Θύελλα αντιδράσεων στην Κέρκυρα για την έδρα του ΕΟΤ στα Ιωάννινα

0
130

Το νέο οργανόγραμμα του ΕΟΤ δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και σύμφωνα με αυτό ιδρύεται «Υπηρεσία ΕΟΤ Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων» με έδρα τα Γιάννινα στην οποία υπάγεται και το Γραφείο Πληροφοριών Άρτας. Δήμος Κέρκυρας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αλλά και το σύνολο των νομαρχιακών επιτροπών των κομμάτων εξαπολύουν σφοδρή επίθεση ενώ δεν λείπουν σχόλια του τύπου «απομένει να δημιουργηθεί ενιαία διεύθυνση κτηνοτροφίας Ηπείρου και Ιονίων με έδρα την Κέρκυρα».

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά έσπευσε να προβεί σε μία πυροσβεστική δήλωση, ισχυριζόμενη ότι δεν καταργείται καμία από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΕΟΤ που λειτουργούν στα Ιόνια Νησιά. Αναφέρει δε ότι η δημιουργία νέων γραφείων ΕΟΤ Εσωτερικού σε όλη την Ελλάδα ισχυροποιεί τον ΕΟΤ ως τον εθνικό φορέα της επικοινωνιακής στρατηγικής και του σχεδιασμού για την παγκόσμια προβολή και προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Την αντίδρασή του στην ενσωμάτωση των Περιφερειών Ηπείρου και Ιονίων Νήσων για τη νέα εσωτερική υπηρεσία που διοργανώνει ο ΕΟΤ με έδρα τα Γιάννενα εκφράζει ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποστηρίζοντας ότι θα θέσει το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή (ΠΣΕ) Ιονίων Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι η συμβολή της ΠΙΝ στον τουριστικό τομέα είναι τέτοια που να δικαιολογεί απόλυτα ίδρυση αυτοτελούς υπηρεσίας του ΕΟΤ με έδρα την Κέρκυρα.

«Είναι δυνατόν σε μια περιφέρεια που φιλοξενεί εκατομμύρια τουρίστες ετησίως να μην έχει γραφείο ΕΟΤ με τις τόσο σημαντικές αρμοδιότητες σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες, π.χ. Θεσσαλίας η Στερεάς Ελλάδας που έχουν κατά πολύ λιγότερους τουρίστες και δεν χαρακτηρίζονται ως τουριστικές;

Είναι δυνατόν το γραφείο Ιωαννίνων του ΕΟΤ να καθορίζει την προβολή και την διαφήμιση της περιφέρειας Ιονίων Νήσων που έχει διαφορετικής μορφής και ποσότητας τουρισμό από την Ήπειρο;», αναρωτιέται η ΝΟΔΕ Κέρκυρας!

«Μόνον από ανίδεους και αδιάφορους σε σχέση με την Τουριστική ανάπτυξη κάθε περιοχής και εν προκειμένω της Κέρκυρας με τα δικά της ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, θα μπορούσε να παρθεί μια τέτοια απόφαση, η οποία βάλλει με καταστροφικές συνέπειες την τουριστική ανάπτυξη του τόπου , με δημιουργία σημαντικών προβλημάτων στη λειτουργία της τουριστικής αγοράς και στην προβολή και προώθηση του ελληνικού και τοπικού τουριστικού προϊόντος», ισχυρίζεται το ΚΙΝΑΛ.

Κατά τα λοιπά βέβαια ουδείς από τους φορείς της Κέρκυρας είχε την παραμικρή διαφωνία στην πρόθεση του Δήμου να στείλει τα σκουπίδια του τουριστικού τους νησιού στην Ήπειρο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here