fbpx
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Κατανέμει το πλεόνασμα σε έργα ο Δήμος Ιωαννιτών

Κατανέμει το πλεόνασμα σε έργα ο Δήμος Ιωαννιτών

Σημαντικές δράσεις έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει μέσα στο 2017 ο Δήμος Ιωαννιτών, (όπως π.χ. μετεγκατάσταση του εργοταξίου, προμήθεια μηχανημάτων, αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες LED κ.λ.π.), καθώς το προηγούμενο οικονομικό έτος «έκλεισε» με ένα πλεόνασμα 2 εκατ. ευρώ στα λεγόμενα «ανταποδοτικά» του Δήμου.

Η κατανομή του πλεονάσματος αυτού που αποτυπώθηκε στα οικονομικά στοιχεία του Δήμου στις 31/12/2016 έγινε με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή έχοντας τη δυνατότητα να «επιστρέψει» με έργα στους πολίτες τους καρπούς μιας διαρκούς προσπάθειας που διασφαλίζει την οικονομική υγεία του Δήμου Ιωαννιτών, προχωράει στη διάθεση πιστώσεων για παρεμβάσεις όπως είναι η  κατασκευή νέων στάσεων Αστικών Λεωφορείων ή η ενίσχυση των πιστώσεων για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις ουσίας

Η χρηματοδότηση μιας σειράς ουσιαστικών έργων και παρεμβάσεων από το Δήμο Ιωαννιτών, εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα από την προσθήκη των αντίστοιχων δαπανών στον προϋπολογισμό του Δήμου. Το θέμα εισηγήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας και οι σημαντικότερες από αυτές είναι:

Μετεγκατάσταση Εργοταξίου: Εγκρίθηκε η διάθεση ποσού 650.000 ευρώ για την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία υποδομών για την μεταστέγαση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών κι επιπλέον άλλες 53.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των τριών απαιτούμενων μελετών: αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας είχε ήδη ανακοινώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο (όταν ψηφίζονταν το Τεχνικό Πρόγραμμα) τον προγραμματισμό για την απομάκρυνση του εργοταξίου από  την παραλίμνια περιοχή όπου ήταν εγκατεστημένο για δεκαετίας. Έπρεπε να «επισημοποιηθεί» η αποτύπωση του πλεονάσματος στα «ανταποδοτικά» με το κλείσιμο του οικονομικού έτους, ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότηση αυτής της μεγάλης περιβαλλοντικής παρέμβασης του Δήμου με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Δημοτικός Φωτισμός-Λαμπτήρες LED: Ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει και μέσα στο 2017 να χρηματοδοτεί τα έργα που ξεκίνησε για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και την αντικατάσταση του συμβατικού φωτισμού με λαμπτήρες LED, ενισχύοντας με 450.000 ευρώ τη σχετική πίστωση. Μια παρέμβαση προστασίας του περιβάλλοντος, εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων.

Προμήθεια Εξοπλισμού: Με τη διάθεση 290.000 ευρώ ο Δήμος Ιωαννιτών πρόκειται να προχωρήσει στην προμήθεια ενός σαρώθρου και ενός γκρέιντερ ενισχύοντας τον εξοπλισμό της καθαριότητας και του εργοταξίου.

Ενισχύεται η καθαριότητα στην πόλη: Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε με τη διάθεση πίστωσης 152.000 ευρώ, να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί αποκομιδής απορριμμάτων για την Ανατολή και το Πέραμα. Ήταν μια απόφαση που ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου και με γνώμονα ότι θα πρέπει να «απελευθερωθούν» πληρώματα απορριμματοφόρων ώστε να ενισχυθεί η καθαριότητα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Προμήθειες στο Εργοτάξιο: Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ενίσχυση των πιστώσεων για βασικές προμήθειες υλικών του εργοταξίου με 120.000 ευρώ.  Η απόφαση ελήφθη για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν άμεσα οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας που πρόκειται να έρθουν στο Δήμο και να μη χαθεί χρόνος μέχρι την ολοκλήρωση του μεγάλου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού προμηθειών 2017 του Δήμου, που έχει χρονοβόρες διαδικασίες.

Επιπλέον πιστώσεις για τα αδέσποτα: Επιπλέον 57.000 πρόκειται να διαθέσει ο Δήμος Ιωαννιτών για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την ενίσχυση της σχετικής πίστωσης για «τη διαφύλαξη της ευζωίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την αντιμετώπιση της λεϊσμανίασης σε αδέσποτα ζώα».

Τελευταία Νέα

Ανήλικοι έχουν κάνει επάγγελμα τις κλοπές στην Άρτα

Σχεδόν 15 φορές τον τελευταία ένα χρόνο έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για ανήλικα που έχουν επάγγελμα τις κλοπές στην περιοχή της Άρτας. Οι δικογραφίες είναι σε...

Από την πισίνα της Άρτας στους κορυφαίους του κόσμου – Στηρίξτε την προσπάθεια του τριαθλητή Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλου

Στηρίξτε την προσπάθεια του Έλληνα τριαθλητή, Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλου να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ironman 70.3 στην Utah. Ένα παιδί από το Αίγιο, που κολυμβητικά, μεγάλωσε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εν μέσω μιας παρατεταμένης περιόδου διαρκώς, δυστυχώς, εντεινόμενου κινδύνου από την πανδημία, τα συνδικάτα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μαζί με την απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων...

Δέκα μαθητές στην Ήπειρο δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους επειδή οι γονείς τους αρνούνται να τηρήσουν τα μέτρα

Δέκα περιπτώσεις παιδιών που από την αρχή του χρόνου δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους λόγω της άρνησης των γονέων να ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα υγειονομικά...