fbpx
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ 24χρονος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Άρτας με σοβαρά τραύματα, ο αξονικός δεν λειτουργούσε

24χρονος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Άρτας με σοβαρά τραύματα, ο αξονικός δεν λειτουργούσε

ΠΟΕΔΗΝ “ΓΝ Άρτας Χειρουργεία στα τυφλά λόγω έλλειψης αξονικού”

 

  • Χειρουργεία στα τυφλά λόγω έλλειψης αξονικού
  • Χαλασμένα ασανσέρ. Κινδύνεψαν άνθρωποι
  • Χωρίς ζεστό νερό
  • Τα ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ να δοθούν στα Νοσοκομεία για προσλήψεις, ανανέωση, συντήρηση, συμπλήρωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κάλυψη λειτουργικών δαπανών

Στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας η έλλειψη κονδυλίων είναι εμφανής. Το Νοσοκομείο δεν έχει κονδύλια για να καλύψει τις δαπάνες για συντήρηση, ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού.

Θυμηθείτε το καλοκαίρι διακόπηκαν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης κονδυλίων. Τότε ο Διοικητής του Νοσοκομείου και τι δεν είπε για την ΠΟΕΔΗΝ.

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα:

ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Αξονικός Τομογράφος είναι χαλασμένος εδώ και ένα μήνα. Ο ιδιωτικός της πόλης δεν λειτουργεί!!!

Οι ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά διακομίζονται στην Πρέβεζα, τα Ιωάννινα για αξονική τομογραφία. Ταλαιπωρούνται, κινδυνεύει η ζωή τους.

Αναφέρουμε ένα τραγικό παράδειγμα.

Το Σάββατο το βράδυ 4/11/2017 24χρονος είχε πτώση από μεγάλο ύψος. Διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Άρτας με σοβαρά τραύματα (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις).  Ο Αξονικός δεν λειτουργούσε. Οι γιατροί δεν είχαν επιλογή. Η κατάσταση του ασθενούς δεν επέτρεπε την διακομιδή για αξονική στα Ιωάννινα.

Διερεύνησαν  στα τυφλά χειρουργικά τον ασθενή για εσωτερική αιμορραγία με μεθόδους που παραπέμπουν σε εποχές πριν ανακαλυφθούν τα διαγνωστικά μηχανήματα. Τελικά υπήρχε εσωτερική αιμορραγία. Χειρουργήθηκε και σώθηκε ο ασθενής.  Συγχαρητήρια στους γιατρούς. Με την επαγγελματική ευσυνειδησία και την επιστημονική κατάρτιση που διαθέτουν έσωσαν τον ασθενή. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την Διοίκηση του Νοσοκομείου που άφησε το Νοσοκομείο χωρίς αξονικό.

ΑΣΑΝΣΕΡ ΣΑΝ ΤΟΥ ΑΧΕΠΑ

Τα ασανσέρ του Νοσοκομείου το τελευταίο ενάμιση χρόνο συνεχώς εμφανίζουν βλάβες.

Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται ακόμη και όσοι μεταβαίνουν από τους θαλάμους στο χειρουργείο προκειμένου να χειρουργηθούν.

Οι ασθενείς, συνοδοί και προσωπικό ταλαιπωρούνται ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες. Θέλουν αντικατάσταση οι μηχανισμοί. Γίνονται μικροεπισκευές και πάλι σε λίγες ημέρες χαλάνε. Όταν είναι χαλασμένα όπως την προηγούμενη εβδομάδα, στο ίδιο ασανσέρ που μεταφέρονται ασθενείς με φορεία, μεταφέρονται σκουπίδια, τρόφιμα. Δείτε φωτογραφίες.

Δευτέρα 6/11/2017. Προσωπικό κλείστηκε στο ασανσέρ των φορείων το οποίο επί μισή ώρα πηγαινοερχόταν από τον τέταρτο όροφο στο υπόγειο. Κατατρόμαξαν. Φοβούνται πια να χρησιμοποιήσουν το ασανσέρ.

Πού είναι τα χρήματα για συντήρηση;

ΧΩΡΙΣ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Ζεστό νερό στο Νοσοκομείο Άρτας έχει μόνο το πρωί. Το απόγευμα – νύκτα πώς θα κάνουν μπάνιο οι ασθενείς; Αυτό γίνεται για οικονομία στο πετρέλαιο.

Αυτά δεν τα λέει μόνο η ΠΟΕΔΗΝ αλλά και το Σωματείο των Εργαζομένων.

Σας κοινοποιούμε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων και φωτογραφίες με το ασανσέρ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Άρτας, βρίσκεται στην πολύ δυσάρεστη θέση να καταγγείλει την καθημερινή κατάσταση που βιώνουν τόσο οι ασθενείς, όσο και οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι εδώ και αρκετό καιρό, και ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα, στο Νοσοκομείο και αφορά συγκεκριμένα στην λειτουργία του αξονικού τομογράφου, στην λειτουργία των ασανσέρ και την παροχή ζεστού νερού. Μια καθημερινή κατάσταση που προφανώς και σχετίζεται άμεσα με τις επιλογές της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Για τον αξονικό τομογράφο εδώ και χρόνια αποτελεί πάγια θέση μας ότι θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί πολύ καιρό τώρα καθώς λειτουργεί με πολύ εντατικούς ρυθμούς σχεδόν μια δεκαπενταετία. Άλλωστε από το 2010 και μετά οι βλάβες είναι απανωτές. Πλέον όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και βαραίνουν τόσο τις προηγούμενες διοικήσεις όσο και την τωρινή.

Από τον Απρίλιο του 2016, όπου για μια ακόμη φορά ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργούσε, με Δελτία Τύπου, συνεντεύξεις τύπου και λοιπά δημοσιεύματα μαθαίναμε κι εμείς μαζί με τους πολίτες της Άρτας, για την «πολυτέλεια», που θα απολαμβάνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι με τη χρήση σύγχρονου αξονικού ( πράγμα αυτονόητο κι υποχρέωση εδώ και πολλά χρόνια της πολιτείας προς τους πολίτες της) και ότι δεν χρειαζόταν η επισκευή του υπάρχοντος αξονικού, αφού θα φρόντιζαν το πολύ σε δύο μήνες να τοποθετούνταν ο νέος σύγχρονος αξονικός. Τότε δώσαμε μάχη για να τους πείσουμε να προχωρήσουν άμεσα στην επισκευή του υπάρχοντος ( παλιού ) και παράλληλα να προχωρήσουν το συντομότερο στην εγκατάσταση του νέου σύγχρονου αξονικού τομογράφου κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.

Πλέον μετά από νέα βλάβη του παλιού αξονικού εδώ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ δεν λειτουργεί αξονικός στο νοσοκομείο Άρτας και δυστυχώς ούτε και στο Νομό, ενώ ταυτόχρονα βλάβη στον αξονικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα Γιάννενα αναγκάζει τους ασθενείς να οδηγούνται ακόμη και στην Θεσσαλία για μια αξονική με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Επίσης λόγω λειψής συντήρησης σταμάτησε και η λειτουργία της μέτρησης οστικής πυκνότητας και του μαστογράφου, ενώ το τμήμα υπερήχων υπολειτουργεί, καθώς το μηχάνημα του υπερήχου είναι και αυτό παλιό και χρήζει αντικατάστασης.

Ταυτόχρονα τον τελευταίο ενάμισι χρόνο σταδιακά και συνεχώς εντεινόμενα εμφανίζονται βλάβες στα ασανσέρ με αποκορύφωμα τις τελευταίες δέκα μέρες να λειτουργούν μερικώς και κατά διαστήματα σχεδόν καθόλου με αποτέλεσμα ασθενείς – προσωπικό και επισκέπτες να ανεβοκατεβαίνουν από τις σκάλες (όσοι μπορούν), ενώ ακόμη και τα ασανσέρ των ασθενών για τα χειρουργία να παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα λειτουργίας, δυσχεραίνοντας έτσι και την νοσηλεία των ασθενών.

Και το αποκορύφωμα της προσπάθειας εξοικονόμησης χρημάτων αποτελεί το γεγονός ότι εδώ και μήνες μόνο κάθε πρωί υπάρχει ζεστό νερό στο νοσοκομείο και έρχεται χειμώνας.

Στο Σωματείο, για όλα τα παραπάνω έχουν φτάσει πολλές καταγγελίες, από Νοσηλευτές, Γιατρούς, τεχνικούς, ασθενείς και συγγενείς, επισκέπτες κλπ .

Οψόμεθα!!!

Ελπίζοντας ότι η παρούσα ανακοίνωση δεν θα συνοδευτεί από διώξεις και εκβιασμούς αλλά θα ενεργοποιήσει τους διοικούντες και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στην κατεύθυνση διεκδίκησης κι απόδοσης των απαραίτητων πόρων για την άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας,

Νοέμβριος, 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Η διαρκής ενεργειακή – και όχι μόνο – κρίση της Ευρώπης

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα. Φαινομενικά τα πράγματα δείχνουν καλύτερα σε σχέση με ορισμένες αρχικές προβλέψεις. Το φυσικό αέριο παραλαβής στην αρχή...

Έρευνα για τις εκλογές στις Περιφέρειες – Η εικόνα στην Ήπειρο

Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας .Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει ο AIRETOS.GR...

Πρόταση για Φωταγώγηση Παραλιμνίου Δρόμου Άρτας εν όψει Χριστουγέννων

Ο Σύλλογος μας στην προσπάθεια του, Εξωραϊσμού της περιοχής μας ενόψει των γιορτών Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς, σας προτείνει να δείτε με συμπάθεια την πρόταση...

ΧAΝΤΜΠΟΛ:ΚAΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛAΘΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο (κολυμβητήριο) η διοίκηση, το προπονητικό team και οι αθλήτριες της Αγαπημένης Ομάδας των...