fbpx
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ PlayStation 5: Το απόθεμα θα αυξηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2021

PlayStation 5: Το απόθεμα θα αυξηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2021

Το PlayStation 5 της Sony είναι μία δυσεύρετη κονσόλα και σχεδόν αδύνατον κάποιος να την αγοράσει αυτή τη στιγμή, μία κατάσταση που ξεκίνησε από την κυκλοφορία της τον περασμένο Νοέμβριο. Αυτές οι ελλείψεις πιθανότατα θα συνεχιστούν για λίγο ακόμη, αφού όπως αναφέρει ο Jim Ryan, το απόθεμα της κονσόλας θα αυξηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τα νέα έρχονται έπειτα από μια σειρά συνεντεύξεων του Jim Ryan με την Washington Post και τους Financial Times, όπου το αφεντικό του PlayStation μίλησε για τους προηγούμενους δύσκολους μήνες από την κυκλοφορία του PS5 αλλά και τον δρόμο που έχει ακόμη μπροστά του.

Η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη απ’ ότι περιμέναμε. Αυτό, μαζί με την πολυπλοκότητα των ζητημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, είχε ως αποτέλεσμα μια ελαφρώς χαμηλότερη προσφορά από αυτή που αρχικά αναμένονταν.

Τα πράγματα τελικά θα βελτιωθούν, αν και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος. Όπως αναφέρει ο CEO, σε κάθε επόμενο μήνα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα από τον προηγούμενο. Συμπλήρωσε λέγοντας πως ο ρυθμός βελτίωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας θα συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οπότε και όταν έρθει το δεύτερο μισό του 2021, θα δούμε και «αξιοπρεπείς αριθμούς».

Παρ’ όλα αυτά, ο Ryan δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα υπάρχει αρκετό απόθεμα για όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν μια κονσόλα. Η υψηλή ζήτηση για PS5 σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών και το γεγονός ότι η πανδημία αναγκάζει τις περισσότερες πωλήσεις της κονσόλας μέσω e-shop, τα οποία ενδεχομένως έχουν «μολυνθεί» από bots, σημαίνει ότι η Sony εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρούς περιορισμούς στο πόσα άτομα θα μπορούν πραγματικά να αγοράσουν μία κονσόλα. Όπως αναφέρει ο Ryan, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά.

Ωστόσο, η Sony βλέπει ήδη ενθαρρυντικούς αριθμούς στην ανάλυση των πελατών που κατάφεραν να αγοράσουν ένα PS5. Σύμφωνα με τον Ryan, 1 στους 5 κατόχους PS5 δεν είχε προηγουμένως κονσόλα PS4 και οι μισοί από τους κατόχους PS5 είναι νέοι συνδρομητές στο PSN.

Πάντως, δεν είναι μόνο η Sony που ελπίζει να αυξηθούν τα αποθέματα της κονσόλας της, καθώς και ο Mike Spencer, επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων της Microsoft, αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξη στους New York Times ότι οι νέες κονσόλες Xbox πιθανότατα να έχουν περιορισμούς στα αποθέματά τους έως τον Ιούνιο.

Τελευταία Νέα

Με επιτυχία η “Open Music Day” του Δημοτικού Ωδείου Άρτας

Μεγάλη επιτυχία είχε η πρωτοβουλία του Δημοτικού Ωδείου Άρτας για την διεξαγωγή «Open Music Day». Στη γιορτή γνωριμίας με τον χώρο της μουσικής και...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες των τμημάτων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ για το διήμερο 25,26/9/2021. Τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά για τα τμήματά μας, όμως είχαμε...

Σεισμός στην Κρήτη: Ένας νεκρός, έντεκα τραυματίες και σοβαρές ζημιές

Ένας νεκρός και έντεκα τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του ισχυρού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 9:17 με επίκεντρο κοντά στο...

Ισλανδία: Οι γυναίκες συγκεντρώνουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο

Οι γυναίκες συγκεντρώνουν την πλειοψηφία στο νέο κοινοβούλιο της Ισλανδίας σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που δημοσιεύτηκαν σήμερα. Εκ των 63 εδρών...