fbpx
Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Προσλήψεις 60 ατόμων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Νέα γενιά μηχανοδηγών

Προσλήψεις 60 ατόμων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Νέα γενιά μηχανοδηγών

Μία νέα γενιά μηχανοδηγών έρχεται στη χώρα καθώς εχθές το απόγευμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη 60 μηχανοδηγών για την κάλυψη των υπηρεσιακών της αναγκών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com πρόκειται για την πρώτη δόση μηχανοδηγών καθώς θα υπάρξει ακόμα μία φάση πρόσληψης 40 ακόμα ατόμων o οποίος θα γίνει το πολύ μέχρι το καλοκαίρι.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αξίζει να αναφερθεί είναι πως μπορούν να προσληφθούν μόνο εκείνοι που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1989 δηλαδή να είναι το πολύ 29 ετών. Αυτό προφανώς γίνεται να υπάρξει μία γενιά οδηγών που θα έχει βάθος χρόνου στην συγκεκριμένη θέση. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως δικαίωμα πρόσληψης έχουν και γυναίκες. Μώς μέχρι και σήμερα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουμε μόνο μία γυναίκα μηχανοδηγό (στον Προαστιακό), ενώ 5 γυναίκες βρίσκουμε στη θέση του βοηθού μηχανοδηγού.

Η κίνηση πρόσληψης νέων οδηγών είναι μονόδρομος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται σειρές μηχανοδηγών που έχουν προσληφθεί δεκαετίες πριν με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στο μεταφορικό έργο. Επιπλέον, η αύξηση του αριθμού τους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη μιας και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εξαγγείλει πύκνωση των δρομολογίων στον Προαστιακό, ενώ έρχεται και η ολοκλήρωση των έργων στον διάδρομο Αθήνα-Θεσσαλονίκη αλλά και η επαναλειτουργία της γραμμής από το Κιάτο μέχρι το Αίγιο.

Αυτό συνεπάγεται με όλο και περισσότερους οδηγούς για την κάλυψη των αναγκών που έρχονται και μάλιστα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από το σωματείο ΠΕΠΕ κρίνεται ως πολύ θετική εξέλιξη καθώς υπήρχε το σχετικό αίτημα εδώ και πολύ καιρό, είχε υπογραφεί συμφωνία μεταξύ του Σωματείου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τώρα αναμένεται και νέα προκήρυξη.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι υποψήφιοι που πληρούν τα παρακάτω τυπικά προσόντα:

1. Κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ή πτυχίου τεχνικής κατεύθυνσης ή απολυτηρίου μέσης εκπαίδευσης τεχνικής κατεύθυνσης.
2. Οι άρρενες υποψήφιοι, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμη απαλλαγή από αυτές (προσκόμιση Πιστοποιητικό Στρατολογίας).
3. Να είναι γεννηθέντες ή γεννηθείσες μετά την 31/12/1988.
4. Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα ή να διώκονται για κακούργημα ή πλημμέλημα, που συνεπάγεται στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων (προσκόμιση Ποινικού Μητρώου).
5. Να είναι κάτοχοι πτυχίου αγγλικής επιπέδου Β2 (καλή γνώση). H γνώση ιταλικής (επιπέδου Β2 ή C2) επιθυμητή.
6. Να είναι κάτοχοι πιστοποίησης γνώσης χειρισμού Η/Υ (ECDL ή ισότιμου τίτλου).

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται σε είκοσι τρεις (23) ημέρες και αρχίζει στις 14 Μαρτίου 2018, ημέρα Τετάρτη, και λήγει στις 5 Απριλίου 2018, ημέρα Πέμπτη.

Η κατάθεση αιτήσεων (βιογραφικών) θα γίνεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mixanodigoi@trainose.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Αιτήσεις για ετήσια επιχορήγηση Αθλητικών Συλλόγων από τον Δήμο Πάργας

Ο Δήμος Πάργας καλεί τους Αθλητικούς Συλλόγους που έχουν την έδρα τους εντός του Δήμου, να υποβάλουν αίτηση επιχορήγησης , μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022....

Δημοπράτηση αποκατάστασης Ιμαρέτ από την Περιφέρεια Ηπείρου

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου στις 27/6, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης του οθωμανικού τεμένους Ιμαρέτ Άρτας και του περιβάλλοντος χώρου. Το...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΘΩΜΑΣ ΝΙΚΟΥ

Για 4η συνεχόμενη φορά η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδας κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης καθώς νίκησε την Γερμανία στον τελικό του 9ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος...

Ομιλία Όλγας Γεροβασίλη στην Ημερίδα της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Άρτας

Ομιλία Όλγας Γεροβασίλη, Βουλευτή Άρτας στην Ημερίδα της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Άρτας με Θέμα: «Η εγκατάλειψη των ορεινών χωριών: Τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα των Ραδοβιζίων...