fbpx
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Δελτίο τύπου της Π.Ε Άρτας σχετικά ζήτημα της ενδεχόμενης μεταφοράς του Τμήματος...

Δελτίο τύπου της Π.Ε Άρτας σχετικά ζήτημα της ενδεχόμενης μεταφοράς του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Σχετικά με το ζήτημα της ενδεχόμενης μεταφοράς του Τμήματος Μουσικών Σπουδών από την Άρτα στα Ιωάννινα ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, επισημαίνει τα εξής:

Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στην Άρτα.

Οι σαφείς διευκρινήσεις που έδωσαν τόσο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Αλμπάνης σε συνέντευξή του, όσο και η τοποθέτηση του Αντιπρύτανη κ. Πασχόπουλου στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας ως προς την πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία δεν υφίσταται κανένα απολύτως ζήτημα μεταφοράς του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στα Ιωάννινα.

Άλλωστε στο νόμο με τον οποίο ενσωματώθηκαν οι τέως σχολές του ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναφέρεται ρητά ότι η έδρα της εν λόγω σχολής είναι η Άρτα. Οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς που ισχύει θα πρέπει να γίνει μετά από αλλαγή και του σχετικού νόμου, κάτι που δεν απορρέει από πουθενά στην παρούσα φάση.

Τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολές που έχουν έδρα την Άρτα είναι διαφορετικά και χρήζουν άμεσης επίλυσης ώστε να καταστούν βιώσιμες και ν’ αναπτυχθούν προς όφελος της Άρτας.

Το ζήτημα της στέγασης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και των κτιριακών υποδομών γενικότερα, έχει τεθεί από τη Διοίκηση του Τμήματος και θα πρέπει οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Υπουργείο Παιδείας να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για τη σωστή λειτουργία της Σχολής. Η Περιφέρεια Ηπείρου θα είναι αρωγός σε κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος.

Συγχρόνως δεν θα πρέπει να παραβλέπεται το θέμα της μείωσης των εισακτέων φοιτητών – κυρίως στη Γεωπονική Σχολή – λόγω της κατώτερης βάσης εισαγωγής που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Θα πρέπει να προβληματιστούμε με το ενδεχόμενο η μείωση των φοιτητών σε βάθος χρόνου να φέρει το μαρασμό και στο τέλος την παύση λειτουργίας της Σχολής, η οποία αποτελούσε αίτημα δεκαετιών για την Άρτα. Η αντιμετώπιση όμως αυτού του πολύπλοκου ζητήματος απαιτεί τόσο την αναβάθμιση της ποιότητας σπουδών από τη Σχολή και το Πανεπιστήμιο γενικότερα, όσο και την δημιουργία ενός κλίματος και προϋποθέσεων στην πόλη της Άρτας, που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για νέους ανθρώπους που θα επιθυμούν να σπουδάσουν. Μια μικρή επαρχιακή πόλη σαν την Άρτα θα πρέπει να βρει ή να δημιουργήσει εξ αρχής τη βάση που θα την καταστήσει όχι μόνο επισκέψιμη αλλά κυρίως τόπο για να ζεις, να σπουδάζεις και να δημιουργείς.

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι το θέμα της απουσίας περιφερειακής συνείδησης από πάρα πολλούς τόσο στην Άρτα αλλά και στην Ήπειρο γενικότερα. Είναι αρκετοί αυτοί που δημιουργούν ένα κλίμα μιζέριας και συνδρόμου κατωτερότητας έναντι των Ιωαννίνων, στα οποία αποδίδουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Άρτα και η ευρύτερη περιοχή. Η Περιφέρεια Ηπείρου αντιμετωπίζει ενιαία όλα τα προβλήματα και βλέπει την Ήπειρο ως αδιαίρετο σύνολο. Θα πρέπει να αποκτήσουμε όλοι περιφερειακή συνείδηση και να σταματήσει η δαιμονοποίηση των Ιωαννίνων που στο τέλος δρα αποπροσανατολιστικά απέναντι στα πραγματικά προβλήματα της περιοχής μας.

Η Άρτα και οι Αρτινοί δεν έχουν ούτε να φοβηθούν κανέναν, ούτε να ζηλέψουν τίποτε. Απαιτείται όμως όραμα, ομοψυχία και ρεαλιστικός σχεδιασμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της εποχής μας.

Κανένας δεν περισσεύει σ’ αυτήν την προσπάθεια αλλά και κανένας δεν μπορεί να διεκδικεί το ρόλο του «βασιλικότερου του βασιλέως».

Τελευταία Νέα

Ελληνικό κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών νόσησης σε πολύ γνωστό διαγνωστικό κέντρο

Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη του MEGA το απόγευμα της Δευτέρας, σχετικά με κύκλωμα το οποίο εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά νόσησης για τον κοροναϊό, ώστε ανεμβολίαστοι...

Επίσκεψη Όλγας Γεροβασίλη στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη,...

Πήρε το ντέρμπι και στέφθηκε “Πρωταθλήτρια χειμώνα” η ΑΕΔΠ Άρτας

Σε ένα από τα πιο νευρικά της παιγνίδια για φέτος, η ΑΕ Δόξας Πύρρου Άρτας, πέτυχε το ζητούμενο κόντρα στον ΠΑΣ Ναυπάκτου, και με...

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από εμπορικό κατάστημα στα Ιωάννινα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, εξιχνιάστηκε κλοπή, που έγινε προχθές (02-12-2021)...