fbpx
Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Υπερψηφίστηκε το ν/σ του ΥΠΕΝ με τίτλο «Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και...

Υπερψηφίστηκε το ν/σ του ΥΠΕΝ με τίτλο «Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και NATURA»

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διά του Aν. υπουργού Φάμελλου Σωκράτη για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, με εξαιρετικό ενδιαφέρον για το Δήμο Γ. Καραϊσκάκη και την περιοχή Natura 2000 της Kοιλαδας Αχελώου και Ορεων Βάλτου.

H περιοχή που καλύπτει τον ορεινό όγκο των Ραδοβυζίων και την Κοιλάδα του Αχελώου εντός του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη θα εποπτεύεται από το Φορέα Διαχείρισης TZOYMEPKΩN, AΓPAΦΩN, METEΩPΩN KAI KOIΛAΔAΣ AXEΛΩOY, εντάσσοντας τη σε μια ενδιαφέρουσα οικογένεια προστατευόμενων περιοχών της ΠINΔOY.

Τελικά η συλλογική προσπάθεια όλων των πολιτικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας έφεραν αποτέλεσμα. Η Κοιλάδα του Αχελώου συμπεριλήφθηκε με το δικό της όνομα στο ευρύτερο πάρκο προστατευόμενων περιοχών της Κεντρο_Δυτικής Ελλάδας.

Σε αυτή την προσπάθεια εκτός των όσων αναφέρονται στην ανάρτηση του χρήστη Acheloos Valley ,(στην οποία αναφέρονται ο Αναπληρωτής Υπουργός Φάμελλος Σωκράτης,ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και το «Κοιλάδα Αχελώου» στο όνομα του Φορέα και να γίνει: “Φορέας Διαχείρησης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων, και Μετεώρων,οι Βουλευτές Άρτας Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Στύλιος για τη βοήθεια και στήριξη του αιτήματος και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας για τη συνεχή παρακολούθηση του θέματος και την παρουσία του στη Βουλή),συνέβαλλαν ακόμα:

Το Προεδρείο του Πάρκου Τζουμέρκων , στο οποίο συμμετέχουν ο πολιτικός Μηχανικός Σεραφείμ Φελέκης ως Πρόεδρος (ο φορέας μέσω του προέδρου είχε κληθεί στη Βουλή) και ο Περιφερειακός  Σύμβουλος Δημήτρης Βαρέλης ως Αντιπρόεδρος, για τις πρωτοβουλίες που πήραν, ήδη από τον Ιανουάριο του 2017, να διευρυνθεί το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων-Περιστέρι-Χαράδρας Αράχθου στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά στην κοιλάδα του Αχελώου.

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη για την συνεχή συνεργασία, που είχε την τελευταία περίοδο με το Προεδρείο του πάρκου Τζουμέρκων, προκειμένου να προετοιμαστεί η πρόταση,καταθέτοντας μάλιστα σχετικές προτάσεις και προσφορές για την στέγαση των υπηρεσιών του πάρκου και την επάνδρωση τους και επί πλέον για τις σχετικές εισηγήσεις και τις πολλές παραστάσεις που έκανε προς τον αρμόδιο Υπουργό από το περασμένο καλοκαίρι για το θέμα αυτό.

Οι πολιτιστικοί φορείς της περιοχής με επικεφαλής την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών, που παρακολούθησαν από κοντά το θέμα και συμμετείχαν στη διαβούλευση, καταθέτοντας σχετικές προτάσεις, πριν την εισαγωγή του σχετικού νομοσχεδίου στην Βουλή,τους οποίους δεν πρέπει να ξεχνούμε.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΡΤ tv στις 15 Νοέμβρη 2017 του προέδρου του φορέα κ.Σεραφείμ Φελέκη.

 

 

Η αναγνώριση και επίσημα από την Πολιτεία της ονομασίας “Κοιλάδα Αχελώου” δικαιώνει τη συνεχή και επίμονη προσπάθεια, τα τελευταία χρόνια, κατοίκων και από τις τέσσερις περιφέρειες της περιοχής και όχι μόνο για την ανάδειξη της Κοιλάδας του Αχελώου.

Όποιοι και αν συνέβαλαν περισσότερο η λιγότερο σε αυτή τη προσπάθεια σημασία έχει πως δυστυχώς κάποιοι ατομικά η μέσω πολιτιστικών συλλόγων προσπαθούνε να καρπωθούνε το αποτέλεσμα και  τον αγώνα όσων συνέβαλαν τα μέγιστα για τη διεύρυνση των προστατευόμενων περιοχών του Πάρκου.

 

Τελευταία Νέα

Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ: Πρώτος “τελικός” της σεζόν για την ΑΕΔΠ Άρτας

Τον ΠΑΣ Ναυπάκτου θα υποδεχθεί η ΑΕ Δόξας-Πύρρου την Κυριακή (5/12, 16:30), στο Νέο Τ9 Άρτας. Πρόκειται για ντέρμπι μεταξύ των δύο αήττητων ομάδων...

Οι δείκτες θετικότητας στους Νομούς της Ηπείρου

Στους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας καταγράφονται οι υψηλότεροι δείκτες θετικότητας στην Ήπειρο βάση των στοιχείων του ΕΟΔΥ για την τελευταία εβδομάδα. Η μείωση κρουσμάτων στο...

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Άρτας για την κατάρρευση του εξωτερικού τοίχου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

Το περιστατικό της κατάρρευσης του εξωτερικού τοίχου στο 9ο Δημοτικό - 11ο Νηπιαγωγείο Άρτας, προκαλεί συναισθήματα αποτροπιασμού και αγανάκτησης σε κάθε αρτινό πολίτη. Δυστυχώς,...

Η Ιστορία έχει πρόσωπο – Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα από τον Βέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής) η παρουσίαση της έκδοσης «Η Ιστορία έχει πρόσωπο - Μορφές του...