fbpx
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Από όλη την Ελλάδα φθάνουν στην Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο

Από όλη την Ελλάδα φθάνουν στην Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο

Πάνω από 300.000 πολίτες θα πάρουν μέρος αύριο, στο μέγα συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την “Μακεδονία”

ΙΧ, φορτηγά και λεωφορεία από όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση υπεράσπισης της ελληνικής ιστορίας.
Στόχος τους είναι να αποτελέσουν ανάχωμα στα αλυτρωτικά σχέδια και την προσπάθεια των κύκλων που προσπαθούν για άλλη μια φορά, να βρουν έξοδο στην θάλασσα του Αιγαίου, όπως προσπάθησαν το 1913 και το 1946-1949 και απέτυχαν και τις δύο φορές.
Τα δρομολόγια του ΟΣΕ από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη είναι γεμάτα, ενώ ακόμα και από την Πελοπόννησο, αναχωρούν ολόκληρες οικογένειες για να στηρίξουν τους Μακεδόνες και να βροντοφωνάξουν : “Η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική”.
Χιλιάδες Ελληνες εν ενεργεία αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ και των τριών Κλάδων θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και οι υπηρεσίες διευκολύνουν όσους θέλουν να πάνε στην εκδήλωση.

Φυσικά οι Ενώσεις Αποστράτων για άλλη μια φορά συμμετέχουν όχι απλώς ενεργά, αλλά και οργανωτικά στην όλη προσπάθεια.
Επίσης χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται με πολιτικά εκεί από όλη την Μακεδονία, ενώ η αστυνομική δύναμη για την φρούρησή της θα είναι ελάχιστη: Οι Ελληνες πατριώτες πάντα διακρίνονταν για την νομιμοφροσύνη τους και ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξαν επεισόδια σε ανάλογες εκδηλώσεις.
Σε δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις για τα ΝΕΑ, είναι συντριπτικό το αποτέλεσμα: Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό θέλει το 61% των Ελλήνων πολιτών, ακόμα και αν βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στις διαπραγματεύσεις, ενώ το 77% των πολιτών δηλώνουν ότι απορρίπτουν έναν συμβιβασμό που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.
Σε ότι αφορά τα λοιπά κόμματα, τα στελέχη της ΝΔ απελευθερωμένα από την απόφαση του Κ.Μητοστάκη να επιτρέψει σε όσους το θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, κατά χιλιάδες θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, μαζί με τους ψηφοφόρους του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και αυτούς των ΑΝΕΛ.
Για πρώτη φορά μετά το 2004 δεξιά, και κεντροδεξιά και “σκληρή” δεξιά θα κατέβουν ενωμένες σε μία εκδήλωση.

Από το πολιτικό προσωπικό, αναμένεται να δώσουν το παρών και οι πέντε βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ (Γκιουλέκας, Καλαφάτης, Ράπτη, Καράογλου και Αναστασιάδης), καθώς και οι περισσότεροι από τους 17 «γαλάζιους» βουλευτές της Μακεδονίας, οι δυο βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Γ. Σαρίδης και Α. Φωκάς, μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη, και πιθανώς κι άλλους βουλευτές του κόμματος, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, Κ. Ζουράρις και Γ. Λαζαρίδης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.Παρόντες θα είναι όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές. Μόνο ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και του ΚΚΕ, θα απέχουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Θετικά στον Covid εννέα παιδιά στα Iωάννινα

Εννέα θετικά δείγματα επιβεβαιώθηκαν από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έκανε το Σάββατο η Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Και τα εννέα...

Σάκκαρη: Ανέβηκε στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης

Η Μαρία Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε την νίκη της Ανέτ Κονταβέιτ απέναντι στην Κβίτοβα στον ημιτελικό του Ostrava Open και ανέβηκε ακόμα μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Έτσι...

Διδακτική επίσκεψη των μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ζηρού στο Κάστρο των Πέντε Πηγαδιών

Διδακτική επίσκεψη για όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ζηρού στο Κάστρο των Πέντε Πηγαδιών στην Τ.Κ. Κλεισούρας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές, με...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Ταξίδι Εξοικείωσης” στην Άρτα δημοσιογράφων ειδικού Γαστρονομικού τύπου

Άλλη μία δράση εξωστρέφειας και προβολής της Άρτας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για το Press trip δημοσιογράφων από έντυπα και ηλεκτρονικά...