fbpx
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Τουριστική εκτόξευση στην Ήπειρο

Τουριστική εκτόξευση στην Ήπειρο

Υψηλά χτύπησε τις ημέρες αυτές η τουριστική κίνηση στην Ήπειρο. Τα παράλια της περιοχής, κατέχουν πλέον μία από τις κορυφαίες θέσεις στις επιλογές Ελλήνων και ξένων, με την Πάργα και τα Σύβοτα να έχουν την τιμητική τους…

Οι επισκέπτες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και απομένει με την ολοκλήρωση της σεζόν να γίνει και ο οικονομικός απολογισμός. Κι αυτό γιατί ναι μεν η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, όμως τα έσοδα για τους επιχειρηματίες του κλάδου φαίνεται ότι δεν είναι ανάλογα. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι ξοδεύουν ή προσπαθούν να ξοδεύουν λιγότερα από ότι στο παρελθόν.

Ο τουρισμός, παρότι κατέχει μικρό ποσοστό στο ΑΕΠ της Ηπείρου, αποτελεί ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο. Άλλωστε η περιοχή διαθέτει όλα τα φυσικά πλεονεκτήματα. Μέσα από τις στοχευμένες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως αυτές υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια, πέτυχε να προβληθεί και συνάμα να υπάρξει βήμα για κλείσιμο σημαντικών συμφωνιών των επιχειρηματιών.

Η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού έφερε τα παράλια της Ηπείρου πιο κοντά στην Αθήνα και την Πελοπόννησο, ενώ διευκόλυνε σημαντικά την επιστροφή των αποδήμων στα χωριά τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα καταλύματα στην παραλιακή ζώνη παρουσιάζουν υψηλή πληρότητα μέχρι το τέλος του μήνα αλλά και για αρκετές ημέρες του Σεπτεμβρίου, γεγονός που εκτιμάται ως ιδιαίτερα θετικό.

Εν τω μεταξύ ο τουριστικός τομέας κυριαρχεί στις ενάρξεις νέων επιχειρήσεων από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Ιουλίου 2107, σύμφωνα με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας που γνωστοποιήθηκαν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Σχετικά με τις ανώνυμες εταιρείες (ΑΕ), ξενοδοχεία και παρόμοια, καταλύματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις μισές από τις θέσεις της πρώτης δεκάδας να αφορούν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την εστίαση και τη διαμονή τουριστών, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) αν και πρώτες στη λίστα είναι οι υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα οργάνωσης παραγωγής.

Τα φαρμακεία είναι πρώτα στη λίστα στη σύσταση ομόρρυθμης εταιρείας (ΟΕ), αλλά η πλειοψηφία των υπόλοιπων δραστηριοτήτων αφορά σε επιχειρήσεις εστίασης και υπηρεσίες ενοικίασης επιπλωμένων δωματίων ή διαμερισμάτων για μικρή χρονική διάρκεια.

Για τις ετερόρρυθμες εταιρείες (ΕΕ) όλες οι θέσεις της δεκάδας αφορούν στην εστίαση εκτός από τις δύο τελευταίες που αφορούν σε έναρξη δραστηριότητας για φαρμακεία και εκμετάλλευση περιπτέρου.

Για τις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες (ΙΚΕ) δεν αποτελεί έκπληξη ότι στη πρώτη θέση της δεκάδας κυριαρχούν τα εστιατόρια, ενώ για τις ατομικές εταιρείες- που ήταν ο κλάδος με τις περισσότερες ενάρξεις στο πρώτο εξάμηνο του έτους- στην πρώτη θέση βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλιστικού συμβούλου, χωρίς επαγγελματική εγκατάσταση και όλες οι υπόλοιπες θέσεις αφορούν στον κλάδο εστίασης.

 

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Η Ιστορία έχει πρόσωπο – Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα από τον Βέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής) η παρουσίαση της έκδοσης «Η Ιστορία έχει πρόσωπο - Μορφές του...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ της ΕΦΕΕΑΦ στις 2/12 για το MyData

Η Ένωση Φοροτεχνικών Άρτας – Φιλιππιάδας κοντά στις ανάγκες και αγωνίες όλων των συναδέλφων διοργανώνει επίκαιρο επιμορφωτικό σεμινάριο την Πέμπτη 2/12/2021 στις 15:00 στην...

Αυστραλία: Η χώρα απέκτησε το πρώτο δικό της mRNA εμβόλιο

Αυστραλοί επιστήμονες ανέπτυξαν το πρώτο mRNA εμβόλιο της χώρας, το οποίο ελπίζουν ότι μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα, ώστε να προστατεύει από νέες παραλλαγές του κορωνοϊού όπως...

Έπεσε τμήμα του εξωτερικού τοίχου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ήμερων και των προβλημάτων, που προκάλεσαν, είχαν ως αποτέλεσμα να καταπέσει τμήμα του εξωτερικού τοίχου του 9ουΔημοτικού Σχολείου. Με...