fbpx
Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Μυστήριος ήχος διώχνει τα άγρια ζώα από την Αρκτική

Μυστήριος ήχος διώχνει τα άγρια ζώα από την Αρκτική

Ένας μυστηριώδης, μεταλλικός ήχος, μοιάζει να έρχεται από τον βυθό της θάλασσας σε μία απομονωμένη περιοχή της Αρκτικής.

Ο παράξενος αυτός θόρυβος φέρεται να τρομάζει τα ζώα και να τα έχει απομακρύνει από το σημείο τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Ο στρατός του Καναδά πραγματοποίησε σχετική έρευνα για τον μυστηριώδη θόρυβο, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι στο BBC.

Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος πραγματοποίησε έρευνες με πολλαπλούς αισθητήρες, ωστόσο ο στρατός λέει πως μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να εξηγήσει την αιτία «των ακουστικών ανωμαλιών».

«Το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν εντόπισε κάποια αιτία στην επιφάνεια ή κάτω από την επιφάνεια», αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωση που δόθηκε στο BBC.

«Το μόνο που παρατήρησε το πλήρωμα ήταν δύο κοπάδια φαλαινών και έξι θαλάσσιους ελέφαντες στην περιοχή», προσθέτει η ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στην Οττάβα είπε ότι η αιτία του θορύβου παραμένει ένα μυστήριο. Κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν ωστόσο ότι μπορούν να ακούσουν τον περίεργο ήχο από τις βάρκες τους, σύμφωνα με το BBC.

Ο θόρυβος παρατηρείται στο «Fury and Hecla Strait», ένα κανάλι στο Νουναβούτ, που είναι η νεότερη, μεγαλύτερη σε έκταση αλλά και πιο αραιοκατοικημένη διοικητική περιφέρεια του Καναδά, κοντά στην Γροιλανδία.

Ανάμεσα στα σενάρια για την αιτία του θορύβου που δίνονται στον καναδικό Τύπο, σύμφωνα με το BBC, είναι τα εξής:

  • Πρόκειται για έρευνα με σόναρ από εταιρεία εξόρυξης.
  • Πρόκειται για ήχο που αναμεταδίδεται από τη Greenpeace, προκειμένου να τρομάξει την άγρια ζωή από την περιοχή που χρησιμοποιείται για κυνήγι.
  • Ο ήχος προκαλείται από στρατιωτικά υποβρύχια.

Ωστόσο, οι τοπικές εταιρείες εξόρυξης επιμένουν ότι δεν λειτουργούν στην περιοχή, η Greenpeace έχει αρνηθεί ότι ευθύνεται για τον ήχο και ο στρατός αναφέρει ότι δεν υπάρχουν εκεί υποβρύχια – είτε δικά του, είτε ξένα. «Η αιτία του ήχου παραμένει μυστήριο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Αποκατάσταση δρόμου Καναλάκι – Αηδονιά

Ο Δήμος Πάργας συνεχίζει τις παρεμβάσεις που αφορούν επίλυση προβλημάτων που προκάλεσαν έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την περιοχή το προηγούμενο διάστημα. Δυο...

Eπιστημονικό συνέδριο για τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή στις 16-18 Σεπτεμβρίου 2022 στην Άρτα.

Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης "O Σκουφάς", σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο για τα εκατό χρόνια...

Ανακοίνωση – Ενημέρωση για την υποχρέωση σήμανσης, καταγραφής και στείρωσης ζώων συντροφιάς

Ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με την Επιτροπή Παρακολούθησης και Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων Συντροφιάς στα πλαίσια ενεργειών αντιμετώπισης του φαινομένου της διαρκούς αύξησης του πληθυσμού αδέσποτων ζώων και...

Στην πρόσληψη 80 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την καθαριότητα σχολικών μονάδων προχωρά ο Δήμος Αρταίων

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών, προχωρά στην άμεση πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου...