fbpx
Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ The Atlantic: Πως θα είναι η ζωή μετά την άρση του lockdown;

The Atlantic: Πως θα είναι η ζωή μετά την άρση του lockdown;

Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν τη δική τους ενοχλητική συζήτηση σχετικά με το πόσο μακριά πρέπει να προχωρήσουν στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του lockdown, στην Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Αυστρία και τη Δανία ήδη έχει ξεκινήσει την άρση των μέτρων.

Οι αντίστοιχες καμπύλες κορωνοϊού έχουν αρχίσει να δείχνουν σταδιακή μείωση, οι περιορισμοί κοινωνικής απόστασης μειώνονται και ξεκινούν τη ζωή τους ξανά. Και παρόλο που αυτή η ζωή δεν μοιάζει με τον εφιάλτη που βιώνουν όσοι εξακολουθούν να είναι κλειδωμένοι λόγω κορωνοϊού, δεν μοιάζει ούτε με το παρελθόν πριν το COVID-19.

Υπάρχουν δύο είδη ατόμων μετά το lockdown:

Μερικοί άνθρωποι, που είναι νέοι σε ηλικία, ακολουθούν την προσέγγιση «YOLO» για να απολαμβάνουν τη ζωή, επειδή μπορούν και επειδή το αύριο δεν είναι κάτι το απτό. Τρώνε έξω, κάνουν παρέα, «εκδίκηση ψώνια», ταξιδεύουν.

Τις τελευταίες μέρες Κινέζοι φίλοι στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και το Τσενγκντού έστειλαν βίντεο πυκνού πλήθους που πίνουν και κάνουν πάρτυ μέσα στα κλαμπ. Η άλλη κατηγορία, ειδικά εκείνοι που πρόκειται να πληρώσουν το οικονομικό πλήγμα από το lockdown, αποφάσισαν να «ζήσουν προσεκτικά» επειδή «η ζωή είναι εύθραυστη».

Στην Αυστρία, πολλές εταιρείες συνεχίζουν να παροτρύνουν τους υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως αν μπορούν, παρόλο που τίποτα δεν τους απαγορεύει να επιστρέψουν στο γραφείο.

Όταν οι περιορισμοί μειώθηκαν για πρώτη φορά, πολλοί άνθρωποι κατευθύνθηκαν σε μεγάλα καταστήματα βελτίωσης του σπιτιού – υποδηλώνοντας ότι εξακολουθούν να σκέφτονται να περνούν πολύ χρόνο στο σπίτι – αντί να ανοίγουν πρόσφατα μικρότερα καταστήματα όπου η αποφυγή στενής επαφής με άλλους είναι δύσκολη.

Στη Δανία η κυβέρνηση είχε κάνει εν μέρει την κίνηση της άρσης επειδή έχει το υψηλότερο μερίδιο εργαζόμενων μητέρων μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών και η διατήρηση των μικρών παιδιών στο σπίτι με δύο γονείς που εργάζονται με πλήρη απασχόληση, έβλαπτε κατά ένα μεγάλο βαθμό την παραγωγικότητα. Αλλά πολλοί Δανοί φάνηκαν να βλέπουν την κίνηση ως ένδειξη ότι η απειλή για τη δημόσια υγεία που δημιουργεί ο κορωνοϊός υποχωρεί.

Όσοι δε ζουν σε χώρες που έχει ξεκινήσει η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, λένε ότι επέστρεψαν σε μια ολισθηρή αίσθηση κανονικότητας, πράγμα που σημαίνει ότι η ζωή μετά το κλείδωμα έμοιαζε με τη ζωή που ζούσαν, αλλά δεν ήταν αυτή. Περισσότεροι από τέσσερις μήνες στη χειρότερη πανδημία του αιώνα, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν θα επιστρέψουμε ποτέ σε κάτι σαν τη ζωή που γνωρίζαμε.

The Atlantic: I Have Seen the Future—And It’s Not the Life We Knew
Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Θεατρική Εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του Κωνσταντίνου Κρυστάλλη

Το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πραγματοποίησε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 «Θεατρική Εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του...

Αυτά είναι τα πρώτα παιχνίδια που έρχονται στο ανανεωμένο PlayStation Plus

Η Sony δημοσιοποίησε τα πρώτα παιχνίδια που θα είναι διαθέσιμα με τα συνδρομητικά πακέτα PlayStation Plus Extra και Premium. Όπως ήδη γνωρίζουμε από τον προηγούμενο μήνα,...

Ο Δήμος Αρταίων ζητά την επαύξηση της ισχύος του ΚΥΤ Αράχθου, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για νέα έργα ΑΠΕ

Σε συνέχεια της επιστολής του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, σχετικά με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΔΕΔΔΗΕ προς τους δημότες και τις επιχειρήσεις...

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ – Θεατρική παράσταση από την Ένωση Αστυνομικών Άρτας

Μια παρέα νεόπλουτων, αποφασίζει ένα βράδυ να παίξει ένα αστυνομικό παιχνίδι στο σπίτι του Τσαρλς Έτζουερθ. Όλα αρχίζουν ομαλά. Οι καλεσμένοι διασκεδάζουν με τα...