fbpx
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Σε συμπληγάδες ο βιολογικός καθαρισμός Ιωαννίνων - Προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας για...

Σε συμπληγάδες ο βιολογικός καθαρισμός Ιωαννίνων – Προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας για το έργο!

Σε συμπληγάδες έχει περιέλθει το μεγάλο έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού της μονάδας βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Ιωαννίνων. Έξι χρόνια μετά την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, το έργο παραμένει στα χαρτιά και το μέλλον του είναι αμφίβολο.

Αφενός μεν η χρηματοδότηση, περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, δεν είναι πλέον διασφαλισμένη, αφετέρου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού έχει ανοίξει η δικαστική οδός.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις εταιρίες που είχαν βαθμολογηθεί από την επιτροπή με μεγάλες αποκλίσεις στη βαθμολογία, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους παρέχει ο νόμος προχώρησαν σε προδικαστικές προσφυγές.

Οι προσφυγές αυτές δεν εξετάστηκαν από την Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ και απορρίφθηκαν σιωπηρά, γεγονός που προβλέπεται στην διαδικασία.

Με την διαφορά ότι και οι τρεις εταιρίες, προσέφυγαν πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτοντας αφενός ασφαλιστικά μέτρα και αφετέρου αίτηση ακυρώσεως του διαγωνισμού.

Τα ασφαλιστικά μέτρα εκτιμάται ότι θα εκδικαστούν εντός του Σεπτεμβρίου ενώ η εξέταση των αιτήσεων ακυρώσεως είναι μία μακρά και επίπονη διαδικασία.

Οι εταιρίες στους πολυσέλιδους φακέλους, αναφέρονται εκτενώς σε μία σειρά τεχνικών στοιχείων που αφορούν στον διαγωνισμό για την επέκταση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού (έγινε με το σύστημα μελέτη-κατασκευή) και στον τρόπο με τον οποίο αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν.

Όμως καταθέτουν ένα ακόμη βασικό επιχείρημα, το οποίο είναι και εντελώς καινούριο καθώς στοιχεία για τον τρόπο αξιολόγησης έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Το νέο στοιχείο, σχετίζεται με την ίδια την επιτροπή διαγωνισμού, καθώς όπως αναφέρουν η συγκρότησή της ήταν μη νόμιμη.

Η επιτροπή διαγωνισμού συγκροτήθηκε τον Απρίλιο του 2013 και αποτελούνταν από επτά τακτικά και επτά αναπληρωματικά μέλη. Με την σύνθεση αυτή, η Επιτροπή διενήργησε ένα μέρος του διαγωνισμού και συγκεκριμένα την αποσφράγιση των τεχνικών προσφορών και την έλεγχο τήρησης των τεχνικών προδιαγραφών.

Στην συνέχεια τρία από τα τακτικά μέλη της επιτροπής παραιτήθηκαν και ένα ακόμη αποχώρησε καθώς έφυγε με μετάταξη. Τα υπόλοιπα τρία τακτικά μέλη όπως και τα επτά αναπληρωματικά παρέμειναν κανονικά στην επιτροπή, χωρίς να επικαλεστούν κανένα κώλυμα.

Τον Απρίλιο του 2016, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ προχώρησε στη συγκρότηση νέας επιτροπής διαγωνισμού, αντικαθιστώντας ακόμη και αυτά που δεν είχαν παραιτηθεί. Η επιτροπή με τη νέα της σύνθεση προχώρησε στην αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών, στη βαθμολόγησή της και εισηγήθηκε την απόρριψη ενστάσεων που είχαν υποβληθεί στη συνέχεια.

Η ολική ανασυγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού, ενώ είχαν ολοκληρωθεί τα δύο πρώτα στάδια του διαγωνισμού, θεωρείται μη νόμιμη και αποτελεί ένα από κύρια επιχειρήματα των τριών εταιριών που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Ό. Γεροβασίλη: Κρίσιμος ο ρόλος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής & του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Kληθείσα να σχολιάσει την παρουσία Ελπιδοφόρου στην εκδήλωση Ερντογάν στις ΗΠΑ και την πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο η βουλευτής Άρτας επισήμανε τα εξής: *Είναι...

Π.Ε ΑΡΤΑΣ – Πρόγραμμα χρηματοδότησης αλιείας

Από το τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Άρτας ανακοινώνεται  ότι έχει εκδοθεί η 2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ...

Γυναικοκτονία στην Ρόδο: Συνθήκες ιδιοκτησιακής «ασφυξίας» περιγράφει η οικογένεια της Δώρας

Η κυρίαρχη ιδιοκτησιακή κουλτούρα αναδύεται ως βασική αιτία της νέας γυναικοκτονίας. Ένας άνδρας 40 ετών δολοφόνησε στην Ρόδο την 31χρονη Δώρα, εκπαιδευτικό, πρώην σύντροφό...

Εγκρίθηκε από τον FDA η 3η δόση του εμβολίου της Pfizer στους άνω των 65 ετών κι ευπαθείς

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ενέκρινε τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για την COVID-19 στους ανθρώπους...