fbpx
Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Υπερψηφίστηκε το ν/σ του ΥΠΕΝ με τίτλο «Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και...

Υπερψηφίστηκε το ν/σ του ΥΠΕΝ με τίτλο «Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και NATURA»

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διά του Aν. υπουργού Φάμελλου Σωκράτη για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, με εξαιρετικό ενδιαφέρον για το Δήμο Γ. Καραϊσκάκη και την περιοχή Natura 2000 της Kοιλαδας Αχελώου και Ορεων Βάλτου.

H περιοχή που καλύπτει τον ορεινό όγκο των Ραδοβυζίων και την Κοιλάδα του Αχελώου εντός του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη θα εποπτεύεται από το Φορέα Διαχείρισης TZOYMEPKΩN, AΓPAΦΩN, METEΩPΩN KAI KOIΛAΔAΣ AXEΛΩOY, εντάσσοντας τη σε μια ενδιαφέρουσα οικογένεια προστατευόμενων περιοχών της ΠINΔOY.

Τελικά η συλλογική προσπάθεια όλων των πολιτικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας έφεραν αποτέλεσμα. Η Κοιλάδα του Αχελώου συμπεριλήφθηκε με το δικό της όνομα στο ευρύτερο πάρκο προστατευόμενων περιοχών της Κεντρο_Δυτικής Ελλάδας.

Σε αυτή την προσπάθεια εκτός των όσων αναφέρονται στην ανάρτηση του χρήστη Acheloos Valley ,(στην οποία αναφέρονται ο Αναπληρωτής Υπουργός Φάμελλος Σωκράτης,ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και το «Κοιλάδα Αχελώου» στο όνομα του Φορέα και να γίνει: “Φορέας Διαχείρησης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων, και Μετεώρων,οι Βουλευτές Άρτας Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Στύλιος για τη βοήθεια και στήριξη του αιτήματος και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας για τη συνεχή παρακολούθηση του θέματος και την παρουσία του στη Βουλή),συνέβαλλαν ακόμα:

Το Προεδρείο του Πάρκου Τζουμέρκων , στο οποίο συμμετέχουν ο πολιτικός Μηχανικός Σεραφείμ Φελέκης ως Πρόεδρος (ο φορέας μέσω του προέδρου είχε κληθεί στη Βουλή) και ο Περιφερειακός  Σύμβουλος Δημήτρης Βαρέλης ως Αντιπρόεδρος, για τις πρωτοβουλίες που πήραν, ήδη από τον Ιανουάριο του 2017, να διευρυνθεί το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων-Περιστέρι-Χαράδρας Αράχθου στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά στην κοιλάδα του Αχελώου.

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη για την συνεχή συνεργασία, που είχε την τελευταία περίοδο με το Προεδρείο του πάρκου Τζουμέρκων, προκειμένου να προετοιμαστεί η πρόταση,καταθέτοντας μάλιστα σχετικές προτάσεις και προσφορές για την στέγαση των υπηρεσιών του πάρκου και την επάνδρωση τους και επί πλέον για τις σχετικές εισηγήσεις και τις πολλές παραστάσεις που έκανε προς τον αρμόδιο Υπουργό από το περασμένο καλοκαίρι για το θέμα αυτό.

Οι πολιτιστικοί φορείς της περιοχής με επικεφαλής την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών, που παρακολούθησαν από κοντά το θέμα και συμμετείχαν στη διαβούλευση, καταθέτοντας σχετικές προτάσεις, πριν την εισαγωγή του σχετικού νομοσχεδίου στην Βουλή,τους οποίους δεν πρέπει να ξεχνούμε.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΡΤ tv στις 15 Νοέμβρη 2017 του προέδρου του φορέα κ.Σεραφείμ Φελέκη.

 

 

Η αναγνώριση και επίσημα από την Πολιτεία της ονομασίας “Κοιλάδα Αχελώου” δικαιώνει τη συνεχή και επίμονη προσπάθεια, τα τελευταία χρόνια, κατοίκων και από τις τέσσερις περιφέρειες της περιοχής και όχι μόνο για την ανάδειξη της Κοιλάδας του Αχελώου.

Όποιοι και αν συνέβαλαν περισσότερο η λιγότερο σε αυτή τη προσπάθεια σημασία έχει πως δυστυχώς κάποιοι ατομικά η μέσω πολιτιστικών συλλόγων προσπαθούνε να καρπωθούνε το αποτέλεσμα και  τον αγώνα όσων συνέβαλαν τα μέγιστα για τη διεύρυνση των προστατευόμενων περιοχών του Πάρκου.

 

Τελευταία Νέα

Φωτιά στη Σταμάτα Αττικής – Εκκενώνεται ο οικισμός Γαλήνη

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε δασική έκταση. Οι φλόγες βρίσκονται κοντά σε σπίτια, γι' αυτό...

Τουρισμός – Εστίαση: Οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν το υποχρεωτικό rapid test

Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση - τουρισμό, οι οποίοι υποχρεούνται σε δύο τεστ κορονοϊού την εβδομάδα,...

Συνελήφθησαν στη Θεσπρωτία δύο αλλοδαποί που μετέφεραν περισσότερα από 33 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενεργώντας στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα, συνέλαβαν...

Σαρωτική η Σλοβενία, σκόρπισε (118-100) την Αργεντινή με 48 πόντους του Ντόντσιτς

Με τον Λούκα Ντόντσιτς να τρελαίνει κόσμο και να σταματάει στους 48 πόντους, η Σλοβενία διέλυσε με 118-100 την Αργεντινή στην πρεμιέρα της στους...