fbpx
Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ο κ. Σπίρτζης στα Ιωάννινα - Η ώρα της κρίσης για τα...

Ο κ. Σπίρτζης στα Ιωάννινα – Η ώρα της κρίσης για τα έργα στο αεροδρόμιο

Δηλώσεις Περιφερειάρχη, Δημάρχου

Έντονο προβληματισμό προκάλεσε σε όλους τους φορείς των Ιωαννίνων η απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, περί διακοπής των έργων εκσυγχρονισμού στα αεροδρόμια της χώρας, μεταξύ αυτών και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ωσότου αυτά μεταβιβαστούν στο νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το νέο, σύγχρονο κτίριο αφίξεων και αναχωρήσεων, όπως και τα υπόλοιπα έργα που προβλέπονταν στα Γιάννινα παραπέμπονται στο μέλλον με την τύχη τους πλέον να καθίσταται εντελώς άγνωστη.

Τα έργα μετρούν ήδη μία δεκαετία και αφού στο διάστημα αυτό διακόπηκαν και ξεκίνησαν ουκ ολίγες φορές.

Μεγάλο μέρος του φυσικού αντικειμένου μένει ανεκτέλεστο ενώ σε ένα μήνα περίπου λίγη η τελευταία παράταση που είχε δοθεί για την υποτιθέμενη ολοκλήρωση.

Η δήλωση του Υπουργού δημιουργεί νέο τοπίο, μάλλον χειρότερο από αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα. Κι αυτό γιατί ακόμη και να περάσει στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα για την αξιοποίησή του, κρίσιμο μάλιστα για την τύχη του.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης απάντησε με μία αιχμηρή δήλωση στον κ. Σπίρτζη υπογραμμίζοντας ότι «έπρεπε να είναι πιο σοβαρό το Υπουργείο και να έχει τελειώσει ήδη το έργο στο αεροδρόμιο». Συμπλήρωσε δε με νόημα πως ούτε η εγκατάσταση του δορυφορικού συστήματος έχει γίνει μέχρι τώρα ούτε η ολοκλήρωση της παλιάς εργολαβίας για να καταλήξει αναφέροντας πως όταν κάποιος είναι κοντά στο πρόβλημα το βλέπει, όταν φεύγει μακριά το χάνει από τον ορίζοντα και την σκέψη του.

Με το κλίμα να είναι σίγουρα βαρύ, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια. Στα Γιάννινα αναμένεται την Δευτέρα και την συζήτηση μαζί του αναμένει ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, προκειμένου να έχει λεπτομερή εικόνα για την εξέλιξη των έργων στο αεροδρόμιο.

«Θα είναι το μείζον θέμα που θα του θέσω και αν πραγματικά πρεσβεύει αυτές τις απόψεις θα έχουν μία υγιή αντιπαράθεση», ανέφερε ο κ. Μπέγκας σαν να μην ήθελε να πιστέψει όσα από βήματος βουλής ανέφερε ο Υπουργός.

Βέβαια προ τριμήνου ο κ. Σπίρτζης είχε κάνει άλλες δηλώσεις στα Γιάννινα διαβεβαιώνοντας για την ολοκλήρωση του έργου και δεν αποκλείεται να πει άλλα σε λίγες ημέρες που θα βρίσκεται και πάλι στην περιοχή.

Το σίγουρο είναι ότι η υπόθεση του αεροδρομίου εξελίσσεται σε παρωδία που θα πρέπει να πάρει τέλος.

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Αποκατάσταση δρόμου Καναλάκι – Αηδονιά

Ο Δήμος Πάργας συνεχίζει τις παρεμβάσεις που αφορούν επίλυση προβλημάτων που προκάλεσαν έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την περιοχή το προηγούμενο διάστημα. Δυο...

Eπιστημονικό συνέδριο για τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή στις 16-18 Σεπτεμβρίου 2022 στην Άρτα.

Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης "O Σκουφάς", σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο για τα εκατό χρόνια...

Ανακοίνωση – Ενημέρωση για την υποχρέωση σήμανσης, καταγραφής και στείρωσης ζώων συντροφιάς

Ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με την Επιτροπή Παρακολούθησης και Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων Συντροφιάς στα πλαίσια ενεργειών αντιμετώπισης του φαινομένου της διαρκούς αύξησης του πληθυσμού αδέσποτων ζώων και...

Στην πρόσληψη 80 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την καθαριότητα σχολικών μονάδων προχωρά ο Δήμος Αρταίων

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών, προχωρά στην άμεση πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου...