fbpx
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Κατά της δομής ασυνόδευτων ανηλίκων η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων

Κατά της δομής ασυνόδευτων ανηλίκων η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων

Κατά της δημιουργίας δομής φιλοξενίας 40 ασυνόδευτων ανηλίκων στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου τάσσεται και η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Οι ξενοδόχοι δεν δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην απουσία ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και του όποιου σχεδιασμού υπάρχει γενικότερα για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, αλλά υποστηρίζουν την άποψη περί πλήγματος στον τουρισμό και στον πολιτισμό του Ζαγορίου, με αφορμή την προσπάθεια που γίνεται για την υποψηφιότητα ένταξης της περιοχής ως πολιτιστικό τοπίο στην Unesco.

«Είναι λυπηρό, που με περισσή ταχύτητα δρομολογείται η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε σημείο που δεν θα βοηθήσει καθόλου τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής, αλλά και του νομού ως αναδυόμενου τουριστικού προορισμού» τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων, παραπέμποντας στα νησιά του Αιγαίου. Και προσθέτει: «Εάν εδραιωθεί o χαρακτηρισμός της Ηπείρου ως χώρος hotspot προσφύγων και μεταναστών, η τουριστική ταυτότητα της περιοχής θα ακυρωθεί μέσα σε μια σεζόν και θα ακoλoυθήσει περίoδoς μαρασμού και κατάρρευσης». Στην εξίσωση βάζει και τον κοροναϊό, επικαλούμενη τα κρούσματα στη δομή της Ριτσώνας, και αναφέρει ότι στην περιοχή δεν υπάρχει επανδρωμένο κέντρο υγείας.

Η Ένωση Ξενοδόχων αμφισβητεί και τη δυνατότητα του μισθωμένου ξενοδοχείου από τη μη κυβερνητική οργάνωση να εξυπηρετήσει 40 ανήλικα. Όπως αναφέρει, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο διαθέτει δέκα δωμάτια, με δυναμικότητα 24 ατόμων.

Κατά τα άλλα, οι ξενοδόχοι υπενθυμίζουν τον αριθμό των προσφύγων στην Ήπειρο, επαναφέρουν το ζήτημα της μη υπέρβασης του 1%, το οποίο δεν ισχύει πια, και τον μεγάλο πληθυσμό προσφύγων και μεταναστών που υπάρχουν στη δομή του Κατσικά. Σε αυτό το σημείο, η Ένωση σημειώνει: «Εμείς δεν επιθυμούμε να συμβληθούμε με καμία ΜΚΟ».

Μεταξύ άλλων, ζητά την παρέμβαση και των βουλευτών για να «παραμείνει η Ήπειρος μια περιοχή έvτovoυ και συνεχούς αυξαvόμεvoυ τoυριστικού εvδιαφέρovτoς». Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που οι επιπτώσεις στον τουρισμό λόγω κοροναϊού αναμένονται να είναι τεράστιες.

ΠΗΓΗ

Τελευταία Νέα

Ό. Γεροβασίλη: Κρίσιμος ο ρόλος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής & του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Kληθείσα να σχολιάσει την παρουσία Ελπιδοφόρου στην εκδήλωση Ερντογάν στις ΗΠΑ και την πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο η βουλευτής Άρτας επισήμανε τα εξής: *Είναι...

Π.Ε ΑΡΤΑΣ – Πρόγραμμα χρηματοδότησης αλιείας

Από το τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Άρτας ανακοινώνεται  ότι έχει εκδοθεί η 2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ...

Γυναικοκτονία στην Ρόδο: Συνθήκες ιδιοκτησιακής «ασφυξίας» περιγράφει η οικογένεια της Δώρας

Η κυρίαρχη ιδιοκτησιακή κουλτούρα αναδύεται ως βασική αιτία της νέας γυναικοκτονίας. Ένας άνδρας 40 ετών δολοφόνησε στην Ρόδο την 31χρονη Δώρα, εκπαιδευτικό, πρώην σύντροφό...

Εγκρίθηκε από τον FDA η 3η δόση του εμβολίου της Pfizer στους άνω των 65 ετών κι ευπαθείς

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ενέκρινε τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για την COVID-19 στους ανθρώπους...