fbpx
ΑρχικήΤΑΞΙΔΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣτην Ιορδανία οι καμπάνες ηχούν ανενόχλητα

Στην Ιορδανία οι καμπάνες ηχούν ανενόχλητα

Στο Αμμάν της Ιορδανίας οι καμπάνες ηχούν ανενόχλητα από το πρωί ως το βράδυ και στις εννέα ενορίες των Χριστιανών. Η Ιορδανία είναι μια χώρα ασφαλής, ειρηνική και φιλήσυχη, όπου ζουν περίπου 300.000 Άραβες Χριστιανοί. Γι αυτό κι εμείς την αγαπούμε και γινόμαστε αγγελιαφόροι της ομορφιάς της και σας καλούμε να την γνωρίσετε”. Με αυτά τα λόγια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων κ. Βενέδικτος καλωσόρισε τον κόσμο, τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους φορέων και δημοσιογράφους, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την παρουσίαση της Ιορδανίας ως τουριστικού προορισμού, η οποία έγινε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.
Στόχος της αποστολής που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και μίλησε για την Ιορδανία ήταν να αναπτύξει τις σχέσεις και τις συνεργασίες που αφορούν στον τουρισμό, με σαφή προσανατολισμό στον θρησκευτικό/προσκυνηματικό τουρισμό. Άλλωστε όπως επεσήμανε ο Ahmad Al Hmoud ο διευθυντής Μάρκετινγκ του Οργανισμού Τουρισμού της Ιορδανίας οι Έλληνες που επισκέπτονται την χώρα τους δεν είναι μεν αρκετοί αλλά ο αριθμός τους διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2018 (περίπου 6.386 καταγράφησαν για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου το 2019 ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018 ήταν 3.218 Έλληνες τουρίστες). “ Ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί, υπάρχουν προοπτικές, όπως επίσης και από την πλευρά των κατοίκων της Ιορδανίας, οι οποίοι αγαπούν να ταξιδεύουν”, δήλωσε ο διευθυντής Μάρκετινγκ του Οργανισμού Τουρισμού της Ιορδανίας και ενδεικτικά ανέφερε ότι περίπου 300.000 πολίτες της Ιορδανίας ταξίδεψαν πέρσι στην Τουρκία, 50.000 στην Ισπανία και 67.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Ιορδανία είναι μια χώρα με περίπου 9 εκατομμύρια κατοίκους και συνδέεται με την Ελλάδα με τρεις αεροπορικές εταιρείες: την Aegean Airlines που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα-Άκαμπα, την Royal Jordanian που συνδέει την Αθήνα με το Αμμάν και την Ryan Air που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Αμμάν.
Όπως επεσήμανε η επίτιμη Πρόξενος της Ιορδανίας στη Θεσσαλονίκη, Δέσποινα Μαντά το προξενείο στηρίζει όλες τις προσπάθειες για την από κοινού ανάπτυξη του τουρισμού και γενικότερα των συνεργειών και σχέσεων των δύο χωρών.
Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση των χριστιανικών προσκυνημάτων, της ιστορίας και του πολιτισμού μιας χώρας με την οποία υπάρχουν από το παρελθόν δεσμοί με την Ελλάδα.
Μίλησαν επίσης ο Eng. Rustom Mkhjian διευθυντής Επιτροπής Ιορδάνη Ποταμού και ο Amer Al- Twal ειδικός στο θρησκευτικό τουρισμό, του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας.
Οι ομιλητές έδειξαν πως εκτός από το Βαπτιστήριο του Ιορδάνη, την πόλη της Πέτρας και τη Νεκρά θάλασσα που την χαρακτηρίζουν ως ένα φυσικό σπα, το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη, που θέλει να γνωρίσει την κουλτούρα, τον πολιτισμό αλλά και τη γαστρονομία του τόπου. Η Κοιλάδα της Ιορδανίας, αναφέρεται στο Βιβλίο της Γένεσης ως «Κήπος του Θεού» ή «Κήπος της Εδέμ», ενώ καταγραφές για την Ιορδανία υπάρχουν και στην Καινή Διαθήκη, με εξαιρετικά έντονο το αποτύπωμα του χριστιανισμού στα εδάφη της. Τα πιο γνωστά προσκυνήματα είναι αυτά των περιοχών του Βαπτίσματος, Tal Mar Elias, Mukhawer, Anjara, Μάνταμπα και Nebo. Αυτό διαφαίνεται με την παρουσία εκκλησιών, παρεκκλησιών και μοναδικών ψηφιδωτών όπως αυτά της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στα οποία απεικονίζονται ο χάρτης των Αγίων Τόπων. Ακόμη, ο λόφος του Προφήτη Ηλία, η σπηλιά από όπου ανέβλυζε νερό ήταν ο χώρος στον οποίο λέγεται ότι διέμενε και βάπτιζε ο Ιωάννης, όπως και το βαπτιστήριο του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό. Επίσης, η κατανυκτική θέα του όρους Nebo που όπως καταγράφεται στην Αγία Γραφή εκεί ο Μωυσής είδε για πρώτη φορά τη Γη της Επαγγελίας.
Η παρουσίαση έγινε σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης και ο πρόεδρος Βύρων Θεολόγης τόνισε ότι οι τουριστικοί πράκτορες θα στηρίξουν την προσπάθεια. Το ίδιο επεσήμανε και η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία υπογράμμισε ότι ο Οργανισμός έχει και τη δυνατότητα και τη θέληση να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Τελευταία Νέα