fbpx
Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021
Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Ο δικαστής που τα έβαλε με την Coca - Cola

Ο δικαστής που τα έβαλε με την Coca – Cola

Με την αμερικανική πολυεθνική της Coca – Cola άνοιξε «μέτωπο» ένα δικαστήριο στο Λάγος της Νιγηρίας, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα προϊόντα της εταιρείας, όπως η Sprite και η Fanta, μπορεί να είναι «δηλητηριώδη».

Ο δικαστής, Adedayo Oyebanji, έδωσε εντολή στην νιγηριανή εταιρεία εμφιάλωσης (Nigerian Bottling Company – NBC) να επικολλήσει στα μπουκάλια της Fanta και της Sprite προειδοποίηση για τους κινδύνους από την κατανάλωση των ποτών, λόγω συντηρητικών που προσλαμβάνονται με την βιταμίνη C.

Επιπλέον, επιδίκασε 6,3 χιλιάδες δολάρια πρόστιμο στον εθνικό οργανισμό για τον έλεγχο των τροφίμων και των φαρμάκων (National Agency For Food and Drug Administration and Control – NAFDAC), για την αδυναμία της να διασφαλίσει τις προδιαγραφές για την δημόσια υγεία.

Η παραπάνω δικαστική απόφαση ακολούθησε την αγωγή εναντίον του οργανισμού και της εταιρείας. Η ενάγουσα εταιρεία, Fijabi Adebo Holdings Limited, προσπάθησε να εξάγει προϊόντα της Coca-Cola στην Βρετανία τον Φεβρουάριο του 2007, για λιανική πώληση.

Αλλά οι βρετανικές αρχές κατάσχεσαν και στη συνέχεια κατέστρεψαν τα εμπορεύματα λόγω των υψηλών επιπέδων του συντηρητικού, βενζοϊκού οξέος. Το τελευταίο, σε συνδυασμό με ασκορβικό οξύ μπορεί να σχηματίσει το καρκινογόνο βενζόλιο.

Ο δικαστής μάλιστα προσέθεσε και μια ιδεολογική πτυχή στην απόφασή του, σημειώνοντας ότι «τα αναλώσιμα προϊόντα θα πρέπει να είναι κατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα ή τη θρησκεία του».

Η Coca Cola αντέδρασε σημειώνοντας, ότι οποιαδήποτε αναφορά πως τα προϊόντα της δεν μπορούν να καταναλωθούν με τη βιταμίνη C, είναι επιστημονικά αβάσιμη. «’Ολα τα προϊόντα μας είναι ασφαλή και τηρούν αυστηρά τους κανονισμούς στις χώρες όπου πωλούνται, ενώ η εταιρεία τηρεί τα αυστηρά παγκόσμια πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Lockdown: Οι αλλαγές σε μετακινήσεις, λιανεμπόριο, εστίαση

Το άνοιγμα του τουρισμού το ερχόμενο Σάββατο 15 Μαϊου φέρνει επιπλέον βήματα σταδιακής άρσης του lockdown, με την επιστροπή του υπουργείου Υγείας να συνεδριάζει...

Γλυκά Νερά: Που ψάχνουν τους δολοφόνους της Κάρολαϊν – Ο «πληροφοριοδότης» και το λάθος

Με μια ομάδα δεκάδων ανδρών, η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τα “μυστικά” αλλά και να εντοπίσει τα λάθη των στυγνών φονιάδων που τα ξημερώματα...

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Συμμορία σεσημασμένων από τα δυτικά προάστια οι δολοφόνοι της Καρολάιν

Τα μέλη της συμμορίας έχουν πραγματοποιήσει και στο παρελθόν ανάλογα χτυπήματα – Πού κινείται η έρευνα των profilers της ΕΛ.ΑΣ – Οι δράστες γνώριζαν...

Ψευδή self test στα σχολεία μετά από έρευνα του ΕΟΔΥ

Εισήλθαν εκρηκτικά στη ζωή μας, ως συμπληρωματικό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, για τα ψευδή self test που...