Χαλκιδική: Κοιμάται στη βεράντα του εδώ και 15 μέρες αφού έχασε το σπίτι σε πλειστηριασμό

0
105

Εδώ και 12 ημέρες μένει στην βεράντα του σπιτιού του ο 81χρονος από τα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής, το σπίτι του οποίου είχε βγει σε πλειστηριασμό τον περασμένο Δεκέμβριο, και πλέον έχει νέο ιδιοκτήτη.

Ο ηλικιωμένος Θεόφιλος Τζοχουνίδης, ο οποίος έχει χάσει το ένα του πόδι και είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο διέμενε στο σπίτι μαζί με την γυναίκα του, την μία του την κόρη και τον εγγονό του, 31 ετών, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και νοσηλεύεται. Μαζί με τα λιγοστά υπάρχοντα που πρόλαβε να πάρει από το σπίτι του μετά την έξωση που του έκαναν κοιμάται σε καναπέ στο μπαλκόνι από την Πέμπτη 4 Μαΐου. Νωρίς το πρωί εκείνης της ημέρας δικαστικός επιμελητής παρουσία αστυνομίας άλλαξε την κλειδαριά του σπιτιού του.

Κύμα συμπαράστασης στον ανάπηρο ηλικιωμένπ από τα Νέα Φλογητά

Οι κάτοικοι και οι φορείς που συγκεντρώθηκαν εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την παντελή απουσία της πολιτείας όπως είπαν, που αφήνει έναν άνθρωπο 81 ετών να κοιμάται εδώ και μια εβδομάδα στη βεράντα της οικίας του χωρίς να έχει μαζί του τα στοιχειώδη για τις καθημερινές του ανάγκες.

 

Ο κ. Θεόφιλος, ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό από τότε που διατηρούσε τη δική του εργολαβική επιχείρηση, είχε αγκαλιάσει όλους τους συγχωριανούς του και μάλιστα όπως οι ίδιοι ανέφεραν είτε τους έδωσε δουλειά, είτε τους βοήθησε να σηκώσουν το δικό τους σπίτι. Σήμερα πλέον, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η μοίρα παίζει αυτό το άσχημο παιχνίδι στον κ. Θεόφιλο στερώντας του το δικαίωμα στη στέγη, κι ενώ έχει περάσει τόσες δοκιμασίες με τη υγεία του, μετά το ατύχημα που τον οδήγησε να χάσει το ένα του πόδι.

ΠΗΓΗ