fbpx
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΥΓΕΙΑ Αλλεργίες ή κοροναϊός; Αυτές είναι οι διαφορές

Αλλεργίες ή κοροναϊός; Αυτές είναι οι διαφορές

Συνήθως η άνοιξη, αποτελεί την περίοδο της ανανέωσης της φύσης αλλά και της διάθεσής μας, καθώς η μέρα μεγαλώνει και αποχαιρετούμε το τσουχτερό κρύο του χειμώνα. Μαζί της, ωστόσο, φέρνει τα ενοχλητικά συμπτώματα της αλλεργίας και δυστυχώς, φέτος, συμπίπτει με την επιδημία του νέου κοροναϊού. Παράλληλα, είναι σχεδόν αδύνατο να κάνουμε κάτι δίχως να ακούσουμε μια νέα είδηση για τον κοροναϊό, με αυτές να ποικίλουν από τα μέτρα προστασίας, τους τρόπους μετάδοσης αλλά και τα πιθανά συμπτώματα. Πολλοί από εμάς, εντωμεταξύ, εμφανίζουμε συμπτώματα εποχικής αλλεργίας, ωστόσο η ανησυχία όλων παραμένει διάχυτη.

Ποια είναι τα συμπτώματα της αλλεργίας;

Η αλλεργία αποτελεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού σε κάτι, που συνήθως είναι αβλαβές για τους υπόλοιπους. Για όσους πάσχουν από εποχική αλλεργία, ορισμένα αλλεργιογόνα που μπορεί να προκαλέσουν την αντίδραση του ανοσοποιητικού είναι η γύρη ή και το γρασίδι. Συνήθως, τα συμπτώματα της αλλεργίας περιλαμβάνουν:

• Μύτη που «τρέχει», βουλωμένη μύτη ή και φτέρνισμα
• Συριγμός ή δύσπνοια
• Ξηρός βήχας
• Εξανθήματα
• Κούραση
• Πονοκέφαλος

Επιπλέον, όσοι ταλαιπωρούνται από την εποχική αλλεργία μπορεί, επίσης, να αντιμετωπίσουν κνησμό στα μάτια ή ακόμα και να πρειστούν ενώ ο κνησμός μπορεί να εμφανισθεί και στην μύτη, το λαιμό ή και τα αυτιά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα άτομα με άσθμα ενδεχομένως τα συμπτώματα αυτά να είναι πιο έντονα.

Ποια είναι τα συμπτώματα του κοροναϊού;

Στα συμπτώματα του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), περιλαμβάνονται:

• Πυρετός
• Δυσκολία στην αναπνοή
• Ξηρός βήχας
• Πονόλαιμος
• Αρθραλγίες
• Μυαλγίες
• Καταβολή

Ορισμένα πιο σπάνια συμπτώματα του νέου επιδημικού ιού, μπορεί να περιλαμβάνουν την ρινική συμφόρηση, ρινική καταρροή, πονόλαιμο ή και διάρροια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Η βασική διαφορά ανάμεσα στην αλλεργία και τον κοροναϊό φαίνεται να είναι ο πυρετός, ο οποίος δεν αποτελεί σύμπτωμα των αλλεργιών.

Σημαντικά μέτρα προστασίας που δεν πρέπει να ξεχνάμε

Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσουμε την διασπορά του κοροναϊού είναι να μειώσουμε τις μετακινήσεις στις απαραίτητες και να μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας τις κοινωνικές συναθροίσεις. Άλλα μέτρα που θα ήταν καλό να ακολουθήσετε είναι:

• Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με άφθονο νερό και σαπούνι για τουλάχιστον είκοσι δευτερόλεπτα, ειδικά πριν την κατανάλωση τροφής. Εναλλακτικά, μπορείτε να τρίψετε τα χέρια σας καλά με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.
• Σε περίπτωση που βήξετε ή φτερνιστείτε, καλύψτε το στόμα ή την μύτη με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο και έπειτα πετάξτε το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο στους κάδους απορριμμάτων και πλύνετε καλά τα χέρια σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΠΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΕΛΛΟ ΑΡΤΑΣ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας μετά από αίτημα της Διεύθυνσης του Γυμνασίου Διασέλλου, υλοποίησε 3/ωρη βιωματική παρέμβαση...

Η Ήπειρος συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για την Τουρκία

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενεργοποιείται και πάλι και αναλαμβάνει την...

Π.Ε. Άρτας:Για το έτος 2023 τα έργα που θα υλοποιήσει ανέρχονται στα 2 εκ. ευρώ.

Ένας σημαντικός αριθμός τεχνικών έργων εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πρόκειται για έργα που αφορούν κυρίως: έργα συντήρησης οδικού δικτύου αντιπλημμυρικά έργα καθαρισμοί στραγγιστικού-αρδευτικού δικτύου ανάδειξη...

Στις 2 Απριλίου το 2nd Acheron Health Run

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη των αγώνων δρόμου 2nd Acheron Health Run, που οργανώνει ο Δήμος Πάργας και η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης (ΕΕΕΔ) Καναλακίου. Η...