fbpx
Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Τα apps που φέρουν τις τράπεζες στο... κινητό σας

Τα apps που φέρουν τις τράπεζες στο… κινητό σας

Μια τράπεζα στο… κινητό τους έχουν οι χρήστες των mobile apps, οι οποίοι μπορούν να εκτελούν τις βασικές τραπεζικές τους εργασίες εύκολα και γρήγορα με το πάτημα ενός εικονιδίου.

Τους τελευταίες μήνες, οι ελληνικές τράπεζες «ποντάρουν» στις νέες τεχνολογίες ανανεώνοντας τις εφαρμογές τους για κινητά και laptop, στοχεύοντας στη νέα γενιά πελατών που «τα κάνουν όλα» από το smartphone τους.

Σε «λίφτινγκ» των εφαρμογών τους έχουν προχωρήσει τον τελευταίο χρόνο και οι τέσσερις τράπεζες. Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει την υπηρεσία i-bank Mobile Banking, η Eurobank το EUROBANK MOBILE APP, η Aplha Bank την εφαρμογή Alpha Mobile Banking και η Τράπεζα Πειραιώς το winbank mobile banking App.

Νέες δυνατότητες, όπως η σύνδεση με δακτυλικό αποτύπωμα ή τετραψήφιο pin και η μεταφορά χρημάτων μέσω τηλεφώνου ή facebook έρχονται αναβαθμίσουν την εμπειρία του χρήστη «κερδίζοντας» σε δύο επίπεδα: την ευκολία χρήσης και την ασφάλεια.

Σύνδεση με PIN ή δακτυλικό αποτύπωμα

Τα ανανεωμένα mobile apps των τραπεζών έχουν κάνει «άλματα» στην ευκολία χρήσης. Βασική αναβάθμιση της υπηρεσίας αποτελεί η δυνατότητα σύνδεσης με την πληκτρολόγηση τετραψήφιου PIN από το κινητό, ώστε να μην χρειάζεται ο χρήστης να εισάγει το username και τον κωδικό χρήσης του e-banking, όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα.

Ακόμη πιο πρωτοποριακή είναι η χρήση του δακτυλικού αποτυπώματος (fingerprint) από τις συσκευές που διαθέτουν σαρωτή, για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια σύνδεσης.

Ενημέρωση παντού και πάντα

Οι χρήστες των mobile apps μπορούν να διαχειρίζονται τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τις κάρτες τους και τα δάνειά τους μέσα από μία μόνο εφαρμογή, εύκολα και γρήγορα.

Επίσης, μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους προς τις ΔΕΚΟ, το Δημόσιο και άλλους λογαριασμούς. Κάποιες τράπεζες, μάλιστα, προσφέρουν τη δυνατότητα σάρωσης του barcode του λογαριασμού για την άμεση αποπληρωμή του μέσω της εφαρμογής.

Τέλος, μπορούν να εντοπίζουν το πλησιέστερο κατάστημα ή ATM όπου και αν βρίσκονται, καθώς και να επικοινωνούν άμεσα με κάποιον αντιπρόσωπο της τράπεζας.

Στείλτε λεφτά στους φίλους σας

Την πρωτοποριακή εφαρμογή PAF (Pay A Friend) προσφέρει εδώ και λίγους μήνες στους πελάτες της η Eurobank. Οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν χρήματα σε φίλους τους, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητο να είναι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία. Το σημαντικό «ατού» αυτής της υπηρεσίας είναι ότι η μεταφορά των χρημάτων γίνεται εντελώς δωρεάν, ακόμη και μεταξύ διαφορετικών τραπεζών.

Αντίστοιχη εφαρμογή προσφέρει και η Εθνική Τράπεζα με την ονομασία «Social Pay». Σε αυτή την περίπτωση, όμως, οι χρήστες πρέπει να είναι πελάτες της Εθνικής τράπεζας. Οι μεταφορές γίνονται χωρίς χρεώσεις και αυθημερόν.

Η Alpha Bank λάνσαρε πρόσφατα την υπηρεσία Alpha Quick Transfer για τη μεταφορά μικροποσών (έως 50 ευρώ) προς τις επαφές που έχει αποθηκεύσει ο χρήστης στο τηλέφωνό του. Απαραίτητο είναι ο αποδέκτης να έχει ενεργοποιήσει επίσης την υπηρεσία.

Με την εφαρμογή λεφτά στο λεπτό, οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς μπορούν να στέλνουν χρήματα σε κάποιον τρίτο, άμεσα και χωρίς κόστος, ή να κάνουν οι ίδιοι ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ, χωρίς κάρτα ανάληψη. Ο παραλήπτης δεν χρειάζεται να είναι πελάτης της τράπεζας.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Αποκατάσταση δρόμου Καναλάκι – Αηδονιά

Ο Δήμος Πάργας συνεχίζει τις παρεμβάσεις που αφορούν επίλυση προβλημάτων που προκάλεσαν έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την περιοχή το προηγούμενο διάστημα. Δυο...

Eπιστημονικό συνέδριο για τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή στις 16-18 Σεπτεμβρίου 2022 στην Άρτα.

Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης "O Σκουφάς", σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο για τα εκατό χρόνια...

Ανακοίνωση – Ενημέρωση για την υποχρέωση σήμανσης, καταγραφής και στείρωσης ζώων συντροφιάς

Ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με την Επιτροπή Παρακολούθησης και Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων Συντροφιάς στα πλαίσια ενεργειών αντιμετώπισης του φαινομένου της διαρκούς αύξησης του πληθυσμού αδέσποτων ζώων και...

Στην πρόσληψη 80 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την καθαριότητα σχολικών μονάδων προχωρά ο Δήμος Αρταίων

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών, προχωρά στην άμεση πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου...