fbpx
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Οικονομικός έλεγχος στην ΕΟΚ

Οικονομικός έλεγχος στην ΕΟΚ

Είναι βασική αρχή σκέψης (και θαρρώ πως ο δημοκρατικών πεποιθήσεων πρόεδρος δεν θα έχει άλλη αντίληψη) ότι όποιος διαχειρίζεται δημόσια χρήματα πρέπει να επιζητεί τον έλεγχο. Ανά πάσα στιγμή (θα πρέπει να) θέλει να αποδείξει ότι λειτούργησε με διαφάνεια και με ωριμότητα. Ως εκ τούτου ο επικείμενος έλεγχος των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών στην ΕΟΚ δεν είναι παρά άλλη μια μέρα στη δουλειά.

Οι παράγοντες της Ομοσπονδίας ενημερώθηκαν ότι στις επόμενες μέρες θα ελεγχθούν τα οικονομικά των τελευταίων πέντε χρόνων. Κι επειδή θέλουμε να βλέπουμε και τις δύο πλευρές του νομίσματος, κι επειδή θέλουμε να αποδίδεται δικαιοσύνη, πέρα από τη διοίκηση της ΕΟΚ, που πρέπει να επιζητεί τον έλεγχο κι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη, να ψάξουν τα πάντα.

Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι και πραγματικός έλεγχος θα γίνει και δεν θα υπάρχουν κενά. Άλλωστε δεν είναι ο οικονομικός έλεγχος αυτός που θα σημάνει την πτώση του ξεπερασμένου διαχειριστικού μοντέλου. Βάσει του τεκμηρίου της αθωότητας, βασική αρχή του νομικού μας συστήματος, πιστεύουμε ότι η διαχείριση είναι χρηστή. Δεν έχουμε στοιχεία, δεν είμαστε (μακριά από εμάς) οικονομικός ελεγκτικός μηχανισμός, εμείς ελέγχουμε τη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων, τον τρόπο διοίκησης, το όραμα που δίνει η συγκεκριμένη διοικητική ομάδα. Εκεί έχει αποτύχει παταγωδώς.

Είναι δεδομένο ότι το επικείμενο τέλος της γεροντοκρατίας θα διαμορφώσει ένα τοπίο διαφορετικό από εκείνο που είχαμε στον νου μας. Είναι εμφανές πως οι δομές του μπάσκετ καταρρέουν σε οριζόντιο και κάθετο επίπεδο, πως η διοίκηση Βασιλακόπουλου αφήνει πίσω της συντρίμμια.

Απαραίτητοι (κι έπρεπε να είναι πολύ συχνότεροι) οι οικονομικοί έλεγχοι, αλλά το μπάσκετ χρειάζεται μια μεγάλη επανάσταση. Ναι, θα παραλάβουν ερείπια από τον «Αυτοκράτορα» (να ‘χαμε, να λέγαμε), ναι δεν έχουμε ανάγκη από άλλους… σουλτάνους, θέλουμε εργάτες του αθλήματος, όπως κάποτε ίσως να ήθελε να είναι κι ο ίδιος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, πριν μεθύσει από το νέκταρ της εξουσίας.

Τις επαναστάσεις δεν τις κάνουν αστοί, οπότε ας εμπιστευτούμε την εμπειρία του «αιώνιου αναρχικού», του Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι: «… Αλλά να ξέρετε ότι οι εργάτες δεν φοβόμαστε τα ερείπια, γιατί ξέρουμε επίσης και να χτίζουμε».

ΠΗΓΗ

Τελευταία Νέα

Ό. Γεροβασίλη: Κρίσιμος ο ρόλος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής & του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Kληθείσα να σχολιάσει την παρουσία Ελπιδοφόρου στην εκδήλωση Ερντογάν στις ΗΠΑ και την πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο η βουλευτής Άρτας επισήμανε τα εξής: *Είναι...

Π.Ε ΑΡΤΑΣ – Πρόγραμμα χρηματοδότησης αλιείας

Από το τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Άρτας ανακοινώνεται  ότι έχει εκδοθεί η 2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ...

Γυναικοκτονία στην Ρόδο: Συνθήκες ιδιοκτησιακής «ασφυξίας» περιγράφει η οικογένεια της Δώρας

Η κυρίαρχη ιδιοκτησιακή κουλτούρα αναδύεται ως βασική αιτία της νέας γυναικοκτονίας. Ένας άνδρας 40 ετών δολοφόνησε στην Ρόδο την 31χρονη Δώρα, εκπαιδευτικό, πρώην σύντροφό...

Εγκρίθηκε από τον FDA η 3η δόση του εμβολίου της Pfizer στους άνω των 65 ετών κι ευπαθείς

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ενέκρινε τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για την COVID-19 στους ανθρώπους...