Κολυμβητήριο Άρτας: Ούτε τα προεκλογικά προσχήματα…

0
112

Τα χάλασε ο καιρός φέτος…

Αφήνουμε τα προηγούμενα έτη…αναβαθμίσεων και πιάνουμε μόνο τη φετινή ενεργειακά αναβαθμισμένη χρονιά…

“Μας καθυστέρησε η γραφειοκρατία και τα μηχανήματα από το εξωτερικό, αλλά τον Μάρτιο θα είμαστε έτοιμοι”, έλεγε τον Ιανουάριο του 2023 ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Εντάξει, τράβηξε ο χειμώνας, και δεν άφησε περιθώρια “ετοιμότητας”, γνωστό αυτό. Γι΄αυτό και κάθε χρόνο, παραδόξως, η ετοιμότητα έρχεται μετά το Πάσχα που έχουμε μαζέψει και τα χαλιά… Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Απριλίου 2023, σε ερώτηση του κυρίου Ευαγγέλου προς τον Δήμαρχο σχετικά με το ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη που ούτε φέτος δεν έγινε, λόγω αστοχιών, το ομολογουμένως εξαιρετικό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης που ισχύει για όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία, ο Δήμαρχος ενοχλήθηκε με τη λέξη “αστοχία” και σε έντονο ύφος απευθύνθηκε στον κύριο Ευαγγέλου προκειμένου να ανακαλέσει.

Ο κύριος Πανέτας, στο ίδιο Συμβούλιο , χωρίς να γνωρίζει ακριβώς πότε έκλεισε η πισίνα τη φετινή χρονιά, αναρωτήθηκε γιατί τα Σχολεία δεν εκκίνησαν το πρόγραμμα μέχρι “κάπου τα μέσα Νοεμβρίου που ακόμα λειτουργούσε”. Ότι από τον Σεπτέμβριο η πισίνα ανοιγόκλεινε λόγω βλάβης, προφανώς και ουδείς το θυμάται διότι ουδείς ασχολείται. Και εκεί επεμβαίνει ο Αντιπρόεδρος αθλητισμού και συνάδελφος, κύριος Σφήκας, ο οποίος και αναιρεί φυσικά την παραπάνω δήλωση του Δημάρχου περί ανοίγματος τον Μάρτιο και βάζει ως ρεαλιστικό στόχο (;) την αναμενόμενη πλέον ημερομηνία που είναι εδώ και χρόνια … “μετά το Πάσχα”, με ταυτόχρονη εκκίνηση του προγράμματος των Δημοτικών Σχολείων.

Σήμερα, έναν μήνα μετά, δυστυχώς συμβαίνουν δυο τυχαία (μπορεί και όχι τόσο) γεγονότα: α) Η πισίνα δεν λειτουργεί και β) Είναι 15 Μαΐου και ακόμα φοράμε μπουφάν

Η δική μου ενημέρωση από συνάδελφο σε Δημοτικό Σχολείο του Νομού Άρτας, λέει ότι για φέτος, τελικά, και προς μεγάλη απογοήτευση των παιδιών, δεν θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα, με ξεκάθαρο λόγο τη μη λειτουργία της πισίνας.

Σε 15 μέρες ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις. Υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ αριθμός παιδιών που εξετάζονται πανελλαδικά στην κολύμβηση και μοριοδοτούνται για την είσοδό τους σε Ανώτατες Σχολές (ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικές) καθώς και Σώματα ασφαλείας. Τα παιδιά της Άρτας μάλλον δεν έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν αυτές τις Σχολές ή απλά δεν θα αναμετρηθούν επί ίσοις όροις. Όταν λοιπόν, θα ξαναχρησιμοποιηθεί το λαϊκίστικο επιχείρημα περί “επιβάρυνσης των σχολείων και της Παιδείας της Άρτας την οπαία θα προκαλέσει η λειτουργία της πισίνας”, ας αναλογιστεί όποιος προσβάλλεται με τον όρο “αστοχία“, πόσα παιδιά αποκλείονται από δραστηριότητες ζωτικής σημασίας, την ίδια στιγμή που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα, για όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ! 

Δημόσιες τοποθετήσεις για ένα πρόβλημα 16ετίας στην Άρτα, ενημέρωση για πορεία εργασιών και ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, δεν δόθηκαν ποτέ. Και όσο δεν μιλάνε αυτοί που πρέπει και περιμένουμε, θα γινόμαστε γραφικοί για την Άρτα και το επάγγελμα που αγαπάμε.

Υ.Γ: Αν η “αλλαγή πίστας” στην Άρτα, σημαίνει ένα Συμβούλιο ΚΕΔΕ και μερικές μπύρες στη Σκουφά, τότε θλίβομαι. Θλίβομαι εγώ, και όλη η γενιά μου, για τα στάνταρ και τις προσδοκίες που έχει αυτή η πόλη.

 

 

Ελίνα Π. Μάνθα