fbpx
Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Τι αφήνει πίσω του ο Δήμαρχος Αρταίων μετά από 8 χρόνια διακυβέρνησης;

Τι αφήνει πίσω του ο Δήμαρχος Αρταίων μετά από 8 χρόνια διακυβέρνησης;

Τους νέους αντιδημάρχους του Δήμου Αρταίων ανακοίνωσε ο κ. δήμαρχος και με αφορμή το γεγονός, το οποίο παρεμπιπτόντως καθυστέρησε 5 ημέρες, ωσότου επιστρέψει από τις Βρυξέλλες, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί το γεγονός με το σχετικό φωτογραφικό ενσταντανέ, αφήνοντας έτσι ακέφαλο το Δήμο γι’ αυτό το χρονικό διάστημα, μιας και η θητεία των προηγούμενων είχε ήδη λήξει, προχώρησε σε εγκωμιαστικές δηλώσεις για την «Ισχυρή Ομάδα» που διαθέτει, με «Σίγουρες Λύσεις για όλους»!

Και φυσικά, μίλησε για «όραμα, σχέδιο, πρόγραμμα, στόχους και αποτελέσματα», εμφανίζοντας μια μαγική εικόνα, που μόνο αυτός μπορεί να τη δει. Αυτό που στ’ αλήθεια βιώνουμε όλοι οι υπόλοιποι δημότες αυτού του Δήμου, είναι μια πορεία συνεχούς οπισθοδρόμησης της περιοχής μας, που βλέπει τις άλλες γειτονικές πρωτεύουσες να μας προσπερνούν, ενώ εμείς κινούμαστε προς τα πίσω.

Κανένα αναπτυξιακό έργο, πολλές χαμένες ευκαιρίες, καταιγισμός επικοινωνιακών σόου είναι το τρίπτυχο που σηματοδοτούν την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Εργαλεία δόθηκαν, αλλά η «Ισχυρή Ομάδα» αποδείχθηκε στην πράξη ότι είτε δεν μπορούσε είτε δεν ήξερε πώς είτε δεν ήθελε να τα αξιοποιήσει προς όφελος των κατοίκων της πόλης και των χωριών.

Τα παραδείγματα πάμπολλα, οι καταλήξεις τους οδυνηρές.

– Η αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ κινδυνεύει άμεσα να απενταχθεί εάν δεν υπογραφεί η σύμβαση αυτό το μήνα «Η ανάληψη της νομικής δέσμευσης του πρώτου κύριου υποέργου πραγματοποιείται έως 01/01/2023» (σύμφωνα με την απόφαση του  Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ).

– Η δεύτερη γεφύρωση του Αράχθου έχει βαλτώσει.

– Το Open Mall προχωρά (;) με ρυθμούς χελώνας ενώ σε άλλες περιοχές βαδίζει γοργά προς ολοκλήρωση

– Το Επιχειρηματικό Πάρκο χάθηκε στην ομίχλη των δημαρχιακών παλινωδιών και εμμονών

– Για το έργο του φυσικού αερίου, για το οποίο αντέδρασε ο κ. δήμαρχος, επειδή φοβήθηκε ότι… θα σκαφτούν οι… φρεσκοστρωμένοι δρόμοι (!), δόθηκε απάντηση στα όσα έγιναν από την ίδια τη Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ), με μια ανακοίνωση που απαξιώνει τον απερχόμενο δήμαρχο, που σε τμήμα της αναφέρει «Ενώ, λοιπόν, θα ανέμενε κανείς ότι η δημοτική αρχή Αρταίων, θα είχε προσμονή για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο όπως είναι η έλευση του φυσικού αερίου, η στάση της εξέπληξε δυσάρεστα. Ως φαίνεται, προτεραιότητά της είναι η «ομορφιά» των δρόμων. Η επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, η παροχή στους πολίτες μιας φθηνής και φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας, η ελάφρυνση του προϋπολογισμού των οικογενειών και των επιχειρήσεων, η δυνατότητα  ανάπτυξης βιομηχανικών μονάδων και δημιουργίας εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας, είναι για εκείνη έννοιες αδιάφορες. Προφανώς, η Αττική, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, τα Τρίκαλα, οι Σέρρες, η Λαμία και δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας που προτίμησαν το φυσικό αέριο έναντι της καλαισθησίας των δρόμων έχουν δημάρχους με… κακή αισθητική.».

Θα μπορούσε να προσθέσει κάποιος ότι ευτυχώς που ο αείμνηστος Κώστας Βάγιας δεν είχε την ίδια «αισθητική» και επέλεξε την κατασκευή ενός πολύ σημαντικού έργου, ενός έργου ζωής για την πόλη, το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, το οποίο φυσικά δεν θα γινόταν εάν στη θέση του βρισκόταν ο νυν δήμαρχος, επειδή το έργο προϋπόθετε την πρόσκαιρη «καταστροφή» του οδοστρώματος.

Πολλά ακόμη θα μπορούσαν να ειπωθούν για το έλλειμμα οράματος, σχεδίου, προγράμματος, στόχων και αποτελεσμάτων. Όλοι μας τα γνωρίζουμε και τα συζητούμε. Το ισοζύγιο του απερχόμενου δημάρχου είναι απογοητευτικό. Τι έργο αφήνει πίσω του μετά από 8 χρόνια διακυβέρνησης; Για ποιο αναπτυξιακό έργο δηλώνει περήφανος; Η Άρτα έχει πάει πίσω.

Είναι, λοιπόν, πασίδηλη ανάγκη, οι υγιείς δυνάμεις της προόδου και της ανάπτυξης, που έχουν πραγματικό όραμα, που δε θεωρούν «αποτέλεσμα» τη φωτογραφία στα social media και θέλουν να πάει μπροστά ο τόπος να συνεννοηθούν, να συναινέσουν, να βρουν κοινό βηματισμό και να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και πρόγραμμα στην επόμενη μέρα. Είναι μεγάλη η ευθύνη όλων μας.

 

Βίκυ Σιαπάτη

 

Τελευταία Νέα

Συντάξεις Απριλίου : Ξεκίνησε η πληρωμή

Από σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, το απόγευμα ξεκίνησαν από τον e-ΕΦΚΑ οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τον Απρίλιο. Όπως γίνεται κάθε μήνα,...

Δικαιοσύνη και ασφάλεια χωρίς ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας δεν γίνεται

Ενόψει των εκλογών ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που η κυβέρνηση προσπαθεί επιμελώς να κρύψει κάτω από το χαλί είναι εκείνο της δημόσιας υγείας...

Η PALSO Άρτας διοργανώνει την 17η Πανηπειρωτική Έκθεση Ξενόγλωσσου Διδακτικού Βιβλίου

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας διοργανώνει την 17η Πανηπειρωτική Έκθεση Ξενόγλωσσου Διδακτικού Βιβλίου & Εποπτικών Μέσων την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στο Επιμελητηριακό...

Τι δήλωσε ο CEO του TikTok στο Κογκρέσο σχετικά με τους δεσμούς της εφαρμογής με την Κίνα και την ασφάλεια των εφήβων

Στην πρώτη του ακρόαση στο Κογκρέσο, ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok, Shou Chew, προσπάθησε να υποβαθμίσει τους δεσμούς του TikTok με την Κίνα και τη μητρική...