fbpx
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ήπειρος και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου - Υψηλά ο τουρισμός...

Ήπειρος και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου – Υψηλά ο τουρισμός και το φθινόπωρο!

Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται η τουριστική κίνηση στα παράλια της Ηπείρου και κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές. Οι κρατήσεις σε ξενοδοχειακά καταλύματα δείχνουν φέτος μία διαφορετική τάση στην οποία σίγουρα βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες.

Η εικόνα βέβαια απέχει από κείνη του Αυγούστου, όπου τα πάντα ήταν γεμάτα, όμως φαίνεται στην πράξη ότι και ο Σεπτέμβριος διατηρεί τον τουρισμό σε υψηλά επίπεδα.

Η θερινή τουριστική περίοδος, που στην Ήπειρο είχε μικρή διάρκεια, δείχνει να επιμηκύνεται, πράγμα που αποτελούσε το μεγάλο ζητούμενο τόσο για τους τοπικούς φορείς όσο και για τους επιχειρηματίες του κλάδου ενώ συνάμα σχεδιάζονται φθινοπωρινές αποδράσεις στους ορεινούς και ημιορεινούς όγκους της περιοχής.

Τα μηνύματα που καταγράφονται ειδικά στους κλασικούς φθινοπωρινούς προορισμούς είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα.

Σημαντικές αυξήσεις παρουσιάζουν οι δείκτες αεροπορικών, οδικών και θαλάσσιων αφίξεων, όπως αυτό προκύπτει από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, Sete Intelligence, με τον Σεπτέμβριο να συνοδεύεται με επιπλέον αεροπορικές θέσεις.

Συγκεκριμένα, για τον Σεπτέμβριο του 2017, στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας έχουν προγραμματισθεί 310.000 περισσότερες αεροπορικές θέσεις (+13%), σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕAΣΠ (Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων-Hellenic Slot Coordination Authority), σύμφωνα, πάντα, με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Sete Intelligence.

Αύξηση των διεθνών αφίξεων καταγράφηκε και στην διάρκεια της θερινής περιόδου, με το αεροδρόμιο του Ακτίου να εκτοξεύεται και να αποτελεί τον βασικό πυλώνα τουριστικής κίνησης για τα παράλια της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας και της Λευκάδας.

Για την Ήπειρο το ζητούμενο είναι ο πολυθεματικός τουρισμός και η διασύνδεσή του με την τοπική παραγωγή.

Αυτό προβάλλεται και ως κύριο μέλημα από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία μέσα από μία σειρά εκθέσεων, θα συνεχίσει την προβολή κυρίως στο εξωτερικό. Μέχρι το τέλος του έτους, η Ήπειρος θα είναι παρούσα σε τέσσερις μεγάλες εκθέσεις της Ελλάδας και σε μία έκθεση στη Βαρσοβία από όπου εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την δρομολόγηση τουριστικών πτήσεων προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Βασικός άξονας σε όλες τις συμμετοχές είναι η ανάδειξη της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Η Ιστορία έχει πρόσωπο – Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα από τον Βέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής) η παρουσίαση της έκδοσης «Η Ιστορία έχει πρόσωπο - Μορφές του...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ της ΕΦΕΕΑΦ στις 2/12 για το MyData

Η Ένωση Φοροτεχνικών Άρτας – Φιλιππιάδας κοντά στις ανάγκες και αγωνίες όλων των συναδέλφων διοργανώνει επίκαιρο επιμορφωτικό σεμινάριο την Πέμπτη 2/12/2021 στις 15:00 στην...

Αυστραλία: Η χώρα απέκτησε το πρώτο δικό της mRNA εμβόλιο

Αυστραλοί επιστήμονες ανέπτυξαν το πρώτο mRNA εμβόλιο της χώρας, το οποίο ελπίζουν ότι μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα, ώστε να προστατεύει από νέες παραλλαγές του κορωνοϊού όπως...

Έπεσε τμήμα του εξωτερικού τοίχου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ήμερων και των προβλημάτων, που προκάλεσαν, είχαν ως αποτέλεσμα να καταπέσει τμήμα του εξωτερικού τοίχου του 9ουΔημοτικού Σχολείου. Με...