fbpx
Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ UNICEF: Η Ανατολική Γούτα εξελίσσεται σε κόλαση επί της γης για τα...

UNICEF: Η Ανατολική Γούτα εξελίσσεται σε κόλαση επί της γης για τα παιδιά

«Κόλαση επί της γης» για τα παιδιά χαρακτήρισε η επικεφαλής της Unicef τον πολιορκημένο θύλακα της Ανατολικής Γούτας, κοντά στη Δαμασκό, κάνοντας έκκληση για κατεπείγουσα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

«Οι βομβαρδισμοί είναι σχεδόν αδιάκοποι και αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά βλέπουν τη βία, βλέπουν τον θάνατο, τους ακρωτηριασμούς. Και τώρα υπάρχει έλλειψη νερού και τροφίμων, έτσι έρχονται και οι ασθένειες» είπε η Χενριέτα Φορ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

Από τις επιχειρήσεις του συριακού στρατού για την ανακατάληψη του προπυργίου των ανταρτών, που ξεκίνησαν στις 18 Φεβρουαρίου, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 900 άμαχοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες σε όλη τη Συρία. Όμως η Δαμασκός και η Ρωσία υποστηρίζουν ότι η εκεχειρία δεν ισχύει για τους αντάρτες της Ανατολικής Γούτας που τους χαρακτηρίζουν «τρομοκράτες».

Μια αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ με τρόφιμα και φάρμακα πέρασε στον θύλακα την Δευτέρα αλλά αναγκάστηκε να αναχωρήσει πριν ολοκληρωθεί η εκφόρτωση, λόγω των μαχών.

«Χρειαζόμαστε μια ευκαιρία να παραδώσουμε τη βοήθεια. Τα κομβόι πρέπει να φτάσουν με τρόφιμα και εφόδια και το τελευταίο παρέδωσε μόνο τα μισά» είπε η Φορ. Πρόσθεσε ότι «5,8 εκατομμύρια Σύροι έχουν εκτοπιστεί, είτε στο εσωτερικό της χώρας είτε εκτός (…) και οι μισοί από αυτούς είναι παιδιά, τα παιδιά επηρεάζονται περισσότερο».

Τα παιδιά που είναι πιο ευάλωτα είναι εκείνα που έχουν χωριστεί από τις οικογένειες τους. Η UNICEF προσπαθεί να ενώσει τα παιδιά αυτά με συγγενείς τους. «Στην Ανατολική Γούτα αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Δεν έχουμε επαρκή πρόσβαση… είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τα παιδιά», κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Συντάξεις Απριλίου : Ξεκίνησε η πληρωμή

Από σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, το απόγευμα ξεκίνησαν από τον e-ΕΦΚΑ οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τον Απρίλιο. Όπως γίνεται κάθε μήνα,...

Δικαιοσύνη και ασφάλεια χωρίς ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας δεν γίνεται

Ενόψει των εκλογών ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που η κυβέρνηση προσπαθεί επιμελώς να κρύψει κάτω από το χαλί είναι εκείνο της δημόσιας υγείας...

Η PALSO Άρτας διοργανώνει την 17η Πανηπειρωτική Έκθεση Ξενόγλωσσου Διδακτικού Βιβλίου

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας διοργανώνει την 17η Πανηπειρωτική Έκθεση Ξενόγλωσσου Διδακτικού Βιβλίου & Εποπτικών Μέσων την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στο Επιμελητηριακό...

Τι δήλωσε ο CEO του TikTok στο Κογκρέσο σχετικά με τους δεσμούς της εφαρμογής με την Κίνα και την ασφάλεια των εφήβων

Στην πρώτη του ακρόαση στο Κογκρέσο, ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok, Shou Chew, προσπάθησε να υποβαθμίσει τους δεσμούς του TikTok με την Κίνα και τη μητρική...