών, θα κατασκευαστεί αθλητικό δάπεδο κ.ά.
Η επισκευή και συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου Καλεντζίου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα αθλητικών υποδομών, που περιλαμβάνει, επίσης, δύο γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 στις κοινότητες Καλεντζίου και Χουλιαράδων.
Έτσι, Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων καλύπτεται πλήρως και σε όλη την γεωγραφική του έκταση από αθλητικές εγκαταστάσεις, αφού θα διαθέτει πλέον τρία μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου, εννέα γήπεδα 5Χ5, ένα κλειστό γυμναστήριο, ένα γήπεδο τένις και πολλά γήπεδα μπάσκετ. «Μετά τη δημιουργία μικρών αθλητικών πυρήνων σε πολλές κοινότητες του δήμου, ήρθε η στιγμή να αποκτήσει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και έναν κλειστό χώρο άθλησης, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από όσους διαμένουν και επισκέπτονται το Καλέντζι και τα γύρω χωριά, αλλά ακόμη και από ομάδες στο πλαίσιο μιας προπόνησης ή ενός τουρνουά, καθώς οι διαστάσεις είναι τέτοιες που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίσημους αγώνες. Σε συνδυασμό και με την πρόσφατη αναβάθμιση των παιδικών χαρών σε 13 κοινότητες, δημιουργούμε εστίες άθλησης και αναψυχής σε κάθε κοινότητα, που και μια διέξοδο αποτελούν για τους δημότες, αλλά και συμβάλουν στην προσέλκυση επισκεπτών», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

Τελευταία Νέα

ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΣΤΟ Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ

ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΣΤΟ ΓENIKO ΝOΣOKOMEIO ΑΡΤΑΣ.   https://www.youtube.com/watch?v=vaRJRadNKOU&feature=emb_logo   ΠΗΓΗ

Επανομή – θάνατος 14χρονης: Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Από πολυοργανική ανεπάρκεια, την οποία προκάλεσε σηπτικό σοκ, προήλθε, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας, ο θάνατος της 14χρονης από την...

Βρέθηκε νεκρός στην Αγία Παρασκευή ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας

Τραγικό τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης του Σταύρου Δογιάκη, ιδιοκτήτη της γνωστής ταβέρνας «Κρητικός» στην Κάντζα, ο οποίος εξαφανίστηκε χθες από τα Γλυκά Νερά. Ο...

Αυτοκτόνησε πάνω στη Συγγρού πηδώντας από τον 8ο όροφο

Ένα σοκαριστικό βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα που δείχνει έναν άνθρωπο να δίνει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον 8ο όροφο, από...