fbpx
Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
Αρχική ΥΠΟΔΟΜΕΣ - ΟΧΗΜΑΤΑ & ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Ο νέος χάρτης των αυτοκινητόδρομων της χώρας

Ο νέος χάρτης των αυτοκινητόδρομων της χώρας

Η  παράδοση τoυ Ε65  τον Δεκέμβριο άλλαξε τον οδικό χάρτη της Ελλάδας. Από σήμερα το δίκτυο αυτοκινητόδρομων της χώρας έχει ολοκληρωθεί και πλέον κάποιος θα μπορεί να μπαίνει από την πόλη που μένει στον κοντινότερο αυτοκινητόδρομο και να βγαίνει στον προορισμό του χωρίς να έχει βγει από το δίκτυο αυτοκινητόδρομων που έχει δημιουργηθεί.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα. Αν κάποιος μένει στην Τρίπολη και θέλει να πάει στην Άρτα, μπορεί να μπει στον Μορέα, μετά μέσω Ολυμπίας, της Γέφυρας και της Ιόνιας να φτάσει μέχρι την Άρτα χωρίς να βγει εκτός δικτύου αυτοκινητόδρομων.

Αν ξεκινήσεις επίσης από την Κόρινθο και θέλεις να πας στη Καβάλα, τότε ξεκινάς με την Ολυμπία Οδό και μετά μέσω Αττικής Οδού, Νέας Οδού, Κεντρικής Οδού, Αυτ.Αιγαίου και Εγνατίας φτάνεις μέχρι Καβάλα.

Το μεγάλο νέο σε όλο αυτό είναι ότι η χρονοαπόσταση από την αφετηρία στον προορισμό συρρικνώνεται αισθητά ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η οδηγική άνεση και βεβαίως το επίπδο της οδικής ασφάλειας.

___

Το ypodomes.com καινοτομεί και πάλι και σας παρουσιάζει από σήμερα τον πρώτο διαδραστικό χάρτη με την λειτουργία του Ελληνικού Δικτύου Αυτοκινητόδρομων. Πρόκειται για ένα “υβριδικό” εργαλείο που θα σας επιτρέψει να δείτε πως έχει απλωθεί το δίκτυο των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας με πολλή μεγάλη λεπτομέρεια.

Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Κεντρική Οδός Ε65, Νέα Οδός, Εγνατία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Μορέας, Αττική Οδός, Γέφυρα παρουσιάζονται στον χάρτη δίνοντας σας την ευκαιρία να βλέπετε, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, το δίκτυο αυτοκινητόδρομων όπως διαμορφώνεται.  Μέχρι σήμερα λειτουργούν περισσότερα από 2.400 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομων σε ολόκληρη την επικράτεια.

Τις επόμενες ημέρες ο χάρτης θα εμπλουτιστεί με τα νέα τμήματα δρόμων αλλά και αυτοκινητόδρομων που ήδη λειτουργούν καθώς και με επιπλέον χαρακτηριστικά (π.χ. σταθμοί διοδίων, ΣΕΑ, πληροφοριακό κείμενο, πολυμεσικό περιεχόμενο ανά άξονα κ.α.).

Τώρα έχετε μία πιο αναλυτική εικόνα για το ποια τμήματα αυτοκινητόδρομων λειτουργούν, ποια νέα τμήματα θα αρχίσουν να κατασκευάζονται και ποια θα είναι τα μελλοντικά έργα. Αυτό γιατί στο χάρτη μπορείτε να δείτε το δίκτυο όπως διαμορφώνεται και συγκεκριμένα: `

Με την πράσινη γραμμή ή την μπλε γραμμή μπορείτε να διακρίνετε τα τμήματα κλειστών αυτοκινητοδρόμων ή οδικών αξόνων ταχείας κυκλοφορίας αντίστοιχα, που βρίσκονται σε λειτουργία

Με την κόκκινη γραμμή τα τμήματα σε κατασκευή.

Με την κίτρινη γραμμή τα τμήματα δρόμων που αποτελούν τα νέα έργα υπό δημοπράτηση στους αυτοκινητόδρομους, όπως το Πάτρα-Πύργος κ.α.

Τέλος, με την γκρι γραμμή θα δείτε τα τμήματα δρόμων που αποτελούν μελλοντικά έργα, καθώς ακόμα δεν έχουν κλειδώσει χρηματοδοτικά όπως το βόρειο τμήμα του Ε65, ο ΒΟΑΚ κ.α.

Μπείτε στον διαδραστικό μας χάρτη και δείτε από πρώτο χέρι το πρώτο, αλληλοσυνδεόμενο Ελληνικό Δίκτυο Αυτοκινητόδρομων που απέκτησε η χώρα.

Διαδραστικός Χάρτης Αυτοκινητοδρόμων Ypodomes.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Θεατρική Εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του Κωνσταντίνου Κρυστάλλη

Το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πραγματοποίησε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 «Θεατρική Εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του...

Αυτά είναι τα πρώτα παιχνίδια που έρχονται στο ανανεωμένο PlayStation Plus

Η Sony δημοσιοποίησε τα πρώτα παιχνίδια που θα είναι διαθέσιμα με τα συνδρομητικά πακέτα PlayStation Plus Extra και Premium. Όπως ήδη γνωρίζουμε από τον προηγούμενο μήνα,...

Ο Δήμος Αρταίων ζητά την επαύξηση της ισχύος του ΚΥΤ Αράχθου, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για νέα έργα ΑΠΕ

Σε συνέχεια της επιστολής του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, σχετικά με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΔΕΔΔΗΕ προς τους δημότες και τις επιχειρήσεις...

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ – Θεατρική παράσταση από την Ένωση Αστυνομικών Άρτας

Μια παρέα νεόπλουτων, αποφασίζει ένα βράδυ να παίξει ένα αστυνομικό παιχνίδι στο σπίτι του Τσαρλς Έτζουερθ. Όλα αρχίζουν ομαλά. Οι καλεσμένοι διασκεδάζουν με τα...