fbpx
Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Άρτα: Προοπτικές ερευνητικής συνεργασίας στο Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι....

Άρτα: Προοπτικές ερευνητικής συνεργασίας στο Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

Tο Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου επεκτείνει τις ερευνητικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες του, συνεργαζόμενο με ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα σε νέες καινοτόμες κατευθύνσεις.
Στα πλαίσια αυτών των συνεργασιών, παρέχεται η δυνατότητα ερευνητικής συνεργασίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ή/και με εν δυνάμει υποψήφιους διδάκτορες προκειμένου να υλοποιήσουν Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία ή/και Διδακτορικό Δίπλωμα αντίστοιχα, στα ακόλουθα ερευνητικά θέματα:
1. Εύκαμπτη Πληροφορική & Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων (Soft Computing & Decision Support Systems)
2. Γεωπληροφορική & Πληροφορική Περιβάλλοντος (Geo-Informatics & Environmental Informatics)
3. Υπολογιστική Νοημοσύνη (Computational Intelligence)
4. Επεξεργασία Βιοϊατρικού Σήματος & Βιοπληροφορική (Bio-signal Processing & Bioinformatics)
5. Μοντελοποίηση φυσικών συστημάτων και Διαδικασιών (Modeling natural systems)
6. Βελτιστοποίηση Συστημάτων & Χρονοπρογραμματισμός διαδικασιών (Optimization & Scheduling)
7. Εξόρυξη Μεγάλων Δεδομένων και Γνώσης (Big Data & Knowledge mining)
8. Επαυξημένη Πραγματικότητα και εφαρμογές της (Augmentative Reality)
9. Κρυπτογραφία & Ασφάλεια Επικοινωνιών (Cryptography & Network Security)
10. Ψηφιακή Καινοτομία (Digitalization and Innovation)
11. Ανοιχτή Κοινωνική Καινοτομία (Social Open Innovation).
Το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής λειτουργεί από το 2006 προσφέροντας σημαντικές προοπτικές σε επαγγελματικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο σε σύγχρονα θέματα στην αιχμή της τεχνολογίας.
Επισημαίνεται ιδιαίτερα, το γεγονός ότι το Εργαστήριο υλοποιεί σημαντικό αριθμό ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων που προσφέρουν ευκαιρίες επαγγελματικές απασχόλησης σε νέους πτυχιούχους.
Όπως επισημαίνει ο Αναπλ. Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής, «αποστολή του Εργαστηρίου είναι, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη υψηλής στάθμης εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών και καινοτομιών, η ανάπτυξη (δι)επιστημονικής έρευνας και η προώθηση της Έρευνας & Καινοτομίας, η διενέργεια καινοτόμων ερευνητικών δραστηριοτήτων, ο σχεδιασμός και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και εφαρμογών.
Με την πρωτοβουλία μας, θα αξιοποιήσουμε υπάρχουσες συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και θα υποστηρίξουμε με τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας νέους πτυχιούχους με φιλοδοξίες, όραμα και όρεξη για δουλειά, πτυχιούχους που επιθυμούν να μείνουν και να εργασθούν στην Άρτα».
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στον Δρ Χρυσόστομο Στύλιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση stylios@teiep.gr. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 26810-50330 και 26810 50234.

Τελευταία Νέα

Ασύλληπτες εικόνες στην Αθήνα: «Βυθίστηκε» ολόκληρο το λεωφορείο στο δρομολόγιο Πειραιάς – Βούλα

«Βυθίστηκε» λεωφορείο λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, την ώρα που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Βούλα.   Η κακοκαιρία «Μπάλλος» από χθες το πρωί έχει σαρώσει όλη...

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Θεσσαλονίκη: Υποχώρησε το οδόστρωμα και «κατάπιε» λεωφορείο (εικόνες)

Υποχώρησε το οδόστρωμα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως Βότση στη Θεσσαλονίκη, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» η οποία πλήττει και τη συμπρωτεύουσα. Από την υποχώρηση δεν υπήρξε...

Ο «Ψηφιακός» Δήμος Αρταίων παρουσιάστηκε στο 6ο συνέδριο για Έξυπνες Πόλεις και Ψηφιακούς πολίτες

Στο 6ο ετήσιο συνέδριο για Έξυπνες Πόλεις και Ψηφιακούς Πολίτες που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και με τη συμμετοχή 3.000 και πλέον συνέδρων, συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων....

Δόθηκαν στην κυκλοφορία Κηφισός και Παραλιακή- Κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

Στην κυκλοφορία δόθηκαν στις 6.30 το πρωί της Παρασκευής η Λεωφόρος Κηφισού και η Λεωφόρος Ποσειδώνος, μιάμιση ώρα πριν τη λήξη της απαγόρευσης που είχε...