fbpx
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
Αρχική ΓΕΥΣΗ Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο: Το μυστικό για πατάτες τραγανές, γλυκές και...

Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο: Το μυστικό για πατάτες τραγανές, γλυκές και μυρωδάτες

Μπιφτέκια με πατάτες, ένα φαγητό που μπορείτε να πειραματιστείτε και να ξεφύγει από τα συνηθισμένα.

Συγχρόνως είναι ένα φαγητό που αγαπά όλη η οικογένεια. Σε ποιον δεν αρέσουν τα αφράτα μπιφτέκια και οι πατάτες φούρνου; Σε αυτή όμως τη συνταγή θα βρείτε έναν διαφορετικό τρόπο για να φτιάξετε τις πατάτες. Επίσης, τα μπιφτέκια δεν έχουν πολλά υλικά για να έχουν έντονη τη γεύση του κρέατος.

Υλικά για 4 μερίδες Μπιφτέκια με πατάτες

6 μέτριες πατάτες
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
λίγη πάπρικα γλυκιά
λίγο σκόρδο σε σκόνη
1 κύβο κνορ
πιπέρι-ελάχιστο αλάτι
λίγο κουρκουμά
λίγο κύμινο
λίγο ελαιόλαδο

Για τα μπιφτέκια

500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
1 κουτάλι της σούπας κοφτό μπέικιν πάουντερ
αλάτι-πιπέρι
5 φρυγανιές τύπου Elite
4 κουταλιές σούπας μηλόξυδο -ή απλό ξύδι
Λίγη ρίγανη

Εκτέλεση της συνταγής Μπιφτέκια με διαφορετικές πατάτες

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια με τις φρυγανιές μουλιασμένες και στυμμένες καλά.
Ανακατεύουμε -ζυμώνουμε όλα τα υλικά τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και με λαδωμένα χέρια τα πλάθουμε και τα ψήνουμε σε καυτό στην αρχή τηγάνι γκριλ γυρνώντας τα τακτικά να ψηθούν κι από τις δυο πλευρές.

Αν δεν έχουμε τηγάνι γκριλ τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου. Τα μπιφτέκια αυτά είναι πολύ αφράτα και φουσκωτά, δεν προσθέτουμε τίποτα περισσότερο γιατί θέλουμε να θυμίζουν έντονα μπριζόλα ψητή.

Πατάτες

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Με το χοντρό σύρμα των πιάτων τις τρίβουμε λίγο να φύγει η πολύ φλούδα -δεν τις καθαρίζουμε – τις ξεπλένουμε καλά ξανά και τις βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με 1 και 1/2 ποτήρι του νερού νερό.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Μόλις δοκιμάσουμε με ένα πιρούνι και τρυπιούνται εύκολα ,προσθέτουμε τον κύβο που τον έχουμε ήδη τρίψει, το αλατοπίπερο, το σκόρδο σε σκόνη, το κύμινο και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε με προσοχή μην τις διαλύσουμε.

Με το που θα σωθεί σχεδόν όλο το νερό προσθέτουμε το λάδι την κουταλιά μουστάρδας και την γλυκιά πάπρικα, τις ανακατεύουμε με προσοχή και τις ψήνουμε για 5 με 10 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Το φαγητό σας είναι έτοιμο μπορείτε να το συνοδέψετε με μια πράσινη σαλάτα ή με μια χωριάτικη σαλάτα.

 

ΠΗΓΗ

Τελευταία Νέα

Έρευνα για τις εκλογές στις Περιφέρειες – Η εικόνα στην Ήπειρο

Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας .Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει ο AIRETOS.GR...

Πρόταση για Φωταγώγηση Παραλιμνίου Δρόμου Άρτας εν όψει Χριστουγέννων

Ο Σύλλογος μας στην προσπάθεια του, Εξωραϊσμού της περιοχής μας ενόψει των γιορτών Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς, σας προτείνει να δείτε με συμπάθεια την πρόταση...

ΧAΝΤΜΠΟΛ:ΚAΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛAΘΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο (κολυμβητήριο) η διοίκηση, το προπονητικό team και οι αθλήτριες της Αγαπημένης Ομάδας των...

Ξεκινούν οι πρώτες εργασίες για το Open Mall στην Πρέβεζα

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και της αναδόχου εταιρίας για τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν για το Open Mall. Ειδικότερα ο πρόεδρος...