fbpx
Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
Αρχική ΥΠΟΔΟΜΕΣ - ΟΧΗΜΑΤΑ & ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Καταργήστε προσωρινά τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των φορτηγών

Καταργήστε προσωρινά τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των φορτηγών

Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος ζητά την προσωρινή αναστολή του περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στους αυτοκινητοδρόμους.

Την αναστολή των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, λόγω της κρίσιμης κατάστασης που βιώνουμε παγκοσμίως με την εξάπλωση της COVID-19, ζητά με επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΟΦΑΕ).

Το αίτημα της ΟΦΑΕ προέκυψε όταν την 25η Μαρτίου το απόγευμα (16:00) στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ στο ύψος της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, η Τροχαία Κατερίνης ακινητοποίησε λόγω της ισχύουσας απαγόρευσης αργίας από την ώρα εκείνη και έπειτα, πάνω από 60 φορτηγά οχήματα τα οποία είχαν αναχωρήσει από τη Βόρεια Ευρώπη με εμπορεύματα που αποτελούνταν από ιατροφαρμακευτικό υλικό, είδη διατροφής και είδη πρώτης ανάγκης. Τα εμπορεύματα θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί το συντομότερο δυνατό στον προορισμό τους κάτι που κατέστη αδύνατο εξαιτίας του πολυήμερου ταξιδιού αλλά και των χρονοβόρων καθυστερήσεων που προέκυψαν ως αποτέλεσμα των περιορισμών που εφαρμόζουν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ορισμένες χώρες από τις οποίες διέρχονται. Και στις καθυστερήσεις αυτές προστέθηκε και η ισχύς των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου στη χώρα μας που ήταν η χώρα προορισμού.

Η ΟΦΑΕ θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος περιορισμός τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι ανώφελος και καταχρηστικός γιατί περιορίζει και παρεμποδίζει την ομαλή ροή και τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Υπό τις παρούσες συνθήκες με τα μέτρα περιορισμού της μετακίνησης των πολιτών που είναι σε ισχύ και δεδομένου ότι έχει σχεδόν μηδενιστεί η κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων καθώς και του μεγαλύτερου αριθμού των ΔΧ οχημάτων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και τις εθνικές οδούς της χώρας μας, η Ομοσπονδία θεωρεί ότι δεν πρέπει να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των ελάχιστων φορτηγών οχημάτων που μεταφέρουν αποκλειστικά και μόνο είδη πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη διατροφής.

Για αυτό το λόγο προτείνει την άμεση άρση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων, όπως ήδη έχουν εφαρμόσει και κάποιες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ στην Άρτα

Την 22-06-2022  στο πλαίσιο  της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ στην Άρτα, πραγματοποιήθηκε μαζί του συνάντηση της  Ένωσής μας, παρουσία...

ΑΕ Δόξας Πύρρου Άρτας: Νέος προπονητής ο Τάκης Παππάς

Τη συνεργασία με τον προπονητή Τάκη (Δημήτρης) Παππά, για να αναλάβει  καθήκοντα προπονητή του ανδρικού τμήματος, αποφάσισε το χθεσινοβραδινό  διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.          Η απόφαση...

Τα 24 ωραιότερα τούνελ από δέντρα στον κόσμο

Το ότι η φύση είναι ο ικανότερος καλλιτέχνης το γνωρίζουμε απλά και μόνο κοιτώντας γύρω μας. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που ακόμη και αυτή η...

Μαθητές της Άρτας, της Λευκάδας και της Αμφιλοχίας, «αγκάλιασαν» το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αρταίων

Με μεγάλη συμμετοχή «έκλεισε» ο κύκλος επισκέψεων των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου, μία επίσκεψη που συνδυάζει την απόκτηση...