fbpx
Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021
Αρχική Uncategorized ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Εάν δεν δοθεί λύση που να ικανοποιεί την κάθε πλευρά, τότε θεωρείται πολύ πιθανό τον Μάρτιο να σταματήσει κάθε συζήτηση για το ελληνικό θέμα.

Όλα δείχνουν ότι η επίτευξη του συμβιβασμού ανάμεσα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για το ελληνικό θέμα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι στο πλαίσιο αυτό, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να «παγώσουν» εντελώς οι διαβουλεύσεις ελέω του πολιτικού κύκλου σε διάφορες χώρες της Ευρωζώνης.

Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί το καλοκαίρι –όταν η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει 6,2 δισ. ευρώ σε λήξεις χρέους– θα ξεκινήσει μία νέα συζήτηση που αυτή τη φορά, όμως, θα έχει ως αντικείμενο την επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος ή τη σύναψη νέας συμφωνίας.

Ειδικότερα, ως γνωστόν, τον Μάρτιο διεξάγονται εκλογές στην Ολλανδία, τον Μάιο στη Γαλλία και τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία. Εάν δεν έχει δοθεί λύση που να ικανοποιεί λίγο έως πολύ την κάθε πλευρά, τότε στελέχη με γνώση της κατάστασης θεωρούν πολύ πιθανό τον Μάρτιο να σταματήσει κάθε συζήτηση.

Σε αυτό το ενδεχόμενο η αβεβαιότητα θα ενταθεί, οι επενδυτές θα παραμείνουν σε στάση αναμονής και ουσιαστικά θα χαθεί ένας ακόμη χρόνος για την ελληνική οικονομία.
Η χώρα θα «συρθεί» έως τον Ιούλιο στεγνώνοντας όποια ρευστότητα υπάρχει στα κρατικά ταμεία και ξαφνικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με την υποχρέωση να αποπληρώσει 6,2 δισ. ευρώ από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου σε ιδιώτες επενδυτές, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Υπό την απειλή μίας χρεοκοπίας, αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να συμφωνήσει σε μία νέα χρηματοδοτική σύμβαση ή στην επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Lockdown: Οι αλλαγές σε μετακινήσεις, λιανεμπόριο, εστίαση

Το άνοιγμα του τουρισμού το ερχόμενο Σάββατο 15 Μαϊου φέρνει επιπλέον βήματα σταδιακής άρσης του lockdown, με την επιστροπή του υπουργείου Υγείας να συνεδριάζει...

Γλυκά Νερά: Που ψάχνουν τους δολοφόνους της Κάρολαϊν – Ο «πληροφοριοδότης» και το λάθος

Με μια ομάδα δεκάδων ανδρών, η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τα “μυστικά” αλλά και να εντοπίσει τα λάθη των στυγνών φονιάδων που τα ξημερώματα...

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Συμμορία σεσημασμένων από τα δυτικά προάστια οι δολοφόνοι της Καρολάιν

Τα μέλη της συμμορίας έχουν πραγματοποιήσει και στο παρελθόν ανάλογα χτυπήματα – Πού κινείται η έρευνα των profilers της ΕΛ.ΑΣ – Οι δράστες γνώριζαν...

Ψευδή self test στα σχολεία μετά από έρευνα του ΕΟΔΥ

Εισήλθαν εκρηκτικά στη ζωή μας, ως συμπληρωματικό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, για τα ψευδή self test που...