fbpx
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Συμμετοχή των Επιμελητηρίων Ηπείρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-MesseWien 2020

Συμμετοχή των Επιμελητηρίων Ηπείρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-MesseWien 2020

Το Επιμελητήριο Άρτας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Ηπείρου (Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων & Πρέβεζας), ύστερα από πρωτοβουλία του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η.) και με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχε με κοινό περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-MesseWien 2020 στις 16-19 Ιανουαρίου 2020 στην Βιέννη (Αυστρία).

Σκοπός της συμμετοχής η προβολή και προώθηση της Άρτας ως τουριστικού προορισμού όλων των εποχών του έτους, δεδομένου πως όλο και περισσότερες εταιρείες εντάσσουν στα δρομολόγιά τους απευθείας πτήσεις προς τα αεροδρόμια Ακτίου και Ιωαννίνων.

Στη διάρκεια της έκθεσης διανεμήθηκαν φυλλάδια για την τουριστική προβολή των μνημείων, τοπικών επιχειρήσεων και προορισμών του νομού.

Το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Ιωάννης Γκολομάζος, ο Α΄ αντιπρόεδρος Δημήτριος Χουλιάρας και το μέλος του ΔΣ και της Επιτροπής τουρισμού του Επιμελητηρίου Δημήτριος Κοσσυβάκης.

Τα μέλη της διοίκησης είχαν σειρά συναντήσεων και επαφών στο περίπτερο του ΕΟΤ με τουριστικούς πράκτορες, επικεφαλής ταξιδιωτικών ομίλων και επισκέπτες της έκθεσης, προβάλλοντας την Άρτα ως τουριστικό προορισμό, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και των διανυκτερεύσεων στις τουριστικές επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου.

Στις 16 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Γκολομάζος παρευρέθηκε σε δείπνο στην Ελληνική Πρεσβεία στη Βιέννη μαζί με άλλους έλληνες εκπροσώπους φορέων και οργανισμών, στους οποίους και μίλησαν οι κυρίες Αικατερίνη Κόικα, Πρέσβειρα της Ελλάδος και Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Στη συνάντηση όπου και συμμετείχαν εκπρόσωποι από διάφορες περιοχές της χώρας μας, συζητήθηκαν προτάσεις για την ενίσχυση προσέλκυσης του τουριστικού ενδιαφέροντος στις διάφορες περιοχές.

Στο περιθώριο της έκθεσης τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Άρτας επισκέφθηκαν τον αρχιεπίσκοπο Μητροπολίτη Αυστρίας, υπέρτιμου και έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, κ. Αρσένιο, και ζήτησαν τη στήριξή του στην προσπάθεια προώθησης της Άρτας ως προσκυνηματικού προορισμού. Αναφέρθηκαν στην βυζαντινή ιστορία της Άρτας και το μέγεθος εκκλησιαστικών μνημείων της περιοχής, τα οποία εκτός από αντικείμενα λατρείας μπορούν να ιδωθούν και ως πολιτισμικά μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Απίστευτα τα κέρδη για την Exxon Mobil το 2022 – Έφτασε τα 59$ δισ.

Κέρδη 59 δισ. δολαρίων είχε η Exxon Mobil το 2022, όπως δήλωσε η εταιρεία, κερδίζοντας πάνω από 6,7 εκατ. δολάρια την ώρα πέρυσι και...

Οι πιο περιζήτητες IT ειδικότητες στο dark web

Η ομάδα Digital Footprint Intelligence της Kaspersky διερεύνησε την αγορά εργασίας του darknet. Μετά την ανάλυση 200.000 αγγελιών απασχόλησης κατά την περίοδο 2020-2022, οι...

Πόσο θα πληρώσετε με τις νέες επιδοτήσεις τους λογαριασμούς ρεύματος

Πέντε «ψαλίδια» στις επιδοτήσεις ρεύματος  έκρυβε το μηνιαίο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς ρεύματος νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, καθώς όπως εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας...

Η ηλεκτρική διασύνδεση Ασίας-Ευρώπης μέσω Ελλάδας και ο EastMed στις συζητήσεις Δένδια στο Ισραήλ

Η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν σφυρηλατήσει μια ανθεκτική εταιρική σχέση σε στρατηγικό επίπεδο, που βασίζεται στα κοινά συμφέροντα και τις συγκλίνουσες οπτικές σε...