fbpx
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021
Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Τρεις υπέροχες σχολικές αυλές

Τρεις υπέροχες σχολικές αυλές

Εργασίες διαμόρφωσης και ανακαίνισης των αθλητικών εγκαταστάσεων στους αύλειους χώρους τριών σχολείων πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών.

Τις παρεμβάσεις που έγιναν σε πιλοτικό στάδιο, καθώς θα ακολουθήσουν και στα υπόλοιπα σχολεία, είδαν από κοντά ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βούλα Τσίλη.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος με συνεχείς παρεμβάσεις τόσο στους εξωτερικούς χώρους άθλησης όσο και των κτιριακών εγκαταστάσεων, ενώ όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος έχουν προγραμματιστεί κι άλλα έργα στα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων.

Οι εργασίες που έγιναν στα τρία σχολεία, Γυμνάσιο Ζωσιμαίας, Λύκειο Ζωσιμαίας και 7ο Λύκειο, αφορούν την πλαστικοποίηση με ειδικό αντιολισθηρό τάπητα του δαπέδου – ίδιου με αυτόν που έχει τοποθετηθεί και στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ και της Λιμνοπούλας-, περιλαμβανομένης της γραμμογράφησης και βαφής.

aulis2

«Με ένα σοβαρό σχεδιασμό ξεκινήσαμε παρεμβάσεις με στόχο το τρίπτυχο αναβάθμιση, βελτίωση και ασφάλεια των σχολικών αυλών και αθλητικών χώρων, ανοιχτών και κλειστών. Στόχος μας να αναβαθμιστούν όλοι οι αθλητικοί χώροι των σχολείων.
Σε καιρούς δύσκολους υλοποιούμε ένα μεγάλο φάσμα παρεμβάσεων στα σχολεία με σωστό σχεδιασμό και ορθή διαχείριση γιατί στα παιδιά και τους μαθητές χρωστάμε πολλά και οφείλουμε να διορθώσουμε τα λάθη των δικών μας γενιών προσφέροντας όσα πιο πολλά μπορούμε στα παιδιά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Μπέγκας, ευχαριστώντας παράλληλα την πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει.

«Ο εξορθολογισμός των περιορισμένων χρηματοδοτήσεων μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα που δικαιούται η εκπαιδευτική κοινότητα. Έργα αναγκαία, προκειμένου αρχικά οι μαθητές μας αλλά και όσοι κάνουν χρήση των χώρων αυτών να αθλούνται σε κατάλληλες και ασφαλείς αθλητικές υποδομές. Μιλάμε για έργα που δεν είχαν γίνει για πολλά χρόνια και σε ορισμένα σχολεία ποτέ. Η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών μας γεμίζει ικανοποίηση και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε», τόνισε στις δηλώσεις της η κ. Τσίλη, η οποία ανακοίνωσε παρεμβάσεις και στα ειδικά σχολεία.

aulis3

«Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν έργα αναβάθμισης μιας εσωτερικής αίθουσας εργοθεραπείας στο ειδικό επαγγελματικό σχολείο καθώς και η δημιουργία ειδικού αθλητικού γηπέδου στην αυλή που στεγάζονται το ειδικό γυμνάσιο και λύκειο. Για εμάς όλοι οι μαθητές έχουν ίσα δικαιώματα και πρέπει να τους δίνουμε ίσες ευκαιρίες ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται τα υπόλοιπα σχολεία», κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Ασύλληπτες εικόνες στην Αθήνα: «Βυθίστηκε» ολόκληρο το λεωφορείο στο δρομολόγιο Πειραιάς – Βούλα

«Βυθίστηκε» λεωφορείο λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, την ώρα που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Βούλα.   Η κακοκαιρία «Μπάλλος» από χθες το πρωί έχει σαρώσει όλη...

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Θεσσαλονίκη: Υποχώρησε το οδόστρωμα και «κατάπιε» λεωφορείο (εικόνες)

Υποχώρησε το οδόστρωμα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως Βότση στη Θεσσαλονίκη, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» η οποία πλήττει και τη συμπρωτεύουσα. Από την υποχώρηση δεν υπήρξε...

Ο «Ψηφιακός» Δήμος Αρταίων παρουσιάστηκε στο 6ο συνέδριο για Έξυπνες Πόλεις και Ψηφιακούς πολίτες

Στο 6ο ετήσιο συνέδριο για Έξυπνες Πόλεις και Ψηφιακούς Πολίτες που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και με τη συμμετοχή 3.000 και πλέον συνέδρων, συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων....

Δόθηκαν στην κυκλοφορία Κηφισός και Παραλιακή- Κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

Στην κυκλοφορία δόθηκαν στις 6.30 το πρωί της Παρασκευής η Λεωφόρος Κηφισού και η Λεωφόρος Ποσειδώνος, μιάμιση ώρα πριν τη λήξη της απαγόρευσης που είχε...