fbpx
Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021
Αρχική ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Έξυπνη λειτουργία που αποτρέπει τη χρήση της κάμερας από hackers, έχουν τα...

Έξυπνη λειτουργία που αποτρέπει τη χρήση της κάμερας από hackers, έχουν τα νέα laptops της Dell

Καθώς τα λογισμικά συνεργασίας και τηλεδιασκέψεων επιτρέπουν στους υπαλλήλους που εργάζονται από το σπίτι να συνομιλούν με τους συναδέλφους τους, έχουν προκύψει ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια των webcams.

Νωρίτερα φέτος, η Dell παρουσίασε μερικά νέα επαγγελματικά laptops της σειράς Latitude που έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στους υπαλλήλους να εργάζονται από οπουδήποτε με ασφάλεια. Στο επίκεντρο του σχεδιασμού βρίσκονταν το απόρρητο του χρήστη, με τα νέα laptops της Dell Latitude 9420 και 9520 να εξοπλίζονται με τη λειτουργία SafeShutter.

Το SafeShutter πρόκειται για το πρώτο αυτόματο κλείστρο webcam που μπορεί και γνωρίζει πότε πρέπει να ανοίξει και πότε να κλείσει, αφού συγχρονίζεται απευθείας με το λογισμικό τηλεδιασκέψεων του χρήστη.

Αν και το SafeShutter επικοινωνεί με το λογισμικό σε πραγματικό χρόνο, ο χρήστης έχει τον απόλυτο έλεγχο της κάμερας και του μικροφώνου, αφού μπορεί να τα απενεργοποιήσει κατά βούληση, πατώντας τα πλήκτρα F4 και F9. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το SafeShutter έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί και αυτόματα.

Η διαδικασία σχεδιασμού του SafeShutter ήταν λίγο περίπλοκη για τους μηχανικούς της Dell, καθώς τα laptops της σειράς Latitude έχουν μικρά πλαίσια γύρω από την οθόνη με αποτέλεσμα να μην ήταν δυνατό να εγκαταστήσουν ένα μηχανικό κλείστρο. Γι’ αυτό το λόγο, σχεδίασαν ένα νέο κύκλωμα που ελέγχεται από το ίδιο το hardware και συνδέεται με τα πλήκτρα F4 και F9. Αυτά τα πλήκτρα λειτουργούν ανεξάρτητα από το λογισμικό τηλεδιάσκεψης που έχει ο χρήστης, ώστε να μην χρειάζεται να περιηγηθεί στις ρυθμίσεις του προγράμματος για να απενεργοποιήσει την κάμερα και το μικρόφωνο.

Όπως αναφέρει η ίδια η Dell, μηχανικός της εταιρίας δημιούργησε «κατά λάθος» ένα χαμηλόφωνο ηχητικό «κλικ» ώστε ο χρήστης να γνωρίζει πότε η κάμερα είναι κλειστή. Ταυτόχρονα όμως, η εταιρία τοποθέτησε και ένα LED που ανάβει όταν η κάμερα χρησιμοποιείται.

Το Latitude 9420 αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη σε τιμή $1949 ενώ δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες πληροφορίες για το Latitude 9520.

ΠΗΓΗ

Τελευταία Νέα

9 Μάη-Η ημέρα που παραδόθηκαν οι ναζί

Η 9η Μάη είναι η ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, η ημέρα που ηττήθηκε ο ναζισμός και η Ευρώπη βγήκε στο φως της ειρήνης από...

Κέρματα των 100 δραχμών με το αστέρι της Βεργίνας-Πόσο πωλούνται

Μοσχοπουλιούνται για τους συλλέκτες, οι δραχμές που έχουν απομείνει ως αναμνηστικά μιας άλλης οικονομικής εποχής στα συρτάρια των Ελλήνων. Σε ιστοσελίδα αγγελιών γίνεται πραγματικό παζάρι...

Ανοίγουν αθλητικές Ακαδημίες και κολυμβητήρια – Αναμονή για τα γυμναστήρια

Κατατέθηκε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού το πλήρες πλάνο για την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Συγκεκριμένα, από τις 10 Μαΐου ξεκινούν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα (ομαδικά...

Έκδοση του Γ. Λαγού στην Ελλάδα αποφάσισε η βελγική δικαιοσύνη

Το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που αφορά στον Ιωάννη Λαγό «κηρύχθηκε εκτελέσιμο», όπως αποφάσισε το προδικαστικό τμήμα του φλαμανδόφωνου πρωτοδικείου των Βρυξελλών. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε...