fbpx
Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021
Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Εκπληκτικές εικόνες από την «βροχή» μετεωριτών των Περσίδων

Εκπληκτικές εικόνες από την «βροχή» μετεωριτών των Περσίδων

Ενώ η νότια ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου είναι όμορφη από μόνη της, έχει δοθεί μία επιπλέον λάμψη, από τους διάττοντες αστέρες που απεικονίζονται σε όλο το Ντέβον.

Οι διάττοντες αστέρες είναι μέρος ενός από τις πιο γνωστές βροχές μετεωριτών – Περσίδες (Perseids) – η οποία έχει εμφανιστεί από τις 17 Ιουλίου, και θα συνεχίσει όλο τον Αύγουστο.

Νέες εικόνες δείχνουν τα αστέρια να βρίσκονται διασκορπισμένα σε διάφορες τοποθεσίες στο Ντέβον, συμπεριλαμβανομένης της Scorhill Stone Circle και Burgh Island.

Η βροχή μετεωριτών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την τοποθεσία σας. Ωστόσο, η καλύτερη στιγμή για να παρακολουθήσετε το φαινόμενο σε εξέλιξη είναι γύρω στα μεσάνυχτα.

ekpliktikes-ikones-persides-pano-inomeno-vasilio

Επειδή μετεωρίτες μπορεί να είναι αρκετά εξασθενημένοι, το καλύτερο είναι να κοιτάξετε σε ένα σκοτεινό ουρανό, απαλλαγμένο από το φεγγαρόφωτο και τον τεχνητό φωτισμό.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μερικά από τα κορυφαία σημεία για να δείτε τη βροχή μετεωριτών περιλαμβάνουν το Galloway Forest Park και το Sherwood Forest.

Η βροχή μετεωριτών εμφανίζεται καθώς η Γη διασχίζει την τροχιά του κομήτη Swift-Tuttle. Τα συντρίμμια από τον κομήτη Swift-Tuttle καθώς εισέρχονται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης με περίπου 130.000 μίλια (210.000 χιλιόμετρα) ανά ώρα, φωτίζουν τον ουρανό με μετεωρίτες που ονομάζουμε Περσίδες.

ekpliktikes-ikones-persides-pano-inomeno-vasilio

Όταν δημιουργούν μία βροχή μετεωριτών που κινείται σε ένα παράλληλο μονοπάτι, και με την ίδια ταχύτητα, φαίνεται να προέρχονται από ένα και μόνο σημείο στον ουρανό για να παρατηρητές στη Γη, που είναι γνωστό ως το ακτινοβόλο.

Οι βροχές μετεωριτών συνήθως παίρνουν το όνομά του από τον αστερισμός που ακτινοβολούν. Για παράδειγμα, η βροχή μετεωριτών των Περσίδες παίρνει το όνομά της επειδή φαίνεται να ακτινοβολεί από τον αστερισμό του Περσέα.

Perseids-meteor

Επειδή οι Περσίδες εμφανίζονται σε παρόμοιο χρονικό διάστημα, με τους Delta Aquarids, μπορεί να προκληθεί σύγχυση προσπαθώντας να καταλάβετε ποια βλέπετε. Ωστόσο, μπορείτε να εντοπίσετε τους μετεωρίτες από τον ακτινοβόλο τους και από ποιο αστερισμό έχουν προέλθει.

Βλέποντας τον ουρανό από το Βόρειο Ημισφαίριο, οι Delta Aquarids θα φαίνεται να προέρχονται από το Νότο, ενώ οι Περσείδες από τα βόρεια. Αντίθετα, στο νότιο ημισφαίριο οι Περσείδες θα προέλθουν από το Βορρά.

Perseids-meteor

Με βάση τα αρχεία, ο κανονικός συντελεστής των Περσίδων είναι 50 έως 75 μετέωρα ανά ώρα, αλλά σύμφωνα με τη NASA, το ποσοστό θα διπλασιαστεί φέτος σε περίπου 150 έως 200 μετέωρα ανά ώρα.

Το φαινόμενο θα κορυφωθεί 12 με 13 Αυγούστου.

– See more at: http://apocalypsejohn.com/ekpliktikes-ikones-vrochi-meteoriton-persidon/#sthash.bp7Dx3EE.dpuf

Τελευταία Νέα

Ξεκινά το έργο «Καινοτόμες δράσεις του Δήμου Αρταίων για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό»

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη και το ανάδοχο σχήμα DOTSOFT A.E – COMITECH A.E, η σύμβαση του έργου με τίτλο «Καινοτόμες Δράσεις...

Πώς ένα βίντεο κλιπ των 10 δευτερολέπτων πωλήθηκε έναντι 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων

Τον Οκτώβριο του 2020, ο συλλέκτης έργων τέχνης Πάμπλο Ροντρίγκεζ-Φράιλε διέθεσε σχεδόν 67.000 δολάρια για την αγορά ενός έργου τέχνης σε μορφή βίντεο, διάρκειας...

Τουρκία: Εξετάζεται η αλλαγή του εκλογικού νόμου

Καθώς τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις μειώνονται, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξετάζει τις πιθανότητες αλλαγής...

Παχυκάλαμος Άρτας: Σε σοβαρή κατάσταση 24χρονος, έπειτα από ανατροπή τρακτέρ

Ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Παχυκαλάμου με τρακτέρ το οποίο παρεξέκλινε της πορείας του και έπεσε σε αύλακα. Σοβαρά τραυματίας είναι ο...