Διαρροή επικίνδυνου χημικού στον Ασπρόπυργο: Μεγάλη επιχείρηση από άνδρες της ΕΜΑΚ με ειδικές στολές

0
122
ÐõñêáãéÜ óå âéïìç÷áíßá ÷ñùìÜôùí óôç èÝóç ÊáëëéóôÞñé, åðß ôçò ïäïý Ìåãáñßäïò, óôïí Áóðñüðõñãï ôçí ÄåõôÝñá 28 Ìáñôßïõ 2016. Óôïí ÷þñï ôçò âéïôå÷íßáò, ç ïðïßá åêôåßíåôáé óå 200 ôåôñáãùíéêÜ ìÝôñá, åðé÷åéñïýí 36 ðõñïóâÝóôåò ìå 12 ï÷Þìáôá. (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Αποκλεισμένη παρέμεινε για αρκετές ώρες η περιοχή του Ασπροπύργου όπου έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης διαρροή επικίνδυνου χημικού υλικού σε αποθήκες εταιρίας διανομής εμπορευμάτων στην οδό Μεγαρίδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η ουσία που διέρρευσε από δεξαμενή είναι η φορμαλδεΰδη (μεθανάλη). Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι όταν κατά τη διάρκεια μεταφοράς δεξαμενής, αυτή έπεσε στο έδαφος και τρύπησε με αποτέλεσμα το χημικό υλικό να διαρρεύσει. Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική και μάλιστα έφτασαν στο σημείο ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ με στολές για την αντιμετώπιση περιστατικών με επικίνδυνα χημικά.

Στο σημείο έφτασαν και υπάλληλοι της περιβαλλοντικής εταιρίας. Οι πυροσβέστες έριξαν πάνω από το υγρό αδρανή υλικά (πριονίδι) για να απορροφηθεί το υγρό. Λίγο μετά έληξε ο συναγερμός.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here