fbpx
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Στοχευμένες κινήσεις για την προβολή της Άρτας σε Ελλάδα και εξωτερικό και...

Στοχευμένες κινήσεις για την προβολή της Άρτας σε Ελλάδα και εξωτερικό και το 2017

Μια σειρά στοχευμένων δράσεων και κινήσεων, που στόχο έχουν την περαιτέρω τουριστική προβολή της Άρτας περιλαμβάνει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2017, που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμος Αρταίων θα συμμετάσχει για μια ακόμη χρονιά σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόσο με δικά του περίπτερα, όσο και στα περίπτερα της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία θεματικών video και οπτικοακουστικού υλικού.

«Στόχος μας είναι να προβάλλουμε ακόμη περισσότερο την περιοχή μας και τις ομορφιές της, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε στοχευμένες αγορές στο εξωτερικό, όπως είναι η Ρωσία, η Γερμανία και το Ισραήλ. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε συμμάχους όλους τους φορείς της περιοχής μας και φυσικά τους επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε το 2016 σε μια σειρά εκθέσεων και παρουσιάσεων του Ηπειρώτικου τουριστικού προϊόντος σε πολλές χώρες όπως Ρωσία (ΜΙΤΤ), Βαρσοβία, Σκόπια, Τίρανα, Ιταλία, Κύπρο, Αλβανία, ενώ στην Ελλάδα συμμετείχε στην Philoxenia (Θεσσαλονίκη) και στην «Ελλάδος Γεύση» (Αθήνα). Παράλληλα, εκπόνησε για πρώτη φορά στοχευμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής, το οποίο εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Αρταίων για το 2017 περιλαμβάνει:
•Συμμετοχή του Δήμου Αρταίων σε Εκθέσεις Τουρισμού σύμφωνα και με τις υποδείξεις του παραδοτέου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής. Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνουν:
> Στην Έκθεση Τουρισμού του Τελ Αβίβ (Φεβρουάριος 2017)
> στην Έκθεση Τουρισμού MITT της Μόσχας (Μάρτιος 2017)
> Στην Έκθεση Τουρισμού Philoxenia (Νοέμβριος 2017)
> Σε Εκθέσεις Τουρισμού της Αθήνας, όπως για παράδειγμα την Έκθεση «Ελλάδος Γεύση», καθώς και την Greek Tourism Expo.
> Σε εκδηλώσεις τουριστικού ενδιαφέροντος με βάση θεματικά κριτήρια, όπως για παράδειγμα ο Θρησκευτικός, ο γαστρονομικός και ο Εναλλακτικός Τουρισμός, τομείς στους οποίους η περιοχή έχει να δείξει αξιόλογο προϊόν.
Σε περίπτερα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ε.Ο.Τ. κατά τη διάρκεια Εκθέσεων Τουρισμού στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό.

•Δημιουργία  φυλλαδίου (οδηγός-εγχειρίδιο του Δήμου Αρταίων). Το φυλλάδιο θα περιλαμβάνει ενδεικτικά σύντομη ιστορική αναδρομή της περιοχής, κείμενα και φωτογραφίες για τα κυριότερα αξιοθέατα του Δήμου Αρταίων και χάρτη της περιοχής.
•Δημιουργία Θεματικών video και φυλλαδίων (8) για το Δήμο Αρταίων με τα ακόλουθα θέματα: Φύση και αξιοθέατα – Θρησκευτικός τουρισμός – Τοπικά προϊόντα και γαστρονομικός τουρισμός – Τοπικές γιορτές και εκδηλώσεις τουριστικού ενδιαφέροντος – Προτεινόμενες διαδρομές και διανυκτερεύσεις (προτάσεις για 1 – 3 μέρες) – Αθλητισμός – Οικογενειακός τουρισμός – Σχολικός Τουρισμός
•Δημιουργία ιστοσελίδας του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Αρταίων. Η ιστοσελίδα θα υπάρχει και σε ξενόγλωσσες εκδόσεις και θα είναι συμβατή με διάφορα ηλεκτρονικά πρότυπα (θα μπορεί δηλαδή να λειτουργεί και ως Smartphone application και να έχει συμβατότητα με τα κυριότερα λειτουργικά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεφώνων/tablets).
•Επαγγελματική φωτογράφηση του Δήμου Αρταίων μνημείων, εκδηλώσεων κλπ του προκειμένου για χρήση στο τουριστικό υλικό του.
•Καταχωρίσεις τουριστικού περιεχομένου σε έντυπα και ψηφιακά περιοδικά και σε λοιπά ΜΜΕ.
•Διοργάνωση και υποστήριξη Fam Trips, ταξίδια εξοικείωσης με δημοσιογράφους.
•Εκτύπωση έντυπου υλικού τόσο στην ελληνική όσο και σε άλλες γλώσσες (κατά προτίμηση την αγγλική, τη ρωσική, τουρκική, κ.α.) και μετάφραση ψηφιακού υλικού σε άλλες γλώσσες.
•Δημιουργία βιβλίου παραδοσιακών συνταγών Άρτας σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων και μετάφρασή του άλλες γλώσσες.

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Κυπελλούχος κόσμου η Άννα Μαρία Τριφύλλη

Στο Μαυροβούνιο η Ελληνίδα πυγμάχος Άννα Μαρία Τριφύλλη ήταν εντυπωσιακή καταφέρνοντας να επικρατήσει στον τελικό της κατηγορίας των 48 κιλών απέναντι σε μια πολύ καλή αντίπαλο...

Πεντάστερο στην οδό Καλλάρη στα Ιωάννινα

Ξενοδοχείο στο Ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, που πέρασε από τις περιπέτειες των πλειστηριασμών τώρα μετατρέπεται σε πεντάστερο. Πρόκειται για μονάδα στην οδό Καλλάρη η οποία...

Ξεκινούν οι διαγραμμίσεις για κοινόχρηστους χώρους στην Άρτα

Η περίοδος από την αρχή του έτους έως και τις επόμενες ημέρες, μεταξύ άλλων, σηματοδοτείται και από τις αιτήσεις των ιδιοκτητών κλάδου εστίασης και...

Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ: 17×17 για την Δόξα – “Κλείδωσε” και μαθηματικά την πρωτιά

Εύκολο απόγευμα για την ΑΕ Δόξας-Πύρρου Άρτας στο ΔΑΚ Αερογέφυρας, η οποία επικράτησε του Παναιτωλικού με 84-57. Αυτή ήταν η 17η νίκη για την...