fbpx
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Πώς θα υποβάλλεται η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα

Πώς θα υποβάλλεται η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα

Σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια νοικοκυριά αναμένεται να δοθεί το  κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα είναι αφορολόγητο  και ακατάσχετο. Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του taxisnet.

H Έφη Αχτσιόγλου υπουργός Εργασίας είπε «Στο Κόκκινο» ότι «Ανάλογα με το χρόνο ανεργίας το 2017 θα αφαιρείται ποσό από τα εισοδήματα του 2016 και είναι εξαιρετικά πιθανό να εμπίπτει κανείς για να λάβει την ενίσχυση».

Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ξεκινά από τα 250 ευρώ και φτάνει στα 900 ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας και το ύψος του φορολογητέου οικογενειακού εισοδήματος ενώ στα κριτήρια περιλαμβάνεται και ανώτατο πλαφόν για την ακίνητη περιουσία.

Το εισοδηματικό όριο για τους δικαιούχους είναι έως 9.000 για μονοπρόσωπα νοικοκυριά και έως τις 27 χιλ για πολυπρόσωπα.

Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 120 χιλ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό με ανώτατο όριο τις 180.000 για πολυμελή νοικοκυριά.

Στον Real FM η Θεανώ Φωτίου αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης είπε: Απλή η διαδικασία μπαίνεις με τον ΑΜΚΑ μέσα για να δηλώσεις το κινητό σου, το email σου και το ΙΒΑΝ. Έρχονται όλα προσυμπληρωμένα μπροστά σου, φορολογική δήλωση του 2016. Το Α21 αναφέρει το φορολογητέο σου εισόδημα.

Το ανώτατο όριο σε ότι αφορά στις καταθέσεις για μεμονωμένο δικαιούχο είναι οι 9.000 ευρώ το οποίο θα προσαυξάνεται για κάθε προστατευόμενο μέλος (θα καθοριστεί με ΚΥΑ)

Δεν θα είναι δικαιούχοι κοινωνικού μερίσματος όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις φόρου πολυτελείας, δηλώνουν δαπάνες για σκάφη αναψυχής, για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία ή για οικιακούς βοηθούς & λοιπό προσωπικό.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει επίσης να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα για τα τελευταία 5 χρόνια, να έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση το 2016 εφόσον υποχρεούνται, αλλά και να έχουν κύρια ασφάλιση πάνω απο έναν μήνα μέχρι τις 31 του περασμένου Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την Θ. Φωτίου, ο ενδιαφερόμενος μπαίνει μέσα με τον ΑΜΚΑ και δηλώνει κινητό, email και το ΙΒΑΝ. Οταν το κάνει θα διαπιστώσει πως έρχεται προσυμπληρωμένη μπροστά του η φορολογική δήλωση του 2016.

Το Α21 αναφέρει το φορολογητέο εισόδημα. Εάν έχει φιλοξενούμενους, πρέπει κάθε φιλοξενούμενος να μπει στην ίδια πλατφόρμα και να δηλώσει το φορολογητέο του εισόδημα. Αφού προστεθούν όλα τα φορολογητέα εισοδήματα βγαίνει το κοινωνικό μέρισμα που θα πάρει το νοικοκυριό, συμπλήρωσε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 4 περιοχές της χώρας

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών...

Εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας αγνώστων στοιχείων στη θάλασσα

Θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο όπου εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας αγνώστων στοιχείων. Η νεκρή βρέθηκε νωρίς το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Δημοτική Πινακοθήκη Παλαιού Φαλήρου, όπως ενημερώνει το Λιμενικό Σώμα. Πρόκειται...

Ομολόγησε ο 56χρονος για την επίθεση με χημικό υγρό στην 18χρονη – Οδηγήθηκε στο Ψυχιατρείο

Αποσμητικό χώρου και όχι καυστικό υγρό ήταν αυτό που δέχθηκε στο πρόσωπο 18χρονη κοπέλα προχθές το βράδυ στην Κίσσαμο Χανίων, σύμφωνα με την αστυνομία. Η...

Θρήνος στο μπάσκετ, «έφυγε» ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς

Το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί. Ο σπουδαίος Ντούσαν Ίβκοβιτς απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, αφήνοντας πίσω του μια μυθική καριέρα στους πάγκους, συνδέοντας τ' όνομά...