fbpx
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τι θα σημάνει το lock down για τη χώρα

Τι θα σημάνει το lock down για τη χώρα

Το ενδεχόμενο ακόμα και για lock down σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊου ως ύστατη ενέργεια, εξετάζουν αξιωματούχοι υπουργείων. Το σχέδιο έχει ήδη καταρτιστεί.

Σκέψεις ακόμη και για lock down σε μια προσπάθεια διακοπής της διασποράς του κορωνοϊου ως ύστατη ενέργεια, εξετάζουν αξιωματούχοι υπουργείων με το σχέδιο να είναι έτοιμο σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές.

Το σενάριο  του lock down, θα είναι το τελευταίο σε μια σειρά μέτρων που έχουν εξαγγελθεί, σε περίπτωση που μέρος της κοινωνίας δεν αντιληφθεί τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει για την χώρα η πανδημία του κορωνοϊού.

Διακοπή οικονομικής δραστηριότητας

Πρακτικά το lock down, θα αποτελέσει την αρχή για την διακοπή κάθε οικονομικής δραστηριότητές, εξαιρουμένων των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν ανοιχτές με απόφαση της κυβέρνησης, όπως τα σούπερ μάρκετ, οι εταιρίες τροφοδοσίας, τα φαρμακεία και τα κρεοπωλεία.

Διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους, δρομολογίων πλοίων και αεροπλάνων

Ένα ενδεχόμενο lock down, θα έχει ως συνέπεια την διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους. Θα κυκλοφορούν ελεύθερα μόνο το ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό, οι ένστολοι και κρατικά οχήματα η κίνηση των οποίων θα είναι απαραίτητη, όπως τα απορριμματοφόρα. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φέρουν ειδικό ταμπελάκι από την εργασία τους, που θα βεβαιώνει την αναγκαιότητα παρουσία τους στο δρόμο, ενώ άτομα που δεν θα δικαιολογείται η παρουσία τους σε δημόσιους χώρους θα συλλαμβάνονται. Επόμενο βήμα, θα είναι η διακοπή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συνδέσεων. Θα επιτρέπεται η μεταφορά μόνο εμπορευμάτων και προϊόντων αναγκαία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ένα άτομο  ανά οικογένεια στο σούπερ μάρκετ και βενζίνη με κουπόνια

Αποτέλεσμα της διακοπής της κυκλοφορίας και του ελέγχου της  κατ’ επέκταση θα είναι και η δυνατότητα προμήθειας αγαθών. Ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό,  να επιτρέπεται η μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, για την προμήθεια αγαθών,  μόνος ενός ατόμου ανά οικογένεια, ενώ σε μια τέτοια περίπτωση, θα ακολουθήσει και η παροχή υγρών καυσίμων με κουπόνια.

Αυτό το εφιαλτικό σκηνικό επιχειρεί να αποφύγει η κυβέρνηση, εξαντλώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα και κυρίως προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπές μετακινήσεις και να κάνουν πράξη το σύνθημα «Μένουμε σπίτι».

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Ήπειρος: Δεύτερη πιο φιλόξενη περιοχή για το 2023

Το Booking.com ανακοίνωσε τα βραβεία Traveller Review Awards 2023 Μία σπουδαία διάκριση κέρδισε η Ήπειρος καθώς βρέθηκε μεταξύ των 10 πιο φιλόξενων περιοχών στο πλαίσιο των...

Από σήμερα η καταβολή αύξησης 7,75% σε 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχους

Ξεκινά από σήμερα, 26 Ιανουαρίου 2023 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, η καταβολή των συντάξεων και πάνω από 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα δουν...

Κακοκαιρία: «Σαρώνει» τη Δυτική Ελλάδα, μεγάλα προβλήματα στη Ζάκυνθο

Σήμερα αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα αναφορικά με την κακοκαιρία, ωστόσο σε αρκετές περιοχές αντιμετώπισαν ήδη μεγάλα προβλήματα. Τη Δυτική Ελλάδα έπληξε η...

Ολοκληρώνονται οι έρευνες της Exxon Mobil στην Κρήτη – Πότε θα γίνει η πρώτη γεώτρηση

Τα μέχρι τώρα ευρήματα γεννούν υψηλές προσδοκίες για τα πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου. Τέλος Φεβρουαρίου ολοκληρώνονται οι δισδιάστατες σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες που διενεργεί η...