fbpx
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ήπειρος: «Ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων»

Ήπειρος: «Ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων»

ENΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ

                                                                                                                                                                                               

ΑΓ.ΑΡΤΕΜΙΟΥ & ΑΓ.ΕΙΡΗΝΗΣ, ΑΡΤΑ, Τ.Κ. 47132

Τηλ. & fax: 2681079273, e-mail: eastynart@yahoo.gr

Άρτα, 06-03-2018

                                                                                                                                  Αρ. Βιβλ.: 1700

ΠΡΟΣ:

  1. Τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ (μέσω  Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
  2. Τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
  3. Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
  4. Τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
  5. Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ

 

ΘΕΜΑ: « Ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων»

Η Ένωσή μας τα τελευταία δύο χρόνια, υπέβαλε πλήρεις και τεκμηριωμένες προτάσεις για την αναδιάρθρωση, μία εκ των οποίων ήταν η  ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στην Άρτα και συγκεκριμένα στην Καμπή Άρτας, όπου κατασκευάζεται για αυτό το λόγο κτήριο από την κατασκευάστρια εταιρία «Νέα Οδός».

Ενημερωθηκαμε έγκυρα, ότι επίκειται υπογραφή Π.Δ. για την ίδρυση Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων με έδρα την Καμπή Άρτας του Δήμου Αρταίων, η οποία όμως θα ονομάζεται Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Φιλιππιάδας και θα υπάγεται διοικητικά στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας.

      Οι κτηριακές εγκαταστάσεις, στις οποίες θα εγκατασταθεί η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων καθώς και ο Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων, είναι δημοτική έκταση του Δήμου Αρταίων, η οποία δόθηκε ως δωρεά στην κατασκευάστρια εταιρία.

      Επιπλέον με την υπ΄αριθ. 7001/2/1478-μβ΄ από 04/05/2017 απόφαση του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, το τμήμα της Ιονίας Οδού από χ/θ 134,500 (Α/Κ Κομποτίου) μέχρι χ/θ 168,649 (Α/Κ Γοργομύλου), περιλαμβάνεται στην αρμοδιότητα του Τμήματος Τροχαίας Άρτας.

Από τον Αυγουστο του 2017 έγιναν από μέρους μας, πολλαπλές συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, με τελευταία την 13-12-2017 στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριου ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα ιδρυθεί Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι η Άρτα είναι ουραγός των εξελίξεων, καθώς μετα την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά είναι ο μοναδικός δήμος της χώρας χωρίς Αστυνομικό Τμήμα ή Αστυνομικό Σταθμό και τώρα δημιουργείται το παράδοξο, εντός της εδαφικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, να δημιουργείται αστυνομική υπηρεσία άλλης Διεύθυνσης, το οποίο θα προκαλέσει σύγχυση αρμοδιοτήτων και δυσλειτουργίες σε όλες τις υπηρεσίες της Δ.Α. Άρτας, αλλά ακόμη και μείωση οργανικών θέσεων.

 

Τελευταία Νέα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 4 περιοχές της χώρας

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών...

Εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας αγνώστων στοιχείων στη θάλασσα

Θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο όπου εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας αγνώστων στοιχείων. Η νεκρή βρέθηκε νωρίς το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Δημοτική Πινακοθήκη Παλαιού Φαλήρου, όπως ενημερώνει το Λιμενικό Σώμα. Πρόκειται...

Ομολόγησε ο 56χρονος για την επίθεση με χημικό υγρό στην 18χρονη – Οδηγήθηκε στο Ψυχιατρείο

Αποσμητικό χώρου και όχι καυστικό υγρό ήταν αυτό που δέχθηκε στο πρόσωπο 18χρονη κοπέλα προχθές το βράδυ στην Κίσσαμο Χανίων, σύμφωνα με την αστυνομία. Η...

Θρήνος στο μπάσκετ, «έφυγε» ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς

Το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί. Ο σπουδαίος Ντούσαν Ίβκοβιτς απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, αφήνοντας πίσω του μια μυθική καριέρα στους πάγκους, συνδέοντας τ' όνομά...