fbpx
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας - 430...

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας – 430 χιλιάδες ασθενείς για το 2019

Τριάντα χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και η επέτειος αυτή το βρίσκει στην κορυφή. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ευαγγελισμό. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και αποτυπώνουν αφενός την τεράστια δουλειά εκατοντάδων ανθρώπων αλλά και την μεγάλη ευθύνη όλων να μην ανακοπεί για κανέναν λόγο η ανοδική πορεία και η παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου. Ενδεικτικό είναι ότι το 2019 το νοσοκομείο εξυπηρέτησε 430 χιλιάδες ασθενείς, τον μεγαλύτερο αριθμό μεταξύ των νοσοκομείων όλης της χώρας.

Την ίδια χρονιά και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την λειτουργία της Αγγειοχειρουργικής, ενισχύθηκε ο εξοπλισμός της Νευροχειρουργικής, της Πνευμονολογικής και της ΟΡΛ, ολοκληρώθηκε η προμήθεια 400 ηλεκτροκίνητων κλινών, εγκαταστάθηκε ο νέος αξονικός 80 τομών, τέθηκε σε λειτουργία η νέα μονάδα πλυντηρίων, εγκρίθηκε η προμήθεια νέου λιθοτρίπτη, πιστοποιήθηκαν 14 κλινικές και 13 εργαστήρια, ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου με προυπολογισμό 4,4 εκατομμύρια ευρώ.

Στους στόχους για το 2020 αλλά και τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνεται η λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, της ΜΕΘ παίδων, η ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Μεταμόσχευσης μυελού των οστών, η επέκταση των υποδομών ΤΕΠ, η ίδρυση και εγκατάσταση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παίδων και Ενηλίκων και η αναβάθμιση των πληροφοριακών υποδομών του νοσοκομείου.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις εφημερίες δέχεται κατά μέσο όρο 700 ασθενείς ημερησίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Προιστάμενος της Υπηρεσίας Πληροφορικής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Τρεμπέλης, σχετικά με το καθαρά κλινικό και νοσηλευτικό του έργο, σήμερα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 400.000 ασθενείς ετησίως, από τους οποίους μόνο το 45% προέρχεται από τον Νομό Ιωαννίνων.

Το 2001 το Νοσοκομείο  είχε 688 ανεπτυγμένες κλίνες και το 2019 έχει 857 κλίνες.

Το 2001 το Νοσοκομείο εξυπηρέτησε συνολικά 215.794 ασθενείς ετησίως, ενώ το 2019 το σύνολο των εξυπηρετηθέντων ασθενών έφτασε τους 410.803 ασθενείς.

Το 2001 οι νοσηλευθέντες ασθενείς ήταν 48.168 ενώ το 2019 ήταν 61.378

Το 2001 είχαν πραγματοποιηθεί 10.000 χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ το 2019 αυτές ξεπέρασαν τις 12.000.

Το 2001 η Μέση Διάρκεια Νοσηλείας ήταν 4,3 ημέρες ενώ το 2019 ήταν 3,1 ημέρες.

Μέσα στα 30 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου το μεγαλύτερο μέρος του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του, έχει αντικατασταθεί τουλάχιστον 3 φορές, αφού το Νοσοκομείο είναι αναγκασμένο να ακολουθεί την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογίας.

Με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013, ολοκληρώθηκε η μεγάλη επέκταση του Νοσοκομείου με την κατασκευή του νέου 4ου πενταόροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων, χειρουργείων και ειδικών Μονάδων, το οποίο αύξησε σημαντικά τις δυνατότητες του Νοσοκομείου.

Από το 2019 όλες οι απεικονιστικές εξετάσεις αποθηκεύονται και στο Data Center του ΕΔΕΤ στην Κνωσό στην Κρήτη, ενώ τους πρώτους μήνες του 2020 θα εγκαταστήσουμε και ένα πρωτοποριακό σύστημα ενημέρωσης του κοινού με ψηφιακές οθόνες σε διάφορους χώρους.

Το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” με αντίστοιχες δωρεές του προς το Νοσοκομείο, χρηματοδότησε, κατά καιρούς, το Κτίριο Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης, το Κτίριο του Ξενώνα για τους συνοδούς των ασθενών που προέρχονται από άλλες περιοχές, τον νέο Μαγνητικό Τομογράφο και στο επόμενο διάστημα θα χρηματοδοτήσει και την εγκατάσταση του PET CT Scan.

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Ό. Γεροβασίλη: Κρίσιμος ο ρόλος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής & του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Kληθείσα να σχολιάσει την παρουσία Ελπιδοφόρου στην εκδήλωση Ερντογάν στις ΗΠΑ και την πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο η βουλευτής Άρτας επισήμανε τα εξής: *Είναι...

Π.Ε ΑΡΤΑΣ – Πρόγραμμα χρηματοδότησης αλιείας

Από το τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Άρτας ανακοινώνεται  ότι έχει εκδοθεί η 2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ...

Γυναικοκτονία στην Ρόδο: Συνθήκες ιδιοκτησιακής «ασφυξίας» περιγράφει η οικογένεια της Δώρας

Η κυρίαρχη ιδιοκτησιακή κουλτούρα αναδύεται ως βασική αιτία της νέας γυναικοκτονίας. Ένας άνδρας 40 ετών δολοφόνησε στην Ρόδο την 31χρονη Δώρα, εκπαιδευτικό, πρώην σύντροφό...

Εγκρίθηκε από τον FDA η 3η δόση του εμβολίου της Pfizer στους άνω των 65 ετών κι ευπαθείς

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ενέκρινε τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για την COVID-19 στους ανθρώπους...