fbpx
Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Βουργαρέλι: Ιδρύουν σωματείο οι επαγγελματίες της περιοχής

Βουργαρέλι: Ιδρύουν σωματείο οι επαγγελματίες της περιοχής

Προσπάθειες είχαν γίνει αρκετές από το παρελθόν, όμως πλέον φαίνεται να προχωρούν τα βήματα και η συνένωση των δυνάμεων των κάθε είδους επαγγελματιών στην περιοχή του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων προκειμένου να την αναπτύξουν και κυρίως να την αναδείξουν με στόχευση την αύξηση επισκεψιμότητας.

Η πρωτοβουλία να καθίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τις υποδομές διαμονής σ’ ένα τραπέζι διαλόγου για κοινές δράσεις, την οποία έλαβε ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος στο Βουργαρέλι γρήγορα πλαισιώθηκε και από άλλους επαγγελματίες κάθε είδους, και πάρθηκαν αποφάσεις για την ίδρυση Σωματείου με τη συμμετοχή αντίστοιχα επαγγελματιών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, ήτοι Κυψέλη, Αθαμάνιο, Τετράκωμο, Μεσούντα, Παλαιοκάτουνο, Κάτω Αθαμάνιο κ.α.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουργαρελίου, Νικόλαος Μανούσης, τόνισε ότι αντίστοιχες προσπάθειες από το πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει πολλές, όμως στην τελευταία φάνηκε να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση και κυρίως όπως είπε:

«Έγινε κατανοητό ότι η στόχευση στην ανάδειξη της περιοχής είναι όπως το πάζλ, που χρειάζεται ένα κομματάκι από όλους για να συμπληρωθεί». Ο κ. Μανούσης στάθηκε στο γεγονός ότι η ιδέα ξεκίνησε από τα υπαρκτά στοιχεία που απεικονίζουν μια στασιμότητα στην επισκεψιμότητα της περιοχής τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με άλλες περιοχές των Τζουμέρκων -κι όχι πολύ μακρινές- που κάνουν άλματα.

Ο ίδιος μάλιστα μίλησε όχι μόνο για στασιμότητα αλλά τόνισε ότι διαπιστώνεται ακόμη και ύφεση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο όπου καταγράφονταν μια ανοδική τάση. «Πρέπει να γίνουν πράγματα για να δούμε μεταβολή γιατί η περιοχή τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν πάει μπροστά αλλά εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα πολλά πράγματα ώστε να δούμε να αλλάζουν τα στοιχεία», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Αυτή τη φορά μας τη ζήτησαν την συνάντηση οι επαγγελματίες της περιοχής. Διότι είχαμε κάνει και στο παρελθόν ως Σύλλογος προσπάθειες οι οποίες όμως δεν είχαν φέρει αποτέλεσμα. Αυτή ήταν όμως πάρα πολύ καλή. Ποιος ήταν βασικά ο σκοπός; Αυτός ακριβώς, της ανταλλαγής σκέψεων και προτάσεων για την αναβάθμιση της περιοχής.

Όχι μόνο του Βουργαρελίου αλλά της περιοχής γενικά. Κυψέλη, Βουργαρέλι, Τετράκωμο, Αθαμάνιο, Μεσούντα, Παλιοκάτουνο, Κάτω Αθαμάνιο. Αφορμή βέβαια για αυτή τη νέα συνάντηση στάθηκε το γεγονός ότι έχουμε αυτή τη στιγμή στο Βουργαρέλι τρεις καινούριους επιχειρηματίες. Μιλάμε για τρία καινούρια ξενοδοχεία.

Έχουμε τον κ. Σιμόπουλο με το «Θέαση», τον κ. Τυρολόγο με τη «Ρουίστα» και τον κ. Παπαδήμα που αγόρασε το «Βίλα Σοφία», που μπορούν πλέον να προσδώσουν μια αλλαγή, διότι υπήρχαν ξενοδοχεία και ξενώνες όμως μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες.

Πλέον υπάρχει η δυναμικότητα φιλοξενίας για δύο και τρία λεωφορεία. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Μέχρι σήμερα δεν μπορούσε η δυναμικότητα των υπαρχουσών μονάδων κυρίως ξενώνων να καλύψουν ούτε ένα πούλμαν κι εννοώ συγκεντρωμένα. Έπρεπε να σκορπίσει».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

Τελευταία Νέα

Ξεκινά το έργο «Καινοτόμες δράσεις του Δήμου Αρταίων για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό»

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη και το ανάδοχο σχήμα DOTSOFT A.E – COMITECH A.E, η σύμβαση του έργου με τίτλο «Καινοτόμες Δράσεις...

Πώς ένα βίντεο κλιπ των 10 δευτερολέπτων πωλήθηκε έναντι 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων

Τον Οκτώβριο του 2020, ο συλλέκτης έργων τέχνης Πάμπλο Ροντρίγκεζ-Φράιλε διέθεσε σχεδόν 67.000 δολάρια για την αγορά ενός έργου τέχνης σε μορφή βίντεο, διάρκειας...

Τουρκία: Εξετάζεται η αλλαγή του εκλογικού νόμου

Καθώς τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις μειώνονται, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξετάζει τις πιθανότητες αλλαγής...

Παχυκάλαμος Άρτας: Σε σοβαρή κατάσταση 24χρονος, έπειτα από ανατροπή τρακτέρ

Ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Παχυκαλάμου με τρακτέρ το οποίο παρεξέκλινε της πορείας του και έπεσε σε αύλακα. Σοβαρά τραυματίας είναι ο...