fbpx
Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Τρεις νέες μονάδες έθεσε σε λειτουργία το "ΚΕΘΕΑ Ήπειρος"

Τρεις νέες μονάδες έθεσε σε λειτουργία το “ΚΕΘΕΑ Ήπειρος”

Τρείς νέες μονάδες έθεσε σε λειτουργία το “ΚΕΘΕΑ Ήπειρος”, συνεχίζοντας και ενδυναμώνοντας το πολύπλευρο έργο του για τη υποστήριξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα από διάφορες μορφές εθισμού.

Οι νέες δράσεις χρηματοδοτήθηκαν από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» του ΕΣΠΑ και περιλαμβάνουν Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης με έδρα τα Γιάννενα, δράσεις ένταξης επίσης με έδρα τα Γιάννενα και Πολυδύναμο Κέντρο με έδρα την Άρτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ η Κινητή Μονάδα πραγματοποιεί εξορμήσεις στην ευρύτερη περιφέρεια Ηπείρου, κυρίως σε περιοχές εκτός αστικού ιστού, με στόχο την ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη ανθρώπων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με διαφορετικές μορφές εθισμού (ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο/gaming), διευκολύνοντας τη διασύνδεσή τους με κατάλληλα για τις ανάγκες τους προγράμματα.

Η Μονάδα προσφέρει υπηρεσίες:
– Συμβουλευτικής και κινητοποίησης
– Ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης
– Βραχεία παρέμβασης
– Παραπομπές σε εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως μονάδες ψυχικής υγείας, θεραπευτικές κοινότητες, προγράμματα υποκατάστασης κ.λπ.

Επίσης αναλαμβάνει δράσεις πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς κ.α., αναπτύσσει συνεργασίες με δομές υγείας και κοινωνικής φροντίδας, όπως νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχικής υγείας, κοινωνικές υπηρεσίες) για την παραπομπή των εξαρτημένων ατόμων.
Επίσης συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα, δικαστικές αρχές, σωφρονιστικά καταστήματα, σώματα ασφαλείας κ.ά., για τη συνολικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου των εξαρτήσεων.

Το Πολυδύναμο Άρτας
Το Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο Άρτας είναι η πρώτη μονάδα θεραπευτικής αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου. Παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης για την προβληματική χρήση ή την εξάρτηση από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο/gaming. Απευθύνεται τόσο σε όσους αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε μέλη του στενού τους περιβάλλοντος.

Το Κέντρο προσφέρει υπηρεσίες:
– Αξιολόγησης και εκτίμησης αναγκών
– Συμβουλευτικής και κινητοποίησης
– Βραχείας παρέμβασης-θεραπείας εξωτερικής παρακολούθησης
– Συνεργασίες με εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως νοσοκομεία και δομές πρόνοιας
– Παραπομπές σε εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως προγράμματα υποκατάστασης, θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες ψυχικής υγείας κ.λπ.
Τέλος με το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης ενισχύει τα μέλη στο υπάρχον Πρόγραμμα Κοινωνικής Επανένταξης για ισότιμη και παραγωγική ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία ανθρώπων που ολοκλήρωσαν πρόγραμμα απεξάρτησης. Οι δράσεις αφορούν:
-Την νομική τους υποστήριξη
– Την επανασύνδεσή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία και ειδικότερα με την επαγγελματική τους κατάρτιση
– Την υποστήριξή τους στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ειδικότερα στο κομμάτι της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Αστυνομικές πηγές για 32χρονο: ”Ήταν ο Νο1 ύποπτος από την αρχή”

Σχεδόν 40 ημέρες μετά το στυγερό έγκλημα με θύμα την 20χρονη Καρολάιν ο σύζυγός της, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ομολόγησε το βράδυ της Πέμπτης έπειτα από...

Paris-Istanbul: Η εμβληματική μουσική παράσταση “αποβιβάζεται” στην “Αποβάθρα” του Τρένου στο Ρουφ

Η εμβληματική μουσική παράσταση «Paris-Istanbul» της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, που για τρεις συνεχείς καλλιτεχνικές σεζόν μάγεψε το κοινό με διαρκή sold out...

Βράβευση της Ελλάδας για τον περιορισμό των θανάτων από τροχαία

Το Ευρωπαικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών (ETSC)  δημοσιοποίησε σήμερα τον απολογισμό της εντεκαετίας 2010 -2020 στον τομέα Οδική Ασφάλεια στην Ευρώπη. (ΕΔΩ) Οι θάνατοι από...

Πυγμάχος έδειρε χωρίς έλεος τη μητέρα του και χτύπησε με κλομπ αστυνομικό της ΔΙΑΣ

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη προχθές το βράδυ στο Χαλάνδρι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας αλλά κι ενός αστυνομικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας...