fbpx
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Διπλό κι αυστηρό μήνυμα του Μητροπολίτη Ιωαννίνων για πανδημία και εμβολιασμό

Διπλό κι αυστηρό μήνυμα του Μητροπολίτη Ιωαννίνων για πανδημία και εμβολιασμό

Διπλό και αυστηρό μήνυμα για τον εμβολιασμό και την πανδημία με αποδέκτες εντός και εκτός εκκλησίας έστειλε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων το απόγευμα της Παρασκευής οργάνωσε Ιερατική Σύναξη κατά την οποία κορυφαίοι επιστήμονες μίλησαν για την πανδημία και για την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων απευθυνόμενους στους ιερείς ήταν σαφής και ξεκάθαρος: Αρνητές και συνωμοσιολόγοι δεν μπορεί να έχουν θέση στην εκκλησία. Η εκκλησία δεν είναι Μεσαίωνας!

Ζήτησε δε από όλους τους ιερείς να μεταφέρουν στους πιστούς την επιστημονική πληροφορία γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

«Δυστυχέστατα υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται να κατανοήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης και του κινδύνου. Αρνούνται να κάνουν χρήση των επιστημονικών μέσων τα οποία είναι δώρα του Θεού, είναι η ευκαιρία να μην θρηνήσουμε άλλους ανθρώπους, να μην είναι γεμάτα τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ, είναι η ευκαιρία να περάσει η λαίλαπα και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Ο κ. Μάξιμος απηύθυνε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» σε όλους τους επιστήμονες για τον αγώνα που κάνουν επί ενάμισι χρόνο, στο νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζομένους των νοσοκομείων που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η υπόθεση του κορωνοϊού, όπως είπε, είναι ιατρική αλλά είναι και πνευματική. «Είναι πνευματική όχι με την έννοια που το θέτουν αρνητές και συνωμοσιολόγοι, όχι με την έννοια που το θέτουν δεισιδαίμονες, Είναι πνευματική γιατί εμείς έχουμε ευθύνη για την ζωή των ανθρώπων, έχουμε ευθύνη να τους καθοδηγούμε, να τους ενημερώνουμε και να βοηθούμε να διαφυλάσσουν τη ζωή τους».

Κάλεσε όλους τους ιερείς να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή λέγοντας ότι «όλοι οι πατέρες πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση γιατί το φαινόμενο των αρνητών βρήκε χώρο και στην εκκλησία και στοιχίζει ζωές».

«Δεν μπορεί να γινόμαστε εμείς αιτία να πεθαίνουν άνθρωποι. Δεν μπορούμε να ευλογούμε και να τους αφήνουμε στην πλάνη. Δεν μπορεί η εκκλησία να είναι μεσαίωνας. Δεν γίνεται να λέμε και να διαδίδουμε πράγματα που δεν έχουν λογική και βάζουν σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές. Πρέπει να μεταφέρουμε την επιστημονική πληροφορία» κατέληξε.

Ο Μητροπολίτης απέσπασε τα συγχαρητήρια από τον συντονιστή της εκδήλωσης, Καθηγητή Στέφανο Φούσα, καθώς η Μητρόπολη Ιωαννίνων είναι η πρώτη στην Ελλάδα που ανέλαβε και υλοποίησε μία επιστημονική εσπερίδα για την πανδημία.

Στην εκδήλωση απηύθυνε διαδικτυακά χαιρετισμό η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μίλησε επίσης διαδικτυακά ο Καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, ενώ έγιναν παρεμβάσεις από άλλους επιστήμονες μεταξύ των οποίων η Καθηγήτρια Παθολογίας Σταυρούλα Τσιάρα, ο ομότιμος καθηγητής καρδιολογίας Γιάννης Γουδέβενος, η καθηγήτρια μαιευτικής Σοφία Καλανταρίδου, ο ομότιμος καθηγητής ρευματολογίας Αλέξανδρος Δρόσος και ο επίκουρος καθηγητής παιδιατρικής Αναστάσιος Σέρμπης.

Τελευταία Νέα

Η διαρκής ενεργειακή – και όχι μόνο – κρίση της Ευρώπης

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα. Φαινομενικά τα πράγματα δείχνουν καλύτερα σε σχέση με ορισμένες αρχικές προβλέψεις. Το φυσικό αέριο παραλαβής στην αρχή...

Έρευνα για τις εκλογές στις Περιφέρειες – Η εικόνα στην Ήπειρο

Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας .Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει ο AIRETOS.GR...

Πρόταση για Φωταγώγηση Παραλιμνίου Δρόμου Άρτας εν όψει Χριστουγέννων

Ο Σύλλογος μας στην προσπάθεια του, Εξωραϊσμού της περιοχής μας ενόψει των γιορτών Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς, σας προτείνει να δείτε με συμπάθεια την πρόταση...

ΧAΝΤΜΠΟΛ:ΚAΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛAΘΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο (κολυμβητήριο) η διοίκηση, το προπονητικό team και οι αθλήτριες της Αγαπημένης Ομάδας των...