fbpx
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Αναδάσωση με drones για την αποκατάσταση καμμένων εκτάσεων

Αναδάσωση με drones για την αποκατάσταση καμμένων εκτάσεων

Η αναδάσωση δεν αποτελεί μόνο μία συνταγματική επιταγή για την αποκατάσταση καμμένων περιοχών, αλλά πρωτίστως μία ηθική υποχρέωση απέναντι στο περιβάλλον.

Ωστόσο, τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καμμένων εκτάσεων δεν μπορούν να αναδασωθούν από την μία ημέρα στην άλλη.

Στο πρόβλημα της ταχείας αναδάσωσης έρχονται να δώσουν λύση τα drones, τα οποία είναι σε θέση να φυτεύουν δεκάδες χιλιάδες δέντρα σε ημερήσια βάση χωρίς να παρεμβάλλεται ο ανθρώπινος παράγοντας.

Ειδικότερα, η Βρετανική εταιρεία BioCarbon Engineering, σε συνεργασία με την κατασκευάστρια επιχείρηση drone, την Parrot, εξέλιξαν μία μέθοδο φύτευσης δέντρων γρήγορα, φθηνά και ανεξάρτητα από το ανάγλυφο του εδάφους, καθώς τα drones είναι ικανά να φτάσουν και στις πιο δύσβατες περιοχές.

Η όλη διαδικασία εξελίσσεται ως εξής: αρχικά ένα drone σκανάρει τρισδιάστατα την τοπογραφία του έδαφους, όπου θα γίνουν οι φυτεύσεις.

Στη συνέχεια γίνεται ο βέλτιστος υπολογισμός της διαδρομής των drones.

Τα drone αρχίζουν την πτήση τους και είναι ικανά να εκτοξεύουν στο έδαφος έναν σπόρο το δευτερόλεπτο, δηλαδή έως και 100.000 το 24ωρο.

Δυνητικά 60 τέτοια drones μπορούν να φυτεύσουν έως και ένα δισεκατομμύριο δέντρα τον χρόνο.

Η μέθοδος φύτευσης μέσω drones εκτιμάται ότι είναι 10 φορές ταχύτερη από τον άνθρωπο και κοστίζει μόλις το ένα πέμπτο.

Μάλιστα, επειδή δεν χρειάζεται να μετακινούνται βαριά οχήματα στο έδαφος, τα drones εναέρια μπορούν να προσεγγίσουν και τις πιο δύσβατες περιοχές.

Η μέθοδος της BioCarbon έχει ήδη δοκιμαστεί σε διάφορες περιοχές, ενώ πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε για την φύτευση δέντρων σε παλαιά ορυχεία στην Αυστραλία.

Τα drones εκτός από την εκτόξευση σπόρων μπορούν να συμβάλλουν και στην ανάπτυξη της γεωργίας ακριβείας, αφού είναι σε θέση να ψεκάσουν με μεγάλη ακρίβεια λιπάσματα ή ζιζανιοκτόνα.

Η γεωργία αποτελεί ούτως ή αλλιώς μία από τις κυριότερες αιτίες της αποψίλωσης των δασών, καθώς τεράστιες δασικές εκτάσεις αλλάζουν χρήση για να καλλιεργηθούν σόγια κα.

Στο πλαίσιο αυτό υπολογίζεται ότι διεθνώς χάνονται δάση ίσα με 48 ποδοσφαιρικά γήπεδα κάθε λεπτό που περνάει.

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Γ. Στύλιος: Επισκέψεις σε επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα

Στην Άρτα βρέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργος Στύλιος συνοδευόμενος τον Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Καρασαρίνη καθώς και στελέχη...

Στέγη για νέους: Η λίστα με τα πρώτα οικόπεδα για την «κοινωνική αντιπαροχή»

Στη λίστα που έχει στη διάθεσή της η ΔΥΠΑ για τα πρώτα δέκα οικόπεδα περιλαμβάνονται εκτάσεις σε Κηφισιά, Μαρούσι, Παιανία, Λάρισα, Ξάνθη, Βόλο, όρια Χαλκιδικής - Θεσσαλονίκης, Άρτα, Αγρίνιο και Σέρρες Τα...

Πολλές ανοιχτές θέσεις εργασίας στην P&I στα Ιωάννινα

Σε 5 χρόνια λειτουργίας της Γερμανικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας P&I στην Ελλάδα, απασχολούνται ήδη στο κέντρο καινοτομίας στα Ιωάννινα 150 ταλαντούχοι και υψηλής κατάρτισης...

ΑΕΔΠ Άρτας: Νέα νίκη για τους παίδες – Ήττα για τους εφήβους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με νέα νίκη συνέχισε στο πρωτάθλημα η ομάδα παίδων , καθώς επιβλήθηκε της Α.Ε. Δόξας Λευκάδας με 58-26. Με 4 νίκες σε ισάριθμους...