fbpx
Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Το τελευταίο αντίο σε έναν ήρωα

Το τελευταίο αντίο σε έναν ήρωα

Η γη της Ηπείρου αγκάλιασε για πάντα έναν ήρωα.Το Πέτα άνοιξε την αγκαλιά του για να υποδεχθεί και μαζί να αποχαιρετίσει έναν γενναίο.Τον Συνταγματάρχη Κωνσταντίνο Κόκκα που έπεσε υπερασπιζόμενος την Κύπρο.

Επί σειρά ετών ήταν ένας από τους αγνοούμενους.Και έπρεπε να περάσουν δεκαετίες για να κλείσει ο κύκλος, να αναγνωριστεί η θυσία του, να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Στο Πέτα της Άρτας, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, των τοπικών αρχών και κυρίως των δικών του ανθρώπων, γράφτηκε ο επίλογος.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • peta kokkas1EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • peta kokkas2EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • peta kokkas3EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • peta kokkas4

Η διαδικασία ταυτοποίησης των οστών είχε ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια. Όταν στο Κιόνελι, όπου είχε δώσει την τελευταία του μάχη εντοπίστηκαν οστά. Οι δικοί του άνθρωποι στην Ελλάδα, τα αδέλφια και οι κόρες του έδωσαν δείγμα DNA.

Πριν από δύο μήνες περίπου τα οστά του Κωνσταντίνου Κόκκα και άλλων έξι Ελλήνων ηρώων παραδόθηκαν από τις Κυπριακές Αρχές με όλες τις δέουσες τιμές.

Την Κυριακή το Πέτα είπε το τελευταίο αντίο στον 37χρονο Συνταγματάρχη. Τυλιγμένος με την ελληνική και την κυπριακή σημαία. Συγκλόνισε η παρουσία και ο λόγος της κόρης του Λένας η οποία παρέλαβε τις δύο σημαίες. Ο μεγάλος εγγονός παρέλαβε το ξίφος και ο μικρότερος τα παράσημα.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • peta kokkas5

Ο Κωνσταντίνος Κόκκας τον Ιούλιο του 1974 από την Πιερία όπου υπηρετούσε βρέθηκε στην Κύπρο.

Στις 20 προς 21 του μήνα δύναμη της ΕΛΔΥΚ δίνει μία μεγάλη μάχη στο Κιόνελι της Λευκωσίας. Οι τουρκικές δυνάμεις ωστόσο είχαν ενισχυθεί. Ο Κωνσταντίνος Κόκκας συμμετέχει ενεργά στην επιχείρηση ως Διμοιρίτης στον 6ο λόχο της Ελληνικής Δύναμης.

Μετά τις πρώτες επιτυχίες τα ελληνοκυπριακά τμήματα καθηλώνονται περίπου 600 μέτρα από το Κιόνελι.

Η ΕΛΔΥΚ διατάχθηκε να απαγκιστρωθεί και να επιστρέψει στην αρχική της θέση. Οι αψιμαχίες συνεχίζονται και κάπου εκεί ο Κωνσταντίνος Κόκκας χάνει τη ζωή του.

Μέρος από τα οστά του βρέθηκε στο σημείο που έπεσε. Μαζί το ρολόι που φορούσε.

Το ρολόι που είχε σταματήσει 48 χρόνια πριν.

Τελευταία Νέα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στην Euroleague

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στην Euroleague, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να αφιερώνει την διάκριση στους συνεργάτες του αλλά και στους Προέδρους της...

Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας: Ανοίγει ξανά για όλους με αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις

Στην  τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Άρτας και πλέον από σήμερα αποδίδεται προς χρήση σε δημότες, αθλητές και σωματεία. Σήμερα...

Θεατρική Εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του Κωνσταντίνου Κρυστάλλη

Το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πραγματοποίησε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 «Θεατρική Εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του...

Αυτά είναι τα πρώτα παιχνίδια που έρχονται στο ανανεωμένο PlayStation Plus

Η Sony δημοσιοποίησε τα πρώτα παιχνίδια που θα είναι διαθέσιμα με τα συνδρομητικά πακέτα PlayStation Plus Extra και Premium. Όπως ήδη γνωρίζουμε από τον προηγούμενο μήνα,...