fbpx
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Προσλήψεις 60 ατόμων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Νέα γενιά μηχανοδηγών

Προσλήψεις 60 ατόμων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Νέα γενιά μηχανοδηγών

Μία νέα γενιά μηχανοδηγών έρχεται στη χώρα καθώς εχθές το απόγευμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη 60 μηχανοδηγών για την κάλυψη των υπηρεσιακών της αναγκών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com πρόκειται για την πρώτη δόση μηχανοδηγών καθώς θα υπάρξει ακόμα μία φάση πρόσληψης 40 ακόμα ατόμων o οποίος θα γίνει το πολύ μέχρι το καλοκαίρι.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αξίζει να αναφερθεί είναι πως μπορούν να προσληφθούν μόνο εκείνοι που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1989 δηλαδή να είναι το πολύ 29 ετών. Αυτό προφανώς γίνεται να υπάρξει μία γενιά οδηγών που θα έχει βάθος χρόνου στην συγκεκριμένη θέση. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως δικαίωμα πρόσληψης έχουν και γυναίκες. Μώς μέχρι και σήμερα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουμε μόνο μία γυναίκα μηχανοδηγό (στον Προαστιακό), ενώ 5 γυναίκες βρίσκουμε στη θέση του βοηθού μηχανοδηγού.

Η κίνηση πρόσληψης νέων οδηγών είναι μονόδρομος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται σειρές μηχανοδηγών που έχουν προσληφθεί δεκαετίες πριν με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στο μεταφορικό έργο. Επιπλέον, η αύξηση του αριθμού τους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη μιας και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εξαγγείλει πύκνωση των δρομολογίων στον Προαστιακό, ενώ έρχεται και η ολοκλήρωση των έργων στον διάδρομο Αθήνα-Θεσσαλονίκη αλλά και η επαναλειτουργία της γραμμής από το Κιάτο μέχρι το Αίγιο.

Αυτό συνεπάγεται με όλο και περισσότερους οδηγούς για την κάλυψη των αναγκών που έρχονται και μάλιστα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από το σωματείο ΠΕΠΕ κρίνεται ως πολύ θετική εξέλιξη καθώς υπήρχε το σχετικό αίτημα εδώ και πολύ καιρό, είχε υπογραφεί συμφωνία μεταξύ του Σωματείου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τώρα αναμένεται και νέα προκήρυξη.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι υποψήφιοι που πληρούν τα παρακάτω τυπικά προσόντα:

1. Κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ή πτυχίου τεχνικής κατεύθυνσης ή απολυτηρίου μέσης εκπαίδευσης τεχνικής κατεύθυνσης.
2. Οι άρρενες υποψήφιοι, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμη απαλλαγή από αυτές (προσκόμιση Πιστοποιητικό Στρατολογίας).
3. Να είναι γεννηθέντες ή γεννηθείσες μετά την 31/12/1988.
4. Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα ή να διώκονται για κακούργημα ή πλημμέλημα, που συνεπάγεται στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων (προσκόμιση Ποινικού Μητρώου).
5. Να είναι κάτοχοι πτυχίου αγγλικής επιπέδου Β2 (καλή γνώση). H γνώση ιταλικής (επιπέδου Β2 ή C2) επιθυμητή.
6. Να είναι κάτοχοι πιστοποίησης γνώσης χειρισμού Η/Υ (ECDL ή ισότιμου τίτλου).

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται σε είκοσι τρεις (23) ημέρες και αρχίζει στις 14 Μαρτίου 2018, ημέρα Τετάρτη, και λήγει στις 5 Απριλίου 2018, ημέρα Πέμπτη.

Η κατάθεση αιτήσεων (βιογραφικών) θα γίνεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mixanodigoi@trainose.gr

Τελευταία Νέα

Γυναικοκτονία στην Ρόδο: Συνθήκες ιδιοκτησιακής «ασφυξίας» περιγράφει η οικογένεια της Δώρας

Η κυρίαρχη ιδιοκτησιακή κουλτούρα αναδύεται ως βασική αιτία της νέας γυναικοκτονίας. Ένας άνδρας 40 ετών δολοφόνησε στην Ρόδο την 31χρονη Δώρα, εκπαιδευτικό, πρώην σύντροφό...

Εγκρίθηκε από τον FDA η 3η δόση του εμβολίου της Pfizer στους άνω των 65 ετών κι ευπαθείς

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ενέκρινε τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για την COVID-19 στους ανθρώπους...

Περιφερειακή Ενότητα Άρτας- Εξετάσεις Φαρμακοποιών

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας  Άρτας  Περιφέρειας  Ηπείρου,  ανακοινώνεται ότι, η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες των τμημάτων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ για την προηγούμενη εβδομάδα έδωσαν σε περισσότερα από 70 παιδιά την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις...