fbpx
Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα με σκοπό να εγκατασταθούν στην Ελλάδα

Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα με σκοπό να εγκατασταθούν στην Ελλάδα

Η εξασφάλιση «χρυσής βίζας» φαίνεται να είναι ο σκοπός πολλών Τούρκων που αγοράζουν ακίνητα στην Αθήνα, σκοπεύοντας να μετεγκατασταθούν στη χώρα μας, αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ομοεθνείς τους τους βοηθούν στις εν λόγω αγορές. Χαρακτηριστικά, δύο Τούρκοι, κάτοικοι Αθηνών (Έλα Αϊντογάν, Τζουνέιτ Γιουζάκ) λένε πως έχουν τους τελευταίους μήνες μεσολαβήσει μέσω της επιχείρησής τους για την πώληση 49 ακινήτων σε Τούρκους υπήκοους, ενώ μια άλλη γυναίκα από την Τουρκία (με συγγενείς στην Κωνσταντινούπολη) έχει πουλήσει 8 ακίνητα σε γνωστούς και φίλους μέσα στο τελευταίο εξάμηνο.

Η ίδια, 50 ετών και επί μακρόν κάτοικος Αθήνας, λέει πως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να φύγουν, λόγω ανησυχίας για την πορεία της γείτονος, με τις μαζικές διώξεις, την ισλαμοποίηση της παιδείας και γενικότερα την κατάσταση φόβου.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», βάσει του προγράμματος «χρυσής βίζας», με την αγορά ακινήτου αξίας 250.000 ευρώ παρέχεται άδεια παραμονής τόσο στη χώρα μας για όλο τον χρόνο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για κάποιους μήνες κάθε χρόνο.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, από τα 57 σπίτια που έχουν πουληθεί με τη βοήθεια των τριών Τούρκων που μίλησαν στην «Καθημερινή»,«χρυσή βίζα» έχουν αποκτήσει οι ιδιοκτήτες 12 από αυτά, ενώ για τους υπόλοιπους η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα. Βάσει επίσημων στοιχείων, ως και την 1η Φεβρουαρίου είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία συνολικά για 49 ακίνητα που αντιστοιχούν σε 128 άδειες διαμονής στους Τούρκους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους. Οι περισσότεροι αγόρασαν ακίνητα των 250.000 ευρώ, χωρίς να απουσιάζουν οι εξαιρέσεις, όπως η περίπτωση αγοράς του ακινήτου που στεγάζει τη ΔΕΗ στη Μεσογείων, αντί 850.000 ευρώ, ή άλλων που ψάχνουν ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας αντί ενός εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στην Έλα και τον Τζουνέιτ, αναφέρουν πως είναι ελάχιστα τα Σαββατοκύριακα που δεν υποδέχονται στο αεροδρόμιο κάποιον υποψήφιο αγοραστή, σημειώνοντας πως σχεδόν όλοι όσοι έρχονται φεύγουν με συμβόλαιο. «Κάθε δέκα ημέρες πάω στην Τουρκία και συναντάω και εκεί υποψήφιους αγοραστές. Από αυτούς μόνο το 25% τελικά έρχεται στην Αθήνα, και είναι οι αποφασισμένοι. Από τους υπόλοιπους, ένα μεγάλο ποσοστό θέλει, αλλά δεν μπορεί ακόμα» λέει ο Τζουνέιτ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

Τελευταία Νέα

«Γυναίκα από το Κομπότι: Χθες- Σήμερα- Πάντα»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς» και η Θεατρική Ομάδα «Υφοποιοί», δημιούργησαν μια ταινία- αφιέρωμα στη Γυναίκα, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας...

Στις 23 Μαρτίου η ανακοίνωση της σειράς OnePlus 9

Η OnePlus  ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του OnePlus 9. Η νέα ναυαρχίδα της εταιρίας θα λανσαριστεί παγκοσμίως στις 23 Μαρτίου. Επιβεβαιώνοντας τις μέχρι τώρα φήμες,...

Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννενα,συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας

Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννενα,συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ “Λόγω της έκτακτης κατάστασης στην ΘΕΣΣΑΛΙΑ ο σύνδεσμος μας ανοίγει...

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021: Το σημερινό doodle από τη Google

Με αφορμή την σημερινή ημέρα η Google αφιερώνει το video-doodle που δημιούργησε στις γυναίκες όλου του κόσμου. Ενώ η πρώτη τήρηση της Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα...