fbpx
Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΡΤΑ: Έγκριση μελετών έργων για τη βελτίωση της καθημερινότητας

ΑΡΤΑ: Έγκριση μελετών έργων για τη βελτίωση της καθημερινότητας

Μελέτες για έργα βελτίωσης και παρεμβάσεις στην καθημερινότητα του Δήμου Αρταίων εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων. Πρόκειται για εργασίες συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 500.000 ευρώ, που αφορούν την βελτίωση των υποδομών στο Δήμο, όπως αναπλάσεις και ασφαλτοστρώσεις, καθώς και την πρόληψη από φυσικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων ενέκρινε την μελέτη του έργου
«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΝΕΩΝ». Το σύνολο της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 150.000 ευρώ και θα καλυφθεί από πιστώσεις ΣΑΕ 055 του Υπουργείου Εσωτερικών. Η παρούσα μελέτη αναφέρεται στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο παραποτάμιο πάρκο του Δήμου Αρταίων, κατά τη μεγάλη πλημμύρα του ποταμού Αράχθου, στις 1 Φεβρουαρίου 2015.

Παράλληλα εγκρίθηκε ο ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ο οποίος έχει συνολική δαπάνη 223.000 ευρώ και αφορά εργασίες ανάπλασης, που κρίνονται απαραίτητες για την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.
Στα πλαίσια του έργου θα γίνει, μεταξύ άλλων, κατασκευή παιδικής χαράς με τις απαραίτητες προσβάσεις σε υφιστάμενο χώρο πρασίνου, τοποθέτηση ξύλινης περίφραξης, δαπέδου ασφαλείας, οργάνων παιδικής χαράς, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας, κατασκευή δικτύου αποχέτευσης που θα συμπληρώνει το υφιστάμενο δίκτυο, επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση ενός φωτιστικού για το φωτισμό της παιδικής χαράς, ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια, κάδοι, βρύσες και μπασκέτα σε διάφορα σημεία της πλατείας σύμφωνα με την κάτοψη της πλατείας.

Τέλος, το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα την μελέτη για ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ, συνολικής δαπάνης  200.000 ευρώ, που θα καλυφθεί μέσω ΣΑΤΑ.
Η μελέτη     επιλύει     αιτήματα    πολιτών,  τοπικών κοινοτήτων και    αναγκών, μέσω του τεχνικού   προγραμματισμού   του   Δήμου Αρταίων. Αφορά επισκευές υπαρχόντων οδοστρωμάτων αλλά και νέες ασφαλτοστρώσεις και παρεμβάσεις στην οδό Παπάγου, σε τμήμα της οδού Μπιζανίου και τμήμα της  οδού  Πατριάρχου  Γρηγορίου, σε τμήματα των οδών Ζήνωνος και Πρωταγόρου, στη συμβολή των  οδών Αγνάντων και Αγ.Σοφίας, στην συμβολή των οδών Θεοδωριάνων-Στρατώνος (Α.Βελουχιώτη-Γεννηματά), στην οδό Λόρδου Βύρωνος στις Κιρκιζάτες, στην τοπική κοινότητα Ράχης (εντός οικισμού), στην  Τ.Κ. Κωστακιών  (από κεντρική εκκλησία έως το Πνευματικό κέντρο Κωστακιών), στην Τ.Κ. Αμπελίων ( άνοδος προς Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής).

Πηγή

Τελευταία Νέα

Οικογενειακή τραγωδία στην Πτολεμαΐδα: Σκότωσε την μητέρα του και αυτοκτόνησε

Ο δράστης και αυτόχειρας χρησιμοποίησε καραμπίνα, ενώ φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα στο παρελθόν. Σοκ στην τοπική κοινωνία της Πτολεμαΐδας προκαλεί η είδηση για τη...

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο υψώθηκε στη λίμνη Πλαστήρα

Η, μεγέθους 1.500 τ.μ., σημαία ανυψώθηκε με αερόστατο με σκοπό να αναδειχτεί η μεγαλοσύνη της καρδιάς και της ψυχής του Έλληνα. Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία...

9 Μάη-Η ημέρα που παραδόθηκαν οι ναζί

Η 9η Μάη είναι η ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, η ημέρα που ηττήθηκε ο ναζισμός και η Ευρώπη βγήκε στο φως της ειρήνης από...

Κέρματα των 100 δραχμών με το αστέρι της Βεργίνας-Πόσο πωλούνται

Μοσχοπουλιούνται για τους συλλέκτες, οι δραχμές που έχουν απομείνει ως αναμνηστικά μιας άλλης οικονομικής εποχής στα συρτάρια των Ελλήνων. Σε ιστοσελίδα αγγελιών γίνεται πραγματικό παζάρι...